Саудівська Аравія стратила 47 осіб, серед яких - шейх Німр Бакір ан-Німр

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Шейх Німр Бакір ан-Німр

Саудівська Аравія минулої суботи стратила відомого шиїтського релігійного діяча шейха ан-Німра разом з десятками інших людей - членами організації «Аль-Каїда». Ця подія вказує на те, що королівство Саудівської Аравії не буде терпіти нападок ані джихадистів з числа сунітів, ані шиїтської меншини, піднімаючи сектантську ненависть у всьому регіоні.

Більша частина страчених була членами «Аль-Каїди», засудженими за «тероризм» в Саудівській Аравії ще десять років тому. Також до числа страчених належать чотири шиїти, серед яких був і ан-Німр. Їх звинуватили у стрільбі по поліцейським під час антиурядових протестів в останні роки.

Цей крок привів до погіршення відносин між Саудівською Аравією та Іраном, який високо оцінив ан-Німра як героя шиїтської меншини. Іранський КВІР (Корпус вартових ісламської революції) у зв'язку з цим заявив агентству «Mehr»: «Династія Саудів отримає жорстоку помсту в найближчому майбутньому, і цей режим, що підтримує терористів і ворогує з Ісламом, впаде».

Пізніше міністр закордонних справ Саудівської Аравії Аділь Джубейр заявив, що Королівство Саудівської Аравії обірвало всі дипломатичні зв'язки з Іраном, а також ухвалило рішення про висилку всіх іранських дипломатів з королівства («Рейтер»).

Ар-Рая: правителі Ірану прекрасно усвідомлюють, що правителі Саудівської Аравії не надають ніякого значення мусульманам ані з числа сунітів, ані з числа шиїтів. Разом з цим вони зчепилися на мазхабній основі і представили справу такою, нібито Саудівська Аравія стратила ан-Німра через те, що він - шиїт. Цим самим вони стали співучасниками з правителями Саудівської Аравії у розпалюванні міжмазхабних чвар в услужіння своїм господарям-колонізаторам. Мусульмани повинні зрозуміти, що правителі Саудівської Аравії - такі самі злочинці, як і правителі Ірану, що вони співучасники втілення впливу західних держав, які, у свою чергу, бажають підливати масло у вогонь міжмазхабної Фітни, розпалюваної цими державами. Не можна мусульманам сунітам і шиїтам опускатися до міжмазхабних зіткнень, вважаючи, що правителі Саудівської Аравії представляють сунітів або правителі Ірану представляють шиїтів ... Правда полягає в тому, що правителі Саудівської Аравії і Ірану не втілюють Іслам і є інструментами Заходу в запобіганні поверненню Халіфату за методом пророцтва. Вони не надають ніякої значущості мусульманам та їхнім проблемам. Кожна з цих сторін використовує питання з мазхабами для того, щоб вести мусульман за собою заради втілення проектів ворогів Ісламу і мусульман.


Редакція «Ар-Рая» (Хізб ут-Тахрір)
Газета «Ар-Рая»
06.02.2016

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню