Що означає відсутність Халіфату у житті

Статті
Друкарня

Ісламська Умма втратила багато чого з падінням Халіфату і запровадженням над нею вигаданих людьми законів. Більше того, можна сказати, що вона втратила усе з падінням Халіфату. Ані слави, ані пошани, ані безпеки, ані захисту у неї не залишилось.

Умма перетворилась в об’єкт спричинення впливу і втратила усіляку вагу серед інших народів. Умма опинилась без захисника і того, хто подбав би про неї. Вона втратила набожних вчених, які говорили правду, не боячись нікого, окрім Аллаха, яких не стримувала ані смерть, ані в’язниця, ані розправа від належного поширення великих слів «Немає божества, окрім Єдиного Аллаха».

З падінням Халіфату Умма втратила свій авторитет і свою політичну волю. Вона втратила головування Ісламу в своїх конституціях після скасування Халіфату у 1924 році. З того дня мусульманами управляють згідно з законами Британії, Франції та інших безбожних наддержав. Держави, породжені угодою Сайкс–Пико, не надають ніякого значення ані головуванню ісламського права, ані релігії Аллаха.

Умма втратила свою присутність на міжнародній арені як жива нація,яка впливає, вирішує і контролює поточні у світі події, проблеми і конфлікти. Ісламська Умма опинилась у повній ізоляції від світових проблем і впливу на світову політику.

Умма роз’єдналась на більше аніж п’ятдесят жалюгідних подоб держав, у кожній із яких діє безбожний режим на чолі з прозахідним правителем-агентом. Заходу вдалось розпалити внутрішні протиріччя між цими подобами держав і навіть між громадянами однієї держави. Стало звичним і закономірним бачити серед мусульман братовбивчі конфлікти, зубожіння і повне невігластво.

У відсутності Халіфату мусульманські землі були окуповані, святині — осквернені, а мусульмани занурились у тривалі марні суперечки, викликані Заходом і його ставлениками в мусульманських країнах услід за руйнуванням Халіфату.

Мусульмани почали жебракувати і емігрувати у західні країни через нестерпні умови життя і позбавлення, що спіткали їх. Незважаючи на те, що мусульманські країни мають у великій кількості природні ресурси, корисні копалини і багатства, які забезпечили б усіх мусульман усім необхідним і зробили б їх життя невимовно багатим.

Саме так варто розуміти суть падіння Халіфату і значення втрати Уммою своєї влади. Єдиним рішенням усіх цих страждань є встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

#أقيموا_الخلافة
#ReturnTheKhilafah
#YenidenHilafet
#خلافت_کو_قائم_کرو

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д-р Фарадж Мамдух
1 Раджаба 1442 р.х.
13.02.2021 р.

Головне меню