Конференція у Женеві

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّىٰ إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا

«А діяння невіруючих подібні мареву у пустелі, яке жадаючий приймає за воду. Коли він підходить до нього, то нічого не знаходить» (24:39)

Тиждень або навіть менше відділяють нас від конференції у Женеві, початок якої заплановано на двадцяте число поточного місяця. Після того, як було докладено величезних зусиль по припиненню вогню у Сирії, воно так і не було досягнуто ані на півночі країни, ані на півдні, ані на сході, ані на заході. На голови жителів Шаму як і раніше падають ракети, зокрема — у місті Ідліб та його провінції, а також у Східній Гуті біля Дамаску. Це відбувається на очах і на слуху усього світу, який стоїть і спокійно спостерігає за тим, як ллється кров мучеників, не проявляючи при цьому ніякої гуманності.

Міжнародна спільнота, не бентежачись прощальності своїх методів, продовжує і надалі збирати усілякі конференції одна за одною. Також і прозахідна національна сирійська опозиція зі спокійною совістю приймає участь у цих конференціях і вже приготувала делегацію на наступну конференцію у Женеві. Делегація від опозиції повинна складатись із двадцяти людей (військові та політики) під головуванням Насра аль-Харірі. Умі ми повинні будемо стати свідками торгів за рахунок жертв населення Шаму та шахідів під гаслом захисту та збереження їх життів. Незважаючи на істинні вимоги народу Сирії, прозахідна опозиція бажає добитися своїх цілей, заявляючи, що нібито цього бажає народ, і так триває вже дуже давно. По сьогодні Захід та наступна за ним сирійська опозиція викривляють істину та підтасовують факти, а народи світ вислухують їх брехню.

Той, хто слідкує за кроками т.з. «сирійської опозиції», знаходить, що вона у своїй політиці не відхиляється від політичного курсу Америки ані на йоту. Більше того, ця опозиція виставляє вимоги невірного Заходу як свої власні, у якості своїх умов. Таким чином, національна сирійська опозиція виражає вимогу Америки по припиненню вогню у Сирії, а також виражає думку спецпосланця ООН у Сирії Стаффана де Містури. «Політична опозиція» і навіть цілий ряд повстанських угрупувань поквапились прийняти вимоги та умови Заходу за свої вимоги та умови на переговорах! У своїх поступках вони дійшли до того, що повністю втратили самостійність та право на свій голос; вони почали виправдовуватись під приводом збереження того,що залишилось від Сирії, недопущення іще більших смертей та іншими подібними гаслами, насправді які означають торги за рахунок жертв, які були принесені народом Сирії. Також мета переговорів полягає у компромісах зі злочинами Башара Асада, які не є останніми злочинами проти людяності у цьому регіоні, що так і залишились непокараними з боку міжнародної спільноти. Саме таке ставлення міжнародної спільноти і пояснює те, чому безкарно кояться усі ці безчинства, у тому числі — і у військовій в’язниці Сайєдная з нелюдяними знущаннями над людьми, які знаходяться там.

У зв’язку з коротким форматом статті ми можемо тільки лише нагадати про суть американського політичного рішення для Сирії, в якому Америці повинні допомогти усі ці конференції. Америка веде свої справи, не соромлячись і відкрито, а дані переговори вона зробила важелем для створення світської держави, що відокремлює релігію Іслам від правління, обмежуючи її заборами мечетей, залишаючи осторонь систему правління під назвою «Халіфат», залишаючи осторонь економічні закони Ісламу, соціальні закони, політику освіти та зовнішню політику, у тому числі — і джихад... Саме до такого проекту майбутньої держави у Шамі і прагнуть парламентарі, і це — максимум, якого може досягти т.з. «опозиція» і надати його жителям Шаму. Одночасно і Росія, що виконує брудну роботу замість Америки, прагне покінчити з революцією жителів Шаму і не дати їм зібрати плоди свого повстання. Росія вже розробила конституцію для Сирії, у зміст якої вона внесла свій атеїзм, несумісний з Шаріатом Аллаха ані у чому, геть ігноруючи усі жертви жителів Шаму та пролиту кров їх дітей. Таким є політичне рішення Америки. Аллах Всемогутній говорить про слова Шайтана, що обіцяє мракобісам, до числу яких відноситься як Америка, так і інші держави, які перебувають з нею у союзі, наступне:

وَلَأُضِلَّنَّهُمْ وَلَأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلَآَمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آَذَانَ الْأَنْعَامِ وَلَآَمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ وَمَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِنْ دُونِ اللَّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُبِينًا * يَعِدُهُمْ وَيُمَنِّيهِمْ وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلَّا غُرُورًا

«Я неодмінно введу їх в оману, збуджу в них надії, накажу їм обрізати вуха у худоби та накажу їм викривляти творіння Аллаха». Хто зробив диявола своїм покровителем та помічником замість Аллаха, той вже зазнав очевидного збитку. Він дає їм обіцянки та збуджує в них надії. Але диявол не обіцяє їм нічого, окрім спокуси» (4:119,120).

Відомо, до якого результату приведуть усі уі переговори, закликані знищити жителів Шаму. Цей факт ясніше сонця... Але невже не знайдеться того, хто це побачить? Сказав Всевишній:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха — ця прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе з’явилось знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

Такою є істина. Сказав Всевишній:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا وَمَنْ يَرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُولَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةِ وَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

«Вони не облишать битися з вами, доки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо лише зможуть. А якщо хтось із вас відступить від своєї релігії та помре невіруючим, то його діяння виявляться марними як у цьому світі, так і в Останньому житті. Вони є мешканцями Вогню і залишаться там навічно» (2:217).

Такою є друга істина. Сказав також Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ * فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَنْ تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَى مَا أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ

«О ті, які увірували! Не вважайте іудеїв та християн своїми помічниками та друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хтось із вас вважає їх своїми помічниками та друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей. Ти бачиш, що ті, чиї серця уражені недугою, поспішають серед них і говорять: «Ми боїмось, що нас спіткає». Але, може бути, Аллах явиться з перемогою або своїм повелінням , і тоді вони будуть жалкувати про те, що приховували в собі» (5:51,52).

Таким є положення тих, хто прагне взяти участь у конференції у Женеві. Що ж стосується жителів Сирії, то їх положення ані для кого не є секретом. Вони гостро потребують народної, озброєної підтримки, яка б складалася із армії мусульман, з приєднанням до них щирих сил із повстанських угрупувань Шаму. Треба, щоб ці дів складові вдарили по режиму Асада разом, як єдине тіло, відрубали змії голову у Дамаску, а на її рештках спорудили правління Аллаха. Лише зі скиненням режиму та встановленням Ісламу можна покінчити з епохою тиранічного правління, від якого мусульмани вкусили найрізноманітніші види несправедливості, утискань, вигнань та злочинів проти себе. Чи вирушать армії мусульман на допомогу своїм людям? Чи прокинеться Ісламська Умма? Звичайно ж так, і у цьому нема ніякого сумніву ! Це відбудеться, рано чи пізно, тому що Аллах неодмінно допоможе Своїй релігії так само, як допоміг Своєму Посланцю ﷺ, давши йому ансарів, що взяли на себе захист Ісламу та мусульман. Але ця справа потребує терпіння та стійкості доти, доки не здійсниться обіцянка Аллаха. Майбутнє — за Ісламом, як би не намагались сили невір’я чинити опір його поверненню до життя та поширенню його заклику! Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

لَيَبْلُغَنَّ هَذَا الْأَمْرُ مَا بَلَغَ اللَّيْلُ وَالنَّهَارُ وَلَا يَتْرُكُ اللَّهُ بَيْتَ ‏مَدَرٍ ‏وَلَا‏ ‏وَبَرٍ‏ ‏إِلَّا أَدْخَلَهُ اللَّهُ هَذَا الدِّينَ بِعِزِّ عَزِيزٍ أَوْ بِذُلِّ ذَلِيلٍ عِزًّا يُعِزُّ اللَّهُ بِهِ الْإِسْلَامَ وَذُلًّا يُذِلُّ اللَّهُ بِهِ الْكُفْرَ

«Ця справа неодмінно досягне того, чого досягають ніч та день. Аллах не залишить ані осілого дому, ані кочового, не ввівши у нього Свою релігію сильною величчю або сильним приниженням. Величчю Аллах звеличить Іслам та приниженням Аллах принизить невір’я».


Газета «Ар-Рая»
Автор: Ахмад Абд аль-Ваххаб
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
18 Джумада аль-уля 1438 р.х.
15.02.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню