Поміркований Іслам є одним з чергових планів війни проти Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Ніхто не має сумнівів у тому, що сьогодні, коли говорять про війну з терором, мають на увазі війну з Ісламом. А конкретніше - мається на увазі війна, як вони кажуть, проти «політичного Ісламу», тобто війна з ідеями або з законами Шаріату, пов'язаними з державою Ісламу, з єдністю Умми, вирішенням внутрішніх справ в економіці та суспільстві, рішенням зовнішніх проблем, таких як зовнішня торгівля, джихад, договори...

Причому подібні терміни, такі як «помірний Іслам» або «Іслам - це релігія золотої середини», стали ясні для простих мусульман, не кажучи вже про вчених і освічених з них. Подібні заголовки застосовуються для спотворення законів Ісламу і є перешкодою для мусульман, які не беруть понять і цінностей безбожного Заходу. Термін «американський Іслам» більш точним чином описує значення цих термінів. І якщо прихильники цих ідей назвали Іслам «поміркованим», то мусульмани назвали цю ідею «американською», а тих вчених і шейхів, які поширюють ці західні ідеї, мусульмани прозвали «вченими султанів - урядовими вченими».

Те, що викликає подив і запитання, - це те, як ці вчені йдуть на такий ризик і злочин. Реальність виглядає так, що вони спотворюють слова Всемогутнього Аллаха про те, що:

إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الإسْلامُ

«Воістину, релігією у Аллаха є Іслам» (3:19).

Вони кажуть: «Ні, Іслам - помірний», - і обмежують Іслам тим, що не з Ісламу. Їх реальність подібна до тих, кому кажуть, що ми хочемо втілити Іслам, а вони відповідають: «Тільки за умови, що він буде відповідним нашому розумінню»! Це відбувається через їх сміливість чи через сліпоту їхніх розумів?! Наприклад, слова шейха Юсуфа аль-Кардаві: «Воістину, свободи - це початок втілення Шаріату!». І що ще більш страшніше і що найтяжче, - це те, що сказав Ахмад Хассун, муфтій режиму Башара Асада: «Якби Пророк Мухаммад ﷺ зажадав від мене відкинути віру (здійснити куфр) в християнство і іудаїзм, то я відкинув би віру в Мухаммада ﷺ». Хай вбереже від такого Аллах!

Америка почала використовувати термін «боротьба з тероризмом» у дев'яностих роках минулого століття в політичних цілях, особливо після розпаду Радянського Союзу та підвищення усвідомлення Уммою Ісламу. Тоді Америка вирішила вважати своїм ворогом Іслам і розробила план з цього приводу. Усвідомлення Ісламською Уммою своєї релігії зросла, і так само зросла відкрита ворожість до Ісламу з боку Заходу на чолі з Америкою. Америка посилила свою боротьбу проти Ісламу, а Захід і інші країни світу пішли за нею. Виникла явна суперечність між Ісламом і Заходом. Захід відчув небезпеку з боку мусульман у тому, що вони звільняться від його впливу і панування та встановлять Халіфат, і тому Захід поставив боротьбу з Ісламом на найбільш пріоритетне місце і не залишив її на задвірках своїх політичних цілей. Однак західне планування зажадало того, щоб вони нарекли це боротьбою з тероризмом, а не боротьбою з Ісламом.

Впровадження таких термінів, як «боротьба з тероризмом» і «протидія тероризму і екстремізму» безпрецедентно продовжує зростати, і заради цього вони проводять конференції, зустрічі та засідання на вищому рівні у всіх частинах світу, і ці зустрічі та розмови настільки збільшилися, що стали іронічними і почали втрачати свою ефективність. Як кажуть у арабів: «Якщо справу переборщити, то вона обернеться проти тебе». Боротьба проти Ісламу сьогодні - це стратегії США, і Америка прагне зробити її світовою стратегією і очолювати в цій справі весь світ. У цій стратегії є плани, у тому числі - не оголошення війни проти Ісламу, а, навпаки, затвердження та прояв поваги і вдячності до нього і заява, що це - війна проти тероризму та екстремізму. А тому вони кажуть, що існує два види Ісламу: істинний Іслам, і це - помірний Іслам, і радикальний Іслам, який є хибним. Ми бачимо важливість цього питання в їх чисельних брехливих заявах. Обама, наприклад, каже: «Іслам є невід'ємною частиною Америки» і «партнерство між Америкою та Ісламом повинно ґрунтуватися на тому, що є істинним Ісламом, а не на тому, що суперечить Ісламу». Путін каже: «Іслам - це велика релігія» і «Іслам є частиною російської історії». Обидва вони кажуть, що не борються з Ісламом, а борються з тероризмом, який вбиває так само і мусульман. Вони ведуть себе так, ніби пролита ними кров мусульман і їх змови проти Ісламу є секретом для когось. Подібне можна сказати і про правителів Європи. Так що ж це - помірний Іслам, до якого закликає Обама та інші правителі світу і правителі мусульманських країн, а також їх інструменти з числа муфтіїв, супутникових вчених і палацових шейхів?

Те, що Америка називає «поміркованим Ісламом», - це не що інше, як західні ідеї про те, що законодавство належить людям, а не Богові, і Іслам не має нічого спільного з життєвими справами, і кесарю кесареве у всіх сферах, у тому числі - і в управлінні, в економіці та соціальній системі, в лихварстві, грабунку багатств, у перелюбстві, і в усьому іншому, що вони називають громадськими свободами... Коротше кажучи, помірний Іслам і Іслам золотої середини - це західні концепції невіри, які були викриті й зазнали невдачі в боротьбі ідей, яку виграв Іслам. Цю боротьбу виграв істинний Іслам, який Америка називає тероризмом і екстремізмом. Це знайшло своє відображення у поверненні Умми до своєї релігії і в її усвідомленні того, що у Іслама в обов'язковій формі повинна бути виконавча влада, котра впроваджуватиме Іслам, об'єднає Умму і понесе заклик Ісламу до всього світу. Америці і Заходу не залишилося нічого, окрім як вести цю боротьбу з усіма військово-політичними і дипломатичними силами... І Америка зосередилася на вторгненні в ісламський світ, щоб покінчити з цими політичними ідеями про Халіфат, Умму і про втілення Ісламу, щоб виховати покоління мусульман із західними поняттями і цінностями. Таким чином, вони (Америка і Захід) прийняли термін «помірний Іслам» і дали цьому терміну велику роль у ЗМІ та на трибунах форумів і конференцій.

Так, відповідні накази Америки надійшли всім її агентам, органам безпеки, ЗМІ, системі освіти, ученим, муфтіям та іншим органам, організаціям і рухам, таким як Ліга вчених, Всесвітня мусульманська ліга, Організація ісламського співробітництва та ін., З метою поширення помірного Ісламу та боротьби проти Ісламу, який вони називають тероризмом і екстремізмом. І тому сьогодні ці установи та організації, «ісламські» і неісламські, стали влаштовувати гонки у проведенні засідань, які вже набридли людям, на тему тероризму та екстремізму.

Цей проект - «поміркований Іслам» - є обманом і злочином, це - один з диявольських стратегічних планів США, це - боротьба з Ісламом. А ті, хто прийняли і дотримуються цього проекту, надають велику послугу безбожникам, вводять людей в оману і відвертають їх від Ісламу, щоб вони прийняли невіру, названу ворогами Ісламом. Це дуже схоже на тих, хто спотворив те, що посилав Аллах Його пророкам. Америка сказала їм, що якщо Іслам закликає до демократії і свободам, то вона буде задоволена цим, але якщо Іслам говорить про владу, про Халіфат на основі методу пророцтва і про джихад, то це розсердить її, і вона буде боротися з таким Ісламом, так слухайте ж її так, як ті, які були до вас і спотворювали релігію Аллаха, нехай врятує нас Аллах від цього! Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ لا يَحْزُنْكَ الَّذِينَ يُسَارِعُونَ فِي الْكُفْرِ مِنَ الَّذِينَ قَالُوا آمَنَّا بِأَفْوَاهِهِمْ وَلَمْ تُؤْمِنْ قُلُوبُهُمْ وَمِنَ الَّذِينَ هَادُوا سَمَّاعُونَ لِلْكَذِبِ سَمَّاعُونَ لِقَوْمٍ آخَرِينَ لَمْ يَأْتُوكَ يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ مِنْ بَعْدِ مَوَاضِعِهِ يَقُولُونَ إِنْ أُوتِيتُمْ هَذَا فَخُذُوهُ وَإِنْ لَمْ تُؤْتَوْهُ فَاحْذَرُوا وَمَنْ يُرِدِ اللَّهُ فِتْنَتَهُ فَلَنْ تَمْلِكَ لَهُ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا أُولَئِكَ الَّذِينَ لَمْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يُطَهِّرَ قُلُوبَهُمْ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ ٤١

«О Посланник! Нехай тебе не засмучують ті, що прагнуть сповідувати невіру і говорять своїми устами: «Ми увірували», - хоча їх серця не увірували. Серед тих, які сповідують іудаїзм є такі, які охоче прислухаються до брехні і прислухаються до інших людей, які не з'явилися до тебе. Вони спотворюють слова, міняючи їх місцями, і кажуть: «Якщо вам дадуть це, то беріть, але якщо вам не дадуть цього, то остерігайтеся». Того, кого Аллах бажає піддати спокусі, ти не владний захистити від Аллаха. Їхні серця Аллах не забажав очистити. У цьому світі їх чекає ганьба, а в Останньому житті їм приготовані великі муки »(5:41).


Мухаммад Абдулькарим Хасан
Газета «Ар-Рая»
27 Сафара 1437 х.
09.12.2015 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню