Міжнародні конференції та мирні ініціативи на тлі безперервних російських бомбардувань

Жіночий відділ
Друкарня

Не припиняються криваві події у Східній Гуті та Ідлібі.

«Сирійська мережа по правам людини» (SNHR) повідомила про те, що з початку поточного року у Східній гуті було вбито понад 370 мирних жителів. Згідно доповіді,серед загиблих — 63 дитини та 72 жінки. У той же час в Ідлібі, зокрема — у місті Серакіб, на який після 25 грудня злочинний режим і Росія більше усього виливають свій гнів, місцева рада об’явила про надзвичайне положення. Число загиблих у січні склало біля 30 людей, а більше 60 мирних жителів отримали поранення. На додаток під бомбардування потрапили лікарні та школи, більша частина яких виведена із строю.

З початку сирійської революції у 2011 році стало з’являтись багато міжнародних та арабських ініціатив, уявною метою яких було досягнення мирного врегулювання конфлікту. Але як можна сказати, що це — «мирне врегулювання», коли у той же самий час гинуть діти та проливається невинна кров, а безперервні атаки не залишають від країни каменя на камені, зі дня на день усе більше вбиваючи маси людей?

Роками тривають невдалі конференції, призначені для того, щоб пустити пил у вічі і викривити громадську думку. Усе почалось з Женевських конференцій, які завершились відставкою Лахдара Брахімі, який змінив колишнього спецпосланця Кофі Аннана. Після нього 7 липня 2014 року спецпосланцем ООН по Сирії став Стаффан де Містура. Далі, з листопада 2015 року, відбулись конференції у Відні остання із яких відбулась 26 січня 2018 року. У перервах між «мирними переговорами», наприкінці вересня 2015р., сталося військове вторгнення Росії у Сирію для підтримки злочинного режиму. Так кількість міжнародних переговорних турів перевищила дев’ять, проте це не призвело ані до чого,окрім іще більшої кількості вбивств та вигнань.

Не варто збувати і про Астаниньскі переговори, внаслідок яких була досягнута угода про створення чотирьох «регіонів деескалації», де «знизили» кількість бойових дій, але не припинили їх. У їх числі — і Ідліб, що піддається активним авіаударам. Остання із конференцій (читай: змов) відбулась 30 січня 2018 року у Сочі по запрошенню Москви, яка підмовила створити комітет по реформі конституції Сирії і до заклику до демократичним виборам.

На протязі багатьох років уявною метою конференцій та ініціатив було забезпечення миру, у той час як російські бомбардування та повітряні нальоти невпинно тривали. Ініціативи не скидали і не будуть скидати жорстокий режим у Дамаску, навпаки, вони скеровані на скинення рішучості народу Сирії і дають більше часу злочинцю Башару та його союзникам для іще більшого пролиття крові мирного населення.

Сім років іде жорстка війна режиму та його союзників у різноманітних регіонах повсталої Сирії, і п’ять років триває нелюдяна осада Східної Гути — останнього і найбільшого бастіону опозиції, проте усе, що ми чуємо від міжнародних ініціатив — це заклики до припиненню вогню для доставки гуманітарної допомоги. Нібито те, що відбувається, відбувається поза покровительства цих міжнародних учасників переговорів, нібито усе, що їм треба — це їжа та простирадла. І від кого?! Від вбивці або тих, хто з ним бере співучасть у пролитті крові невинних сирійців?!

Хіба крики та стони, які лунають по усій Сирії, не чути тим, хто керує своїми військами, підкоряючись своїм хазяям, згідно заздалегідь підготованим п’єсам?! Хіба ці правителі-зрадники досі не у курсі того, що Ісламська Умма відкинула їх та їх безплідні ініціативи?!

О мусульмани! Скиньте цих правителів, які зрадили вас, і допоможіть релігії Аллаха, встановивши її на землі, щоб досягти справедливості та реального миру, викоренити невір’я та знищити брехню з обличчя землі.

يَٰٓأَيُّهَاٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ

«О ті, які увірували ! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і зміцнить ваші стопи» (47:7)


Жіночий відділ центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Понеділок, 26 Джумада аль-уля 1439 р.х.
12.02.2018 р.
№ 010 / 1439 х.

Головне меню