Воістину, Аллах оберігає тих, хто увірував

Новини та коментарі
Друкарня

إِنَّ ٱللَّهَ يُدَٰفِعُ عَنِ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٖ كَفُورٍ

«Воістину, Аллах оберігає тих, хто увірував. Воістину, Аллах не любить всіляких невдячних зрадників» (22:38).

Новина:

Першою відповіддю на результати переговорів в Астані став початок військових дій загонами на півночі провінції Хама, що ведеться під гаслом «О раби Аллаха, будьте стійкими!».

Коментар:

Після довгого мовчання морально зламаних та обдурених військових загонів з їх боку відбулися дії. Адже причиною військового затишшя між ними та сирійським режимом на більшій частині фронту послужили переговори в Астані (сирійський уряд — з одного боку, повстанці — з іншого). Самі згода керівників військових загонів іти на переговори є зрадництвом по відношенню до повстанців та їх революції. Вони власноруч вручили себе у лапи свої так званих «прибічників », коли побігли за їх спонсорськими грошима. Також в них вселився страх перед прирахуванням їх до терористичних загонів. Проте початок військових дій під гаслом «О раби Аллаха, будьте стійкими!» як відповідь на вимоги інших повстанців Сирії стало свого роду перезавантаженням у розумах лідерів, що обманулися. Повстанці помітили підсилення позицій асадівських військ на деяких ділянках фронту, що говорить про багато чого. Тому вони вимагали початку військових дій по усьому фронту, а також надання підтримки братам на півночі провінції Хама, які залишились на самоті проти ворога.

З приводу цього благословенного початку ми звертаємось до військових загонів у Сирії:

Коли на самому початку революції ви почали з битв без переговорів, то вами були досягнуті величезні перемоги, що примусило режим та його союзників в обличчі закордонних держав без розбору застосовувати різного роду брудні, політичні способи, які ви відчули на собі. Нам досі незрозуміло, як ви могли погодитись залишити цю діяльність, що приносить плоди, (бойові дії) та загрузнути у болоті (сісти за стіл переговорів), в результаті чого ваші дії призвели до плачевних результатів.

Режим Асада по вказівці Америки (першого ворога Ісламу та мусульман) використав це перемир’я для того, щоб скоротити бойові дії у життєво важливих для нього областях. Це перемир’я він використав як завісу, з якою продовжує коїти зрадництво та віроломство.

У такому положенні ви повинні повернутись до законів та відмовитись від ваших угод. Ви повинні нанести по режиму та тим, хто перешкоджає мусульманам, такий удар, який приведе їх у жах; вони не повинні бути спокійними за свої угоди . Пам’ятайте: та підступність, яку вони замислили, не дасть їм успіху та першості , навпаки, вони опиняться серед тих, хто програв ,адже вони настілки слабкі, що не зможуть врятуватись від Всевишнього, вони не зможуть врятуватись від мусульман. Аллах є Помічником віруючих, Він не залишить їх одних. Сказав Всевишній Аллах:

وَلَا يَحۡسَبَنَّ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ سَبَقُوٓاْۚ إِنَّهُمۡ لَا يُعۡجِزُونَ

«Нехай не думають невіруючі, що вони випередять інших. Воістину, їм не втекти» (8:59).

О ви, хто щирий перед Аллахом! О ті, хто не використовує підступні способи е! О ті, хто вийшов для встановлення правління законів Аллаха на землі, для підняття прапору нашого улюбленого Посланця Аллаха ﷺ! Ми хочемо звернутись до вас:

Аллах гарантував віруючим, що захистить їх. Тому, кого захистив Аллах, не нашкодить ворог, і це буде помітно кожному. Сказав Всевишній Аллах:

۞إِنَّ ٱللَّهَ يُدَٰفِعُ عَنِ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْۗ إِنَّ ٱللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٖ كَفُورٍ

«Воістину, Аллах оберігає тих, хто увірував. Воістину, Аллах не любить всіляких невдячних зрадників» (22:38).

Починайте плодотворну діяльність з благословення Аллаха, будьте стійкими, покажіть Аллаху, що всередині вас — тільки благо, може бути, ви першими отримаєте перемогу, за що вам буде уготована нагорода у Судний день.

Ми звертаємось до непохитного, терплячого народу Сирії, а також до Ісламської Умми в усіх куточках світу:

Те, що відбувається з вами у вашій боротьбі проти невір’я, його режимів , тобто зміна перемоги на поразку, надії, радощі та спокій — на біль, печаль та неспокій — усе це є тим, через що повинна пройти Умма, несучи заклик Ісламу до людей.

Можливо, раніше Умма не була готова до перемоги, можливо, вона повністю не мобілізувала свій потенціал, не віддала усі свої сили на цьому шляху; адже якщо прийде довгоочікувана перемога, у такому випадку вона не зможе утримати її, і тоді усе буде марно.

Перемога від Аллаха неодмінно прийде, але при умові,якщо ми будемо уповати на Нього належним чином, що ми цілком у своїх вчинках та жертвах віддамося Аллаху, що ми та Умма не будемо битися тільки через страх за своє життя, заради трофеїв , заради демонстрації своєї безстрашності перед ворогом! Спитали Пророка ﷺ про те, кого вважати тим, хто б’ється на шляху Аллаха: хто б’ється тільки через страх за своє життя? Хто б’ється через свою сміливість? Хто б’ється напоказ? На це Пророк ﷺ відповів:

مَنْ قَاتَلَ لِتَكُونَ كِلَمَةُ اللهِ هِيَ الْعُلْيَا فَهُوَ فِي سَبِيلِ اللهِ

«Хто б’ється,щоб піднести Слово Аллаха, той і б’ється на шляху Аллаха».

І не говоріть: чому так довго нема перемоги? Всевишній Аллах знає про усі положення, стани, можливості Умми, і знає, коли треба дати їй перемогу . Знайте, перемога несе в собі певні зобов’язання , відповідальність. Можливо, причиною для затримки перемоги може слугувати відсутність бачення мусульманами істинного обличчя усіх лідерів невірних держав та їх приспішників. В результаті може трапитись так,що після перемоги мусульман знайдеться невірний зі своїми приспішниками, істинна сутність якого не буде очевидна для мусульман, що дозволить йому плести нові змови проти Умми. Ймовірно, тому Аллах не дає перемогу, щоб мусульмани на власні очі побачили, хто є хто, і тільки тоді невірні не зможуть нашкодити у майбутньому мусульманам та їх державі Халіфат, як це було у минулому.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Ваша сестра Радия Абдуллах
23.09.2017

Головне меню