Режим Сісі в Єгипті є причиною лих у країні

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Те, що відбувається в Єгипті , розкриває огидну та жадібну сутність головуючого у країні капіталізму, а також доводить, що капіталізм — це єдина та реальна причина усіх криз та лих, що переживає ця країна.

За даними Центрального агентства по громадські мобілізації та статистиці Єгипту (CAPMAS), оприлюдненим 10.08.2017, рівень річної інфляції продовжував зростати протягом минувшого липня та досяг рекордного показника за останній 31 рік, склавши 34,2% порівняно з липнем 2016 року. Причиною цьому послужило підвищення цін на паливо 29.06.2017. До цього рекордним показником інфляції з листопада 1986 року було значення біля 30,3%. За думкою CAPMAS, ці цифри іще будуть рости доти, доки нинішній уряд Єгипту залишається при владі та контролює ресурси та багатства країни. Уряд не піклується про жителів своєї країни, продовжуючи висмоктувати з них податки та грабувати багатства країни.

Криза в Єгипті є природнім результатом здійснення рекомендацій та рішень Міжнародного валютного фонду (МВФ), таких як податок на додану вартість (НДС), девальвація єгипетського фунта та продовження росту цін на паливо, що, у свою чергу, автоматично приводить до росту цін на усі товари через збільшення вартості перевозок,хоча у дійсності володіння Єгиптом багатствами, ресурсами та потенціалом виключає його потребу у МВФ, його кредитуванні, а також «дружніх» рішеннях та рекомендаціях. Усе це вбиває економіку Єгипту та стає заставою залежності Єгипту від Заходу, а також можливістю розкрадання національних багатств та ресурсів імперіалістичними державами . Безперечно, Єгипет має потенціал бути сильною та головуючою державою. Ця країна має недооцінений колосальний людський ресурс; позбавлену уваги величезнішу територію, придатну для сільського господарства; незліченні залежи золота, нафти, фосфату, газі і навіть діоксиду кремнію, що входить у склад піску; не говорячи вже про води, придатні для рибальства та пароплавства, та Суецький канал з його вже нинішнім та можливим прибутком.

Як держава, щ володіє подібними ресурсами та потенціалом, може відчувати бідність, голод та інфляцію?!

Цих ресурсів та потенціалу Єгипту з наявним людським ресурсом та креативними розумами досить, щоб відродити усю всю Умму, а не тільки Єгипет. Наприклад, та ж Британія не володіє подібними ресурсами. Ресурси Єгипту не можуть бути використані належним чином, доки не буде скасований нинішній режим і не затвердяться закони Ісламу у Праведному Халіфаті за методом пророцтва.

Нужда Єгипту полягає у не кредитах, емісії грошей та диктовках західноєвропейських держав. Єгипет потребує позбавлення від західної залежності та відмовлення від усіх кредитів та рішень, що породжують нові кризи . Єгипту варто оцінити свій потенціал, взяти його під контроль та розподіляти належним чином, щоб проявити турботу про своїх жителів та вдовольнити їх потреби . Це здійснимо лише з появою Праведного Халіфату, де багатства та ресурси будуть розподілятись згідно Шаріату Аллаха. Халіфат підкріпить гроші золотом та сріблом та заборонить ріба (лихварство). Тільки так можна гарантувати рішення проблем усієї Умми, а не тільки Єгипту. Таким чином, це гарантує викорінення зубожіння та інфляції паперової валюти, не підкріпленої ані золотом, ані сріблом.

Цей приклад рішення проблем людства — лише крапля в океані Ісламу, його системи та держави. Система с тринадцятисторічною історією втілення залишила пам’ять про справедливий та щирий підхід до рішення проблем населення. У цій історії є місце тому, як правитель (халіф Умар ібн Абдульазіз) повелів посипати верхівки пагорбів пшеницею, щоб навіть птахи не знали нужди у цій країні . Ми були свідками того, як аж до останніх халіфів державна валюта була із золота та срібла, і ця Умма не знала таких криз та проблем. Тільки лише після скасування Халіфату та втілення капіталізму ми пізнали лих та напасті.

О народ та армія Єгипту! Ви набудете порятунку та вирішення ваших проблем лише у тому, до чого вас закликає Хізб ут-Тахрир. Ви живете під гнітом нинішнього режиму вже на протязі десятиріч. Так чому ж ви сидите, нібито набравши у рот води?! Хіба серед вас нема праведних людей, ревних до релігії Аллаха та святиням та готових реагувати на мольби сумуючих, слабких та пригноблених? Чи знайдуться готові повторити подвиг ансарів, покінчивши з нинішнім режимом і давши можливість партії Хізб ут-Тахрір втілити Іслам в усіх аспектах життя людства,щоб люди могли побачити практичний бік Ісламу і стали входити у релігію Аллаха натовпами? І того дня віруючі зрадіють перемозі від Аллаха! О Аллах, наблизь цей день нашими руками! Амінь!!!

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Газета «Ар-Рая»
Абдулла Абдуррахман
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Єгипті
16 августа 2017г.
24 Зуль-каъда 1438г.х.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню