Продовження українскої кризи

Відповіді на питання
Друкарня

Питання: У відповіді про ситуацію в Україні, від 22/02/2014, приводилось наступне: “...Інакше кажучи, малоймовірно, що нова ситуація в Україні буде повністю належати одній із трьох сторін. Будь-який президент, який буде обраний в Україні, буде триматися за три пояси цих трьох сторін, принаймні, в осяжному майбутньому... Проте це рішення буде залишатись бомбою уповільненої дії, яка може вибухнути у будь-який час при зміненні обставин, які дозволяють одній із цих трьох сторін ствердити свій вплив над усією Україною, оскільки ці три сторони у своє підґрунтя беруть капіталістичну ідеологію, і стоять на принципі утилітарності, тобто виключно матеріальної користі. Вони не мають постійних цінностей, а навпаки, змінюються у бік того, хто більше усіх із них багатше, підступніше та безжальний у насильстві”.  

Сьогодні ми є свідками ескалації подій в Україні, зокрема, на півострові Крим. Більше того, Російський Чорноморський флот 3 березня поставив ультиматум українським солдатам здатися протягом 12 годин. Чи означає це те, що Росія змогла знайти в собі сили на силове взяття України, не беручи до уваги дві інші сторони, Америку та Європу? Тобто, чи означає це те, що настав час для вибуху “бомби уповільненої дії”? Який кінець даної кризи і чи можна очікувати стабілізації ситуації в Україні? Нехай винагородить  вас Аллах благом!   

ВідповідьЯк ми вже говорили у попередній відповіді стосовно  України, що нинішнє положення жодної із трьох сторін не дозволяє прибрати під себе Україну цілком. Обставини 2004-2005рр. та обставини 2010 року сильно відрізняються від сьогоднішніх обставин. Жодна зі сторін не в силах проігнорувати інші сторони і прибрати під себе Україну. Тому, по усій ймовірності, ситуація в Україні буде стабілізуватись наступним чином:

1 — Ситуація в Україні тимчасово стабілізується тоді, коли буде обрана  на посаду президента країни людина, яка буде близька до Росії, Америки та Європи, тобто буде триматись за усі три пояси...

2 — Ситуація у країні стало стабілізується тоді, коли Крим набуде своєї колишньої слави у складі Ісламського Халіфату і в усіх його землях знов запанує добро. І пошириться це добро по усьому світу. Адже Іслам — це милість для усього людства. Варто згадати, що Крим був у складі Халіфату довгі сторіччя до російської агресії у змові з західними державами та повної анексії Російської імперії наприкінці XVIII сторіччя. Відомо , що з 1430 року Крим був ісламським еміратом, потім став одним із вілаятів Османського Халіфату у 1521 році у процвітаючий період Халіфату. Так тривало, доки Російська імперія не вступила у змову з західними наддержавами невір’я. Разом вони змогли від’єднати Кримський вілаят та влаштувати стосовно місцевого населення нелюдські злочини та бійні, які не коять навіть тварини. Потім Росія анексувала до себе Крим та змінила столицю, давши місту Акмесджид нову нинішню назву Сімферополь. Варто відзначити, що Крим на мові корінних жителів (кримських татар мусульман) означає фортеця. Таким чином, до російської окупації Крим був ісламською землею протягом трьох з половиною сторіч.  Тому стала стабільність його прибуде тоді , коли він повернеться до свого споконвічного статусу ісламського вілаяту у майбутній державі Халіфат з дозволу Аллаха.

3 — У протилежному випадку положення буде залишатись бомбою уповільненої дії. І коли будь-яка із зацікавлених трьох сторін: будь-то Росія, Америка або Європа, відчує в собі сили, достатні для того, щоб повністю прибрати під себе Україну, і проігнорувати інші сторони, то, швидше за усе, вона неодмінно піде  на це. Тому що усі ці сторони дотримуються капіталізму, де не існує ніяких цінностей та ніяких критеріїв, окрім утилітарності, тобто матеріальної користі. І варто одній із них знайти в собі сили, які переважають над силами інших, вона одразу ж забуде решту інших. А якщо не знайде в собі стільки сил і стане ігнорувати решту інших сторін, то українська криза буду поглиблюватись усі більше і більше. Це проявилось у випадку з Януковичем, коли він прорахувався та відмовився підписувати угоду про торгову асоціацію з ЄС, розраховуючи на теплі стосунки між Росією та Америкою, які, за його помилковою думкою, повинні були не дозволити Америці стати проти нього у боротьбі з ЄС. У реальності усе обернулось інакше, що примусило його вдатися до втечі. Також і нові київські правителі прорахувались, коли вирішили, що зможуть проігнорувати Росію та увести Україну  подалі від Росії у бік Заходу, а точніше в ЄС. І це призвело їх до сьогоднішньої реальності, а саме, до паралічу державних територіально-адміністративних одиниць та інших проблем!

На завершення, нагадаємо про інтереси в Україні кожної із трьох сторін:

1) Росія вважає Україну своїм продовженням.
2) Америка бажає її вступу до НАТО.
3) Європа хоче приєднати її до Європейського Союзу.

Сьогоднішні обставини не дозволяють жодній із сторін отримати повну перемогу над рештою двох інших і прибрати Україну цілком і повністю під себе.  

Що стосується повідомлення “Інтерфакс-Україна” за 03.03.2014: “Командуючий Чорноморським флотом РФ Олександр Вітко поставив ультиматум українським військовослужбовцям, що якщо до 5 годин ранку завтрашнього дня вони не здадуться, почнеться справжній штурм підрозділів та частин ВС України по усьому Криму”, а також проводимої сьогодні Росією демонстрації сил, то це із роду підсилення тиску та нагнітання атмосфери через погрози. Це робиться для того, щоб її думка була вкрай та впливово почута при врегулюванні ситуації в Україні. Очікується, що ескалація буде зростати при перетягуванні канату між трьома сторонами, доки це не приведе до рішення про обрання такого президента, який буде враховувати інтереси усіх сторін. Проте це буде тимчасовим явищем, доки місцеві, регіональні та міжнародні обставини не дозволять одній із цих трьох сторін прибрати під себе Україну... або доки не з’явиться Халіфат на світовій арені і не повернеться Крим до своєї колишньої слави...

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

“Аллах владний робити Свої справи, проте більшість людей не знає про це” (12:21).


03 Джумаді аль-Уля 1435
04/03/2014

Головне меню