Західна культура та її негативний вплив на людство

Статті
Друкарня

Капіталізм та його порочна культура швидкими кроками рухаються у бік краху. Шлях капіталізму у два сторіччя показав, що він позбавлений змісту і цілі. Послідовники капіталізму далекі від істинного розуміння зв’язку Творця і творіння, розуміння природи людини, її призначення, її кінця.

У результаті такого блукання і ідейної сліпоти світ наповнився стражданнями і муками, життя на землі перетворилось на суцільне пекло, а системи капіталізму стали системами страждань, а не системами для життя.

Капіталізм позбавив людство Божественної справедливості, увібрав брехню у шати істини, а джерелом для законів стали забаганки законодавців. В результаті світ наповнився хаосом, і ми стали свідками того, як на тлі того, що відбувається у світі,хижак у джунглях почав виглядати більш милосердним.

Система, вигадана людьми, була позбавлена Божественної основи. Ця система дозволила те, чого не дозволив собі проклятий Шайтан. Закони капіталізму і його системи наповнені муками, пригнобленням, вони не несуть справедливості, вони не вказують прямий шлях, вони не можуть дати благополуччя людям.

Захід, відмовившись від поглядів і цінностей своєї Церкви, не пішов по прямому шляху, а обрав собі у якості бога людські пристрасті і забаганки. Сьогодні на горизонті життя з’явились нігілізм і абсурдизм. Перехід від гуманізму до постмодернізму, а потім — до нігілізму, французький філософ Жан-Франсуа Ліотар описав як відсутність великих нарративів. Подібного роду свобода позбавлена принципів «істини». «заборон», «святинь», вона подібна потоку, який безглуздо зносить усі на своєму шляху. Дана свобода будується на руйнуванні і демонтажі. Західна світська система достягла матеріального безумства. Про це безумство у своїй книзі «Історія безумства у класичну епоху» один зі двигунів постмодернізму французький філософ Мішель Фуко сказав наступне: «Безумство спокушає, оскільки воно — знання». Це показує, що ірраціональність і безглуздість стали філософією життя.

Якщо поглянути на життя західних мислителів і філософів, то воно яскраво показує нікчемність західної культури. Так, Мішель Фуко був геєм, садистом, мазохістом, декілька разів намагався покінчити з собою, хворів на СНІД через своє розпутне життя. Інший філософ, якого називають батьком постмодерністської філософії, німець Фрідріх Ніцше, впав у депресію, а потім збожеволів після того, як захворів на сифіліс. Причиною хвороби стало його ходження по повіям, адже в його житті не було місця інститут родини. Свій стан Ніцше виразив наступними словами: «Моє існування — жахливий тягар». Французький філософ Жіль Дельоз звів рахунки з життям, вистрибнувши із вікна. Інший філософ Луї Пьєр Альтюссер,один із найвпливовіших представників західного марксизму, створювач структуралістського марксизму, задушив свою дружину, а решту життя він був ізгоєм у суспільстві і клієнтом психіатричних закладів.

Ці люди є представниками західної філософії, авторами визнаних на Заході праць. Захід відкрито і гордо поширює свою оману, але, коли встає питання про наслідки, до яких призвели його філософські погляди, ми чуємо у відповідь неясну бурмотіння і мукання.

Захід заявив про звільнення людини, але усе закінчилось стражданнями, руйнуванням і самогубствами. Неможливо перерахувати усі проблеми і страждання у житті людини після того, як вона відвернулась від свого Творця, від свого призначення у цьому житті. Людина стала жертвою західних філософів, її розум був похований під ідейною гидотою Заходу. В результаті людина почала відчувати постійне занепокоєння, її здолали сумніви, життя наповнилось несправедливістю, приниженням, аморальністю і стражданнями. Врешті решт люди почали шукати порятунку у самогубстві.

Такою є правда! Досить поглянути на звіт, опублікований ВОЗ, де говориться, що за останні 50 років рівень самогубства зріс на 60%. Щорічно біля одного мільйону людей позбавляють себе життя, а більша кількість людей коїть спроби самогубства. Очікується, що кількість самогубств у світі зросте на 50%. Звіт показав, що смертність від самогубств найбільша серед тих, хто не досяг 45років. Самогубства у віці від 15 до 29 років — на другому місці після смертельних дорожньо-транспортних пригод у такому віці.

Серед цифр цього культурного розкладу кількість спроб самогубств у 20 разів перевищує кількість самих самогубств. Це означає, що кількість тих, хто намагається покінчити з життям, наближається до позначки в 20 млн.

Таким є положення людства у зв’язку з гегемонією західної культури, яка несе оману, брехню і невір’я. Є усього два положення у житті, третього не дано: прямий шлях або омана; істина або брехня; іман або невір’я.

Прийшов час оцінити, наскільки були руйнівними наслідки руйнування Халіфату, якими були сто років без халіфа та ісламського керівництва.

О,мусульмани, прийшов час нам як мусульманам взяти на себе відповідальність, вирвати людство із лап Заходу, повести його по прямому шляху, по шляху іману, успіху і праведності. Ви повинні знати, що немає порятунку від пекла на землі,, який створила західна культура, інакше як позбавитись від неї шляхом встановлення влади Ісламу в лиці Халіфату. Знайте, що ви несете відповідальність за те, що відбувається. Ви повинні уповати на Аллаха у цій справі, адже Він — Той, хто надає допомогу!

#أقيموا_الخلافة
#ReturnTheKhilafah
#YenidenHilafet
#خلافت_کو_قائم_کرو

 

Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мунаджі Мухаммад
3 Раджаба 1442 р.х.
15.02.2021 р.

Головне меню