Із життя мусульман Росії...

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Дуже часто ми чуємо про жахливу злочини Росії у відношенні мусульман, які вона коїть за межами своєї території.

Проте чи маємо ми в арабському світі ясне уявлення про те, як живуть наші брати та сестри у самій Росії, адже їх там більше 20 мільйонів. Окрім того, як відомо, не так давно Росія анексувала кримський півострів, внаслідок чого іще біля півмільйона мусульман — кримських татар опинились під постійними ударами невірної руської дубини. У цій статті я хотів би описати лише один епізод із життя мусульман Росії.

2 лютого 2017 року російські ЗМІ повідомили про арешт двох мусульман із села Білоозерьє, яке знаходиться у Мордовії. Фаілю Саліхову та Ільдару Кадєєву інкримінується спроба дати хабара начальнику місцевої дорожньої поліції. Обидва мусульманина є досить заможними підприємцями, і, за версією слідства, вони хотіли через хабара реалізувати свої бізнес-інтереси. Окрім того, у Ільдара Кадєєва при обшуку його автомобіля BMW 730 силовики раптом «знайшли» у бардачку ручну гранату, пістолет та патрони до нього , а в його одязі вони «знайшли» наркотики.

Насправді, це — далеко не рядова кримінальна справа, адже мордовське село Білоозерьє вже декілька тижнів знаходиться у центрі політичного скандалу, який буквально переполошив російське інформаційне поле.

Справа у тому, що Білоозерьє, хоча і знаходиться адміністративно на території Республіки Мордовія, все ж таки є споконвічною землею мусульман-татар (не плутати з монголами, навала яких на Халіфат у 13 сторіччі очолив хан Хулагу), які є нащадками жителів держави Волзька Булгарія, що прийняли офіційно Іслам у 992 році і тоді стали вілаятом аббасідського Халіфату під керівництвом багдадського халіфа аль-Муктадіра Біллях. Сьогодні, після п’ятисотрічної окупації неможна сказати, що мусульмани Поволжя та Уралу у повній формі зберегли ясне розуміння Ісламу. Проте є і такі місця, де абсолютно усі жителі повністю дотримуються своєї релігії, усі жінки носять шаріатський одяг і у крамницях не продаються заборонені Шаріатом продукти. Так ось, Білоозерьє — це одне із таких місць. Більше того, Білоозерьє є одним із найбільш багатих сел. У регіоні, немала кількість його жителів є бізнесменами. Село є одним із найбільш крупних російських постачальників насіння соняшників. Також у селі виробляється продукція із м’яса-халяль, яка постачається у численні регіони Росії. На тлі російських сіл, що спилися та деградували, Білоозерьє виглядає як зразок сільського життя, проте, саме це, ймовірно, і викликає особливу заздрість та ненависть у невірних та російської влади. Село Білоозерьє — досить відоме у Росії саме своїм образом життя, його ставлять у приклад за працелюбність та порядок, і, природно, пояснюють, що причина тому — їх Іслам. Таким чином, виходить, що село само по собі є живим прикладом тому, що життя з дотриманням навіть індивідуальних законів Шаріату — облагороджує суспільство і приводить його до благополуччя, і на тлі російських се., які спилися — це дуже впливове явище, що несе політичний виклик.

У чому ж полягав скандал навколо села, що такого вирішила вжити влада Росії у відношенні мусульман? Виявилось, що влада вирішила примусити усіх вчителів та учениць білоозерської школи зняти хід жаби під приводом того, що школа — світський заклад. Тобто невірні вирішили вдарити по найбільш незахищеній категорії. — по дівчатам-мусульманкам, поставивши їм ультиматум: або ви отримуєте освіту, або носите хіджаб. Більше того, коли питання про хіджаб у Білоозерьї почав обговорюватись ЗМІ, виявилось, що влада вже тривалий час всіляко пригноблює мусульман, щоб вони залишили приписи своєї релігії: так, наприклад, влада вимагала, щоб продуктові магазини у селі почали продавати горілку. І це у Росії, де щорічно від вживання алкоголю помирає півмільйона людей і алкоголізм вважається національною трагедією! Але і це іще не усе. Вчителя-мусульманки, у тому числі літні, що працюють у школі протягом десятиріч, повідомили, що бувало, що їм видавали заробітну плату горілкою, яку їм доводилось викидати, працюючи при цьому безкоштовно, аби лише продовжувати навчання дітей! І сьогодні прокляті створіння вимагають від наших чистих сестер зняти приписане Аллахом вбрання, до чого ж вони в омані! Істину сказав Посланець Аллаха ﷺ:

 يأتي على الناس زمان الصابر فيهم على دينه كالقابض على الجمر

«Прийдуть для людей такі часи, коли той, хто дотримується своєї релігії, буде схожий на того, хто затиснув у руці розпечене вугілля» (Тірмізі).

Коли влада поставила питання по хіджабам ребром, за своїх сестер заступився один із жителів села, впливовий підприємець Ільдар Кадєєв. По Інтернету розійшлись ролики, в яких він розповідає про злочини влади проти мусульман Білоозерья, закликає мусульманських лідерів встати на захист своїх сестер. Саме йому врешті решт після цього і підкинули силовики зброю та наркотики, а також сфабрикували у відношенні нього кримінальну справу про дачу хабара. Ця історія має іще багато вражаючих уяву подробиць, проте формат цієї статті не дозволяє в них вдаватися.

Як ми бачимо, Росія відверто проголосила війну Ісламу та мусульманам, вона нещадно знищує їх у Сирії, і болісно знущається над ними у своєму барлогу. Ворог Аллаха Путін намагається видавити Іслам із мусульман, нав’язавши їм свою «російську» версію Ісламу. Але він марно намагається зробити те, чого не зробила протягом сторіч царська Росія, а потім протягом 70 років атеїзму — комуністичний режим!

Саме тому Росія сьогодні є таким місцем, де мусульмани усе ясніше відчувають порочні наслідки відсутності Праведного Халіфату, встановленого за методом пророцтва, відсутність щита та захисника Умми в особі халіфа, як про це сказав Посланець Аллаха ﷺ:

انما الإمام جنة يقاتل من ورائه ويتقى به

«Воістину, імам – це щит,за яким б’ються і яким захищаються» (Бухарі, Муслім).

Нехай Аллах наблизить день його повернення.


Мухаммад Мансур
Газета «Ар-Рая» №118
10.02.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню