Заборона на шлюб жінки-мусульманки з немусульманином відноситься до головних вимог релігії

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Туніські асоціації закликали скасувати закон про заборону виходити заміж туніським жінка-мусульманкам за чоловіків - немусульман, тому що цей закон суперечить принципу свободи совісті, прописаному у проекті конституції Тунісу, прийнятої у 2014 р.

Під вимогою за скасування цього закону підписалось 60 асоціацій, що входять у склад світської коаліції, яка планує згуртувати громадську думку за скасування даного закону та висунути відповідну вимогу у листопаді 2017 р.

Процедура укладання шлюбу, прийнята у 1973 г., говорить про те, що будь-який іноземець, який бажає одружитись на мусульманці, повинен прийняти Іслам, а якщо шлюб був укладений за межами Тунісу без документа, що свідчить щодо прийняття ним Ісламу до шлюбу, то даний шлюб не реєструється і вважається незаконним.

Закон викликав невдоволення світської коаліції, і вона заявила: «Така процедура порушує основні права будь-якої людини, тому що вона має свободу вибору у тому, з ким укладати шлюб . Дана заборона причиняє страждання тисячам туніських жінок та їх родинам, тому що закон відноситься до усіх туніських жінок як до мусульманок, у той час як у них нема ніякого документу, що підтверджує їх релігію». Голова асоціації «Бетті» Сана Бен Ашур заявила: «Неприпустимо сьогодні керуватись процедурою, у якої нема ніякої законної ваги у життях тисяч жінок Тунісу».

Ось такі новини, розраховані на підтримку «беззахисних» людей, які бажають оспорити закони Шаріату, поступають від деяких сайтів.

Поборники світськості у Тунісі уперто бажають нанести удар по акиді жителів цієї країни та розхитати її основи. Це — не перша їх вилазка. Вони вже легалізували спиртне, втрутились у закони про спадщину та полаяли закон про багатоженство... Найбільш старанні із них прагнуть обслуговувати світський режим, і їх у цьому житті не хвилює нічого, окрім боротьби з Ісламом та його законами, щоб Іслам зовсім ослаб у душах тунісців, які з сумом дивляться на нього та бажають його повернення у життя , особливо після того, як їх торкнулась несправедливість одразу після його уходу із правління.

Шлюб мусульманки з немусульманином заборонений, і ця заборона відноситься до головних вимог релігії.

Сказав Аллах Всевишній:

وَلَا تُنْكِحُوا الْمُشْرِكِينَ حَتَّى يُؤْمِنُوا وَلَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكٍ وَلَوْ أَعْجَبَكُمْ أُولَئِكَ يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ وَاللَّهُ يَدْعُو إِلَى الْجَنَّةِ وَالْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ وَيُبَيِّنُ آَيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ

«Не женіться на язичницях, доки вони не увірують. Безумовно, віруюча невільниця краще язичниці, навіть якщо вона сподобалась вам. Не видавайте мусульманок заміж за язичників, доки вони не увірують. Безумовно,віруючий невільник краще язичника, навіть якщо він сподобався вам. Вони кличуть до Вогню, а Аллах кличе до Раю та прошенню зі Свого дозволу. Він роз’яснює людям Свої знамення, — може бути, вони згадають назидання» (2:221),

فَإِنْ عَلِمْتُمُوهُنَّ مُؤْمِنَاتٍ فَلَا تَرْجِعُوهُنَّ إِلَى الْكُفَّارِ لَا هُنَّ حِلٌّ لَهُمْ وَلَا هُمْ يَحِلُّونَ لَهُنَّ

«Якщо ви дізнаєтесь, що вони є віруючими, то не повертайте їх невіруючим, адже їм не дозволено одружуватись на них, а їм не дозволено виходити заміж за них» (60:10).

Сунна Посланця Аллаха ﷺ чітко відділяє мусульманок від їх чоловіків, які не прийняли Іслам. Тому приклад — донька самого Посланця Аллаха ﷺ Зейнаб. Коли її чоловік Абу аль-Ас ібн Рабіа потрапив у полон до Пророку ﷺ після битви при Бадрі, він відпустив Абу аль-Аса, щоб той повернув йому його доньку . Абу аль-Ас погодився, потім прийняв Іслам, і тільки тоді Пророк ﷺ повернув її йому.

Усі ісламські вчені одностайні у тому, що шлюб невірного з мусульманкою недійсний, він в основі навіть не укладається і вважається перелюбством (зіна). Шлюб мусульманки з немусульманином — харам. Відповідно, організації, які закликають до скасування цього закону і прагнуть таким чином нанести удар по Ісламу, закликають до хараму, навіть якщо і прикривають свої слова «свободою совісті», про яку пишеться у конституції.

До чого закликають ці асоціації? Вони так намагаються вирішити проблему пізніх шлюбів, що спалахнула у Тунісі та в усіх арабських країнах до такого ступеню, що питання про жінок стало одним із самих актуальних? Хіба одні проблеми вирішуються методом створення інших, іще більш небезпечних? Або ж це — дія, свідома скерована на вирощування нових проблем, щоб остаточно підірвати основи народу та заплутати його? Хіба поширення порочності та боротьбі з відомим законом Шаріату є рішенням проблем?

Сайт «Djazairess» 25.02.2012, з урахуванням цензури співробітників безпеки, повідомив про те, що за останні роки збільшилась кількість шлюбів алжирок з іноземцями -немусульманами, особливо — з вихідцями із народів,яких раніше не було в Алжирі, таких як тайці, китайці та південні африканці. 95% таких шлюбів врешті решт розриваються з причини або торгівлі жінками , або набуття прописки, або втілення ідейних інтересів з метою поширити у суспільстві свою віру ... Так що обіцяють ці асоціації , що ратують за скасування даного закону?

Чудні ці асоціації! Вони намагаються змінити халял, встановити владу полігамії та проштовхувати уперед харам, викликаючи гнів Аллаха, і усе це — під гаслом «свободи совісті»!!! І як не дивуватись їм після усього, що вони творять?!

Що це за заклик такий у цих асоціацій, які заявляють про захист прав тисяч туніських жінок у виборі ними своїх чоловіків і при цьому не розглядаючих цих жінок як мусульманок, знімаючи заборону на шлюб з немусульманином? Хіба це — не злочин? Хіба не злочин вважати мусульманок Тунісу рівнею немусульманам до ступеня шлюбу при тому, що ці ж жінки повстали проти режиму, закликаючи до його скинення та змінення, захищаючи тим самим свою ісламську ідентичність від ворога?!

Цей огидний заклик, що видається такими ж огидними асоціаціями, переслідує на меті підірвати положення законів Шаріату серед людей. Це заклик відкидаємо, і ми ніколи його не приймемо, а наші вуха не стануть його слухати. Мусульманки Тунісу не піддадуться на ці брехливі гасла, вони не залишать прихильність законам їх Господа і не відповідатимуть на мерзенні вимоги тих, хто усе більше і більше виявляє свою ненависть до Ісламу та його законам.

Іслам залишається , і його закони непорушні, незважаючи ані на які потрясіння. Невірний Захід та його прибічники не зможуть запобігти поверненню системи правління , яка охопить увесь світ та виведе людей із пітьми капіталізму та світськості до світла їх Господа та прямому шляху.

Сказав Ібн Кудама у книзі «Аль-Магна» у пояснення слів аль-Харкі: «У жодному разі невірний не одружується на мусульманці», — наступне: «Невірний не може бути чоловіком мусульманки у жодному разі, про це говорять усі володарі знаннями: Малік, Шафії, Абу Убайд та «Асхабу р-рай». Сказав ібн Мунзір: «Цієї думки дотримується усі вчені , від яких ми отримуємо знання».

1. Якщо мусульманка вийшла заміж за немусульманина, знаючи, що це харам, але вона розцінює цей крок прийнятним для себе, то вона тим самим виходить із релігії Іслам. У такому випадку вона повинна першим чином розстатися з цим чоловіком, тому що їх ніякх — недійсний, а їх шлюб розцінюється як перелюбство. Після того, як вона розстанеться з ним, вона повинна розкаятись перед Аллахом Всевишнім у тому, що скоїла, і прийняти тверде рішення більше ніколи до такого не повертатись.

2. Якщо мусульманка вийшла заміж за немусульманина, знаючи, що це харам, і не розцінює цей крок дозволеним для себе, то вона вважається великою грішницею.

3. Якщо ж вона не знала про даний закон, проживаючи у не мусульманській країні , то у такому випадку на ній нема гріха і її брак стає на кшталт нікяху. Якщо її чоловік прийме Іслам , то він має на неї більше прав у випадку розлучення, аж до спливання строку ідди.

Так говорять вчені.

Газета «Ар-Рая»
Автор: Зейнату ас-Саміт
29 Раджаба 1438 р.х.
26.04.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню