Колишній посол США: «Не буде миру на землі, поки Америка не припинить торгувати зброєю і розпалювати війни»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Колишній посол США Денні Сімпсон додав свій голос до голосів представників політичної еліти США, які виражають свою сувору думку на адресу зовнішньої політики Вашингтона.

У своїй статті «Не буде миру на землі, поки Америка не припинить торгувати зброєю і розпалювати війни», опублікованій напередодні Нового року газетою «Pittsburgh Post-Gazette», Сімпсон, що займає за сумісництвом пост помічника головного редактора, як колишній американський дипломат, заявив: «Вивчаючи позицію деяких країн щодо США наприкінці 2015 року, я прийшов до висновку, що ми - нація вбивць, як усередині нашої держави, так і за її межами. Така наша репутація, подобається нам це чи ні. Більшість іноземців, що приїжджають до нас, вважають нас божевільними. Майже всі бачать в нас небезпеку для всього міжнародного співтовариства».

Далі Сімпсон каже, що іншим державам не залишається нічого іншого, окрім як просити у їх Господа захисту від зазіхань США, які нав'язують їм свою волю «будь то шляхом вибору форми правління, яку вони бачать підходящою для них, або ж заявляючи про різні порушення, використовуючи це як привід для бомбардувань і відправляючи безпілотники, щоб вбивати місцевих лідерів».

У підтвердження своїх слів колишній посол наводить приклади від Іраку до Афганістану і від Лівії до Ємену.

Сімпсон приходить до висновку, в якому закликає Америку вивести свої війська з інших країн, говорячи: «Ніколи не буде миру на землі, якщо ми не зробимо цього... Давайте не будемо вбивцями» («Росія Сьогодні»).

Ар-Рая: колишній посол США Сімпсон говорить відкрито і без натяків про справжнє негативне ставлення інших народів до Америки. Це - та істина, над приховуванням якої працювали ще неоконсерватори на чолі з Джорджем Бушем-молодшим, коли він заявив: «Чому вони ненавидять нас? Ми ж хороші люди!». Неоконсерватори тоді працювали над контролем громадської думки в Америці, кажучи: «Погані люди люто ненавидять Америку і гуртуються проти її успіхів». Та істина, про яку відкрито заявив колишній американський посол, пов'язана з ворожим ставленням інших країн до Америки, існує з причини американської політики, через яку всі інші називають американців «нацією вбивць». Американська політика по відношенню до мусульман Афганістану, Іраку, Лівії, Ємену і її сильна і постійна підтримка «Ізраїлю» - все це є причинами такого ставлення. Сімпсон каже, що не буде спокою в світі, поки Америка дотримуватиметься такої політики, а ми додамо до слів цього колишнього американського посла: «Основна причина, що стоїть за політикою Америки, не обмежується особами в уряді через їх агресивну політику. Суть причини полягає в західній культурі, яка ставить метою життя вилучення прибутку, що зробило держави, які утвердилися на основі західної культури, колонізаторами, які не мають іншої цінності в житті, крім матеріальної ... Справжня небезпека всьому світу (тобто всім людям) і миру (як відсутності війни) виходить від культури, на якій ґрунтуються такі держави, як Америка, Британія, Франція, наслідками політики яких були і є катастрофи, що випадають на всі народи світу».


Автор: редакція «Ар-Рая» (Хізб ут-Тахрір)
Газета «Ар-Рая»
06.02.2016

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню