Хіба не настав час народу Шаму повернути своє панування?!

Статті
Друкарня

Аллах сказав:

۞أَلَمۡ يَأۡنِ لِلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ أَن تَخۡشَعَ قُلُوبُهُمۡ لِذِكۡرِ ٱللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ ٱلۡحَقِّ

«Хіба не настав час для того, щоб серця віруючих змирились при згадуванні Аллаха та того, що ниспослано із істини?» (57:16).

Сирійська революція сьогодні знаходиться на перехресті та нагадує поїзд, машиніст якого взяв курс прямо на провалля, яке знаходиться усього у декількох кілометрах. А пасажири цього поїзда розділені на декілька категорій:

1) категорія, яка знає про неспроможність машиніста, але зв’язана з ним обіцянками;

2) категорія, якій відомо про зрадництво машиніста, проте вона вважає себе здатною контролювати його;

3) категорія, яка не має таких сил та можливостей, як перші дві категорії. І тому перші дві категорії виступають від їх імені;

4) четверта категорія є найбільш численною. Ці пасажири, які захоплюються оточуючою природою із вікна поїзда, і не здогадуються, що через короткий час вони помруть з рештою трьох категорій пасажирів! А також у цю категорію входять ті, хто усвідомлює неспроможність машиніста та перших двох категорій, але сподівається, що вони позавчасно схаменуться.

На цьому прикладі зрозуміло, що машиніст та перші дві категорії використовують решту пасажирів у якості палива для руху поїзду у провалля.

Такою є гірка дійсність революції, яка охопила більше три чверті території країни.

Сьогодні, коли сирійський режим пійшов до Дейр-ез-Зору, звільнені райони почали нагадувати четверту категорію пасажирів поїзда, які чекають своєї участі, як це відбувалось у часи нападу монголів. Монголи веліли мусульманам спокійно чекати своєї смерті, доки самі точили ножі!

Ми стежимо та тим, що відбувається, нібито нам усе байдуже. Нібито виправлення курсу поїзду є задачею тільки третьої категорії або взагалі Творця, який збереже поїзд без участі пасажирів.

Таким чином, у цій гіркій дійсності, народ Шаму повинен мобілізуватись , щоб захистити свою релігію та надати підтримку третій категорії заради свого ж виживання. Пророк Мухаммад ﷺ сказав:

مَثَلُ القَائِمِ عَلَى حُدُودِ اللَّهِ وَالوَاقِعِ فِيهَا، كَمَثَلِ قَوْمٍ اسْتَهَمُوا عَلَى سَفِينَةٍ، فَأَصَابَ بَعْضُهُمْ أَعْلاَهَا وَبَعْضُهُمْ أَسْفَلَهَا، فَكَانَ الَّذِينَ فِي أَسْفَلِهَا إِذَا اسْتَقَوْا مِنَ المَاءِ مَرُّوا عَلَى مَنْ فَوْقَهُمْ، فَقَالُوا: لَوْ أَنَّا خَرَقْنَا فِي نَصِيبِنَا خَرْقًا وَلَمْ نُؤْذِ مَنْ فَوْقَنَا، فَإِنْ يَتْرُكُوهُمْ وَمَا أَرَادُوا هَلَكُوا جَمِيعًا، وَإِنْ أَخَذُوا عَلَى أَيْدِيهِمْ نَجَوْا، وَنَجَوْا جَمِيعًا

«Той, хто стоїть на кордонах Аллаха (дотримується Його Шаріату, наказує схвалене,забороняє засуджуване), і той, хто увійшов в них, подібні народу, який розташувався на кораблі, і деякі із них зайняли верхню палубу, а деякі — нижню. Ті, хто був унизу, кожен раз, бажаючи води, були вимушені проходити через тих, хто наверху, і вони сказали (одного разу): «Якщо б ми пробили діру у підлозі, то не довелось би просити тих, хто наверху над нами». Якщо (ті, хто наверху) залишать їх і не проявлять волю, то усі загинуть, а якщо візьмуть їх за руки, то набудуть успіху самі, і усі разом».

Тому Умма просто зобов’язана говорити та нести слово Істини, оскільки слово Істини , сказане перед обличчям несправедливого правителя, є найвеличнішим джихадом.

Нехай буде відомо, що кров пасажирів поїзду лежить не тільки на шиї машиніста або зрадницьких категорій, але й на тих пасажирах, які віддали перевагу мовчанню. Нехай буде відомо що благо в Ісламській Уммі буде присутнім аж до Судного Дня, і той, хто вийшов проти тирану Сирії, здатен вийти і проти решти інших, менш значущих тиранів , та виправити курс поїзду!

І пам’ятайте, що кров, яка проливається, майно, яке розграбовується та честь, яка зачіпається, належить нам. Наша мовчанка розцінюється як зрадництво. Нас вбивають, спалюють та роблять рабами, подібно машиністу, який кидає вугілля у піч для збільшення швидкості при руху у провалля!

Нагадуємо вам слова Всевишнього Аллаха:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Дайте відповідь тим, хто закликає вас до порятунку та встановлення панування Ісламу. Також Аллах говорить:

إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكۡرَىٰ لِمَن كَانَ لَهُۥ قَلۡبٌ أَوۡ أَلۡقَى ٱلسَّمۡعَ وَهُوَ شَهِيدٞ

«Воістину, у цьому міститься нагадування для тих, у кого є серце, хто прислухається т присутній при цьому» (50:37).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мустафа Сулейман
8 Мухаррама 1439р.х.
28.09.2017р.

Головне меню