Путін в Північній Кореї: стратегічний успіх чи дурість?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Не минуло і декількох днів після підписання стратегічної угоди між Росією і Північною Кореєю, як американський авіаносець прибув до Південної Кореї. Американський атомний авіаносець «Теодор Рузвельт» прибув до прибережного міста Пусан в Південній Кореї для проведення спільних військових навчань з приймаючою країною і Японією («Reuters»).

Коментар:

По-перше, цілком очевидно, наскільки Кремль дезорієнтований як у внутрішній, так і у зовнішній політиці. Своєю політичною дурістю він надає послугу Америці, слідуючи заданому шляху. Якщо б Кремль був проникливим і розбирався в політиці, то вибрав би для себе інший шлях, який не служив би інтересам ворога. Своїми діями російське керівництво примушує сусідні країни, особливо Південну Корею, усі більше покладатись на підтримку Америки. Це частина ретельно продуманого американського плану, скерованого на те, щоб союзники Росії усвідомили усю небезпеку її політики. Якщо б російське керівництво діяло більш обдумано, воно постаралось би заспокоїти сусідні країни і розірвати їх зв’язки з Америкою. Але останні дії привели до того, що американський атомний авіаносець «Теодор Рузвельт» прибув до прибережного міста Пусан для проведення спільних військових навчань з Південною Кореєю і Японією.

Війна на виснаження — це безперервний процес виснаження ворога до фізичного краху за рахунок постійних втрат особистого складу, техніки і припасів або виснаження його до такої міри, що він стає уразливим до розвалу, а його воля до боротьби підривається. Війна на виснаження, яку ведуть США проти Росії, триває завдяки дурості Росії, упертості Путіна і тому, як Америка цим користується.

По-друге, коли почалась війна в Україні, Росія вважала, що її «спеціальна військова операція» завершиться швидко і рішуче. Проте Росія не вилучила уроків ані із Чеченської війни, ані із інших конфліктів, які вела і які привели до істотних змін в країні, починаючи з періоду Єльцина і до наших днів. Росія не змогла усвідомити, що, будучи силою — нехай і відносною порівняно зі Сполученими Штатами, — вона залишається силою без розуму. А сила без розуму — це кинджал, який ранить свого володаря.

По-третє, візит до слабкої і ізольованої держави — це політична дурість Росії. Співпраця з цієї країною погано впливає на Росію в політичному плані, а також є тягарем для Москви в усіх сферах. Яку вигоду можна очікувати від такої країни, як Північна Корея?! Росія і Північна Корея схожі своєю політичною недалекоглядністю і спробами хизуватись уявними стратегічними досягненнями.

Відносини між Росією і Північною Кореєю — це не стратегічне партнерство, а швидше, багатобічний тягар. Щодо того, як Америка використовує ці відносини в своїх інтересах, то це інше питання. Факт полягає в тому, що Росія опиняється в програшному положення в обох випадках.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хасан Хамдан
18 Зуль-хіджа 1445 р.х.
24 червня 2024 р.