«... хто послідує Моєму вірному керівництву, не опиниться заблудшим і нещасним» (20:123)

Статті
Друкарня

فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَىٰ

«... хто послідує Моєму вірному керівництву, не опиниться заблудшим і нещасним» (20:123)

Шейх Саід Рідван — Вілаят Йорданія

Хвала Аллаху, Господу світів, Який сокрушає тиранів, Який принижує несправедливих гордіїв , Який звеличує віруючих за те, що вони дотримуються Його Шаріату і слідують прямим шляхом Його Пророка ﷺ! А потім:

Сто років назад невірний колонізатор отримав найбільшу перемогу над мусульманами, зумівши розбити Халіфат. Проте він ніколи не зміг би добитись цього , якщо б не група зрадників із числа арабів і турок.

З падінням Халіфату були колонізовані землі мусульман, а ісламські народи на протязі сторіччя наражаються на безпощадні війни, акти геноциду і масовому винищенню. Міста і села мусульман піддаються знищенням , самі мусульмани — депортаціям, а їх майно — розгарбуванню. Проти мусульман розгорнули акти агресії , в яких немає ані моралі, ані людяності.

Окрім того, мусульмани наражались на невпинні ідейні нападки з метою відвернути їх від Ісламу і не дати їм дійти до ідейного розвитку, а отож, і не дати їм відновити Халіфат.

Зруйнувавши Халіфат, вороги позбавили впливу Шаріат Аллаха, розідрали на частини землі мусульман, зробивши із цих фрагментів пораженські держави. Потім вони всадили отруйний кинджал у серце Умми, щоб остаточно позбавити її навіть натяку на об’єднання і розвиток , а новоспечені режими у руках невірного колонізатора стали першими ворогами Ісламу і мусульман.

Втративши Халіфат, Умма втратила Імама — щит, за яким б’ються нації і народи , по милості яких мусульмани випили чашу принижень і ганьби, ставши легкою здобиччю для усіх.

І якщо б не милість Аллаха, Який дарував мусульманам акиду, що зміцнилась у їх душах, то Умма Ісламу канула б в Лету, пішовши в історію назавжди. Умма змогла протистояти ворогам своєю акидою , якою вона живе, а отож, не мине багато часу, як вона знов повернеться на арену життя кращої Умми виведеної для людей, якщо продовжить триматись за свою акиду і відновить Халіфат. Іншааллах, скоро так і буде.

О, мусульмани! Питання відновлення Халіфату — це питання, пов’язане з акидою, тому що саме так Іслам перемагає і звеличується над рештою усіх інших релігій . За допомогою Халіфату Аллах об’єднує серця мусульман, за допомогою нього править Шаріат і за допомогою нього поширюється послання Ісламу на землі як милість для світів! Саме за допомогою Халіфату захищаються життя , честь і майно мусульман, оберігаються їх святині від замахувань невірних, і усі люди, як мусульмани, так і невірні, живуть у спокої і безпеці.

О, мусульмани! Мудрий Шаріат постановив правило, яке ніколи не втратить своєї актуальності, що звучить так: «Якщо люди увірують в Аллаха і будуть правити по Його Шаріату, їх оточить безпека, на них щедро виллється благо і благословенний прожиток. Але якщо вони будуть порушувати Шаріат Аллаха і будуть правити так, як їм диктують їх пристрасті, то Аллах покарає їх, примусить вкусити приниження і тісне життя, владу над ними отримають тирани, які теж дадуть вкусити їм лиха і приречуть на загибель. А що на них буде чекати після смерті — іще гірше».

Сказав Всевишній, Правдивий Аллах: «Якщо б жителі селищ увірували і стали богобоязливими, Ми розкрили б перед ними благодать з неба і землі. Але вони порахували це брехнею, і Ми схопили їх за те, що вони набували» (7:96).

Також Всевишній сказав: «Якщо ж до вас явиться від Мене вірне керівництво, то усілякий, хто послідує Моєму вірному керівництву , не опиниться заблудшим і нещасним. А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:123,124).

Також Всевишній сказав: «Я говорив: «Просіть у вашого Господа прощення, адже Він — Всепрощаючий. Він ниспошле вам з неба рясні дощі, підтримає вас майном і дітьми, виростить для вас сади і створить для вас річки» (71:10–12).

Також Всевишній сказав: «Якщо б вони керувались Тауратом, Інджилем і тим, що було ниспослано їм від їх Господа, то вони харчувались би тим, що над ними, і тим, що у них під ногами» (5:56).

Також і наш улюблений Пророк ﷺ сказав: «Якщо ви займётесь торгівлею відсотками, ухопитесь за хвости корів і будете вдовольнятись землеробством, залишивши джихад, то Аллах нашле на вас таке приниження, яке не припиниться, поки ви не повернетесь назад до своєї релігії».

О, мусульмани! Питання відновлення Халіфату, який приведе людей до поклонінню Творцю Всесвіту , людини і життя — це питання із центра акиди Ісламу, тому що тільки Халіфат передає повне правління Шаріату Аллаха, усуваючи правління людей,встановлює закони Шаріату як обов’язкові, визнаючи лише головування Аллаха. Сказав Всевишній в Корані: «Але ні — клянусь твоїм Господом!— вони не увірують, поки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не перестануть відчувати у душі утискання від твого рішення і не підкоряться повністю» (4:65). Також Всевишній сказав: «Ті ж, які не правлять згідно з тим, що ниспослав Аллах, є невіруючими» (5:44).

На тлі сказаного іще сильніше підтверджується шаріатська істина про те, що встановлення Халіфату з присягою халіфу мусульман,який би правив по Шаріату Аллаха і здіймав стяг джихаду, є одним із найвеличніших фардів і навіть короною фардів.

На додаток до сказаному наведемо стисло іще декілька доказів із Шаріату:

Сказав Всевишній: «О, ті, які увірували! Підкоряйтесь Аллаху, підкоряйтесь Посланцю і володарям впливу серед вас» (4:59). Законодавець не зобов’язує підкорятись тому, кого немає, а отож мусульмани спочатку повинні встановити халіфа, якому потім необхідно підкорятись.

Також Всевишній сказав: «Ми ниспослали тобі Писання з істиною, щоб ти розбирав тяжби між людьми так, як тобі показав Аллах. Тому не препирайся за зрадників» (4:105). Хукм Шаріату у даному випадку вимагає наявності халіфа.

Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Хто відмовився підкорятись, зустріне у Судний день Аллаха, не маючи виправдань. Хто помре, не присягнувши, той помре смертю часів джахілії». Даний хадіс зобов’язує кожного мусульманина присягати, а інакше у випадку смерті він помре ніби як при доісламській джахілії , що само по собі вже вимагає наявності халіфа, якому можна буд присягнути і тим самим виконати свій обов’язок.

Також Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Бану Ісраіль управлялись пророками. Кожного разу, як помирав пророк, йому на зміну приходив новий пророк. Але після мене пророка вже не буде, а будуть халіфи, і їх буде багато». Його спитали: «Що ти нам накажеш?». Він відповів: «Присягайте першому, потім знов першому. Віддавайте їм їх права, а Аллах спитає їх за їх паству». Слова Посланця Аллаха ﷺ означають, що після нього будуть халіфи, яким треба присягати в обов’язковому порядку і дотримуватись даної присяги до кінця.

Також Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Якщо троє виступили у дорогу, то нехай одного із них оберуть аміром». Обрання аміра для усіх мусульман, — тобто халіфа, — який би правив по Шаріату Аллаха, куди більш обов’язково і важливо , аніж обрання аміра на час подорожі.

Також Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Якщо була оказана присяга двом халіфам, то другого із них вбийте». Цей хадіс вказує на наступне:

1. На обов’язкову єдність Ісламської Умми, заради якої Шаріат дозволяє вбити другого чоловіка, який об’явив себе халіфом, щоб захистити єдність мусульман.

2. Халіф — це чоловік, якому присягають тільки на Книзі Аллаха і Сунні Його Посланця ﷺ.

3. Шаріат наказує вбити другого халіфа, а отож, наказує вбити при необхідності і тих, хто йому допомагає у присязі . Це іще раз демонструє значущість і велич інституту халіфа і проблеми єдності Халіфату.

Доказом із іджма сподвижників є наказ Умара ібн аль-Хаттаба (р.а.) надати шістьом представникам вищої державної ради строк у три дні і три ночі для обрання халіфа з подальшим наказом вбити будь-якого із них, хто через три доби буде чинити опір цьому обранню. Умар виніс таке рішення у присутності сподвижників, і ті погодились з забороною залишатись без халіфа понад трьох діб.

Також правило Шаріату гласить: «Те, без чого не виконується ваджиб, є ваджибом». Керуючись цим правилом, обрання халіфа тим більше стає обов’язковим , тому що без халіфа Шаріат не може бути приведений до повноцінному правлінню.

Можна завершити словами колишнього халіфа мусульман Умара ібн аль-Хаттаба, який сказав: «Немає Ісламу без єдності. Немає єдності без влади. Немає влади без підкорення. Якщо правитель буде встановлений згідно фікху, то це стане життям для нього і для решти інших. Якщо ж правитель буде встановлений не згідно фікху, то це обернеться загибеллю для нього і решти інших».

О, мусульмани! Невірний колонізатор разом зі своїми агентами прищепив мусульманам ідею про те, що вони — слабаки, що їх матеріальних сил недосить для встановлення Халіфату і опору ворогам, що їх країни розідрані корупцією правителів і колонізаторів , через що наші землі більше не здатні на об’єднання в Халіфаті. Цю брехню постійно нав’язують мусульманам, щоб поселити у їх серцях немічність і відчай у здатності виконати великий обов’язок. Цією брехнею вороги хочуть, щоб ми забули слова Всевишнього: «Скільки нечисленних загонів перемогли численні загони з волі Аллаха!». Адже Аллах — з терплячими» (2:249), «Нашим обов’язком було допомагати віруючим» (30:47), «Воістину, Ми надамо допомогу Нашим Посланцям і віруючим у мирському житті і в той день, коли предстануть свідки» (40:51).

Вони хочуть, щоб ми забули обіцянку Аллаха Всевишнього, Який сказав: «Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене» (24:55).

Вони хочуть, щоб мусульмани забули про наближення часу встановлення Праведного Халіфату по завершенню епохи влади тиранії , влади безпощадних деспотів і вбивць, влади заліза і вогню, про що Посланець Аллаха ﷺ сказав: «... Потім буде правління тиранії, яке триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли Аллах побажає його завершити, воно завершиться. Потім буде Халіфат за методом пророцтва», — а потім він замовчав».

Так, по мірі можливостей нам необхідно підготовлювати матеріальні сили, але нехай усі знають, що перемогу дає лише Аллах, Який сказав: «...перемога приходить тільки від Могутнього Мудрого Аллаха» (3:126). Відповідно, якщо Аллах Всевишній, Який створив матерію, відмовиться дати нам перемогу, то її не буде, а отож, вдоволення Аллаха — це перша мета для нас,а потім вже слідує підготовка матеріальних сил. Ви, мусульмани, цілком здатні набрати необхідні сили, якщо будете триматись за вервь Аллаха і шукати Його вдоволення. Ви — найблагородніша Умма, ви — серединна Умма, краща Умма, виведена для людей. Довіртесь Аллаху, допоможіть вашій релігії і встановіть Халіфат за методом пророцтва, і нехай Аллах допоможе вам і зміцнить ваші стопи . Аллах — з вами, і Він не зробить ваші руди марними.

Останнє наше дуа: Хвала Аллаху, Господу світів! Мир і благословення господину усіх посланців Мухаммаду, його родині, сподвижникам та усім, хто послідував його прикладу і його шляху аж до Судного дня!

13.03.2021
 

Головне меню