Жалюгідні заяви мусульманських правителів не зупиняють геноциду народу рохінджа

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Геноцид у відношенні мусульманського народу рохінджа у північному штаті Ракхайн у М’янмі вступив у нову та страхітливу фазу державного переслідування з 24 серпня 2017 року.

Злочинна армія Бірми разом з терористами-буддистами, озброєними мечами, мачете та рушницями, почала набіги на деревні рохінджа, називаючи це «очисткою регіону». Ці військові репресії стали найбільш жорстокими за останні десятиріччя. Усе це стало реакцію у відповідь на атаку сумнівних «повстанців» на поліцейські відділки та прикордонні пости М’янми,після чого усі рохінджа, включаючи жінок та дітей, були об’явлені відповідальними за ці напади і стали об’єктами для знищення «екстремістів» з обличчя землі. Хоча нема ніяких доказів того, що нападниками на відділки та пости є мусульманами-рохінджа!

Згідно офіційній заяві армії М’янми (2.09.2017), на минулому тижні було вбито біля 400 мусульман (хоча ми знаємо, що фактична цифра значно перевищує цю), і це число зростає з кожним днем. Деякі із тих, кому вдалось уникнути переслідувань, описували жахливі речі, через які були вимушені проходити мусульмани-рохінджа від рук армії режиму та громадянських буддистів Ракхайна: когось з зав’язаними очима вбивали перед членами їх родин; жінки та молоді дівчата піддавались груповому зґвалтуванню; а також маленькі дітки безжально були вбиті цими людьми, і навіть немовлят кидали в озеро або відрізали їм голови. Супутникові знімки «Google» виявили великомасштабні пожежі у селищах рохінджа, в яких армія М’янми спалила біля 2600 домів. На додаток до усього, армія М’янми застосувала міномети та кулемети проти громадянських осіб, які рятувались від кровопролиття втечею у напрямку кордону з Бангладеш.

У розпал цих жахливих звірств та серед зростаючих гнівних ісламських настроїв уряд Бангладеш скоїв нове зрадництво у відношенні до мусульман-рохінджа. Замість того, щоб забезпечити притулок для решти живих мусульман, Шейх Хасіна наказала своїм прикордонним службам повернути біженців у пекло М’янми або затопити у бенгальській затоці . Тим же, кому все-таки вдалось перебратися у Бангладеш, заборонили пересування по країні. З 26.08.2017 біля 38000 рохінджа покинули Ракхайн у напрямку Бангладеш, і більше 20000 людей опинились у прикордонній зоні. Уряд Хасіни не проявив до них ані найменшого милосердя: мусульманам-рохінджа доводиться спати на сирій землі під відкритим небом, прикриватися від спеки палючого сонця або тяжких мусонних дощів шматками пластика, не маючи при собі їжі. І навіть мала частина щасливчиків , яка змогла попасти на територію Бангладеш, наражається на нелюдяне обходження з боку правлячої партії («Авами Ліг»).

Уряд Хасіни не обмежився лише цим у своєму віроломстві , підлості та зрадництві! Він запропонував провести двобічні «контртерористичні» операції спільно з силами М’янми для здійснення геноциду мусульман-рохінджа. 28 серпня 2017 року міністерство закордонних справ Бангладеш направило офіційну пропозицію посольству М’янми у Дацці, виразивши зацікавленість Бангладеш у наданні допомоги армії М’янми, що винищує наших братів та сестер. Цей уряд занепокоєний безпекою М’янми і не звертає уваги на скрутне становище мусульман-рохінджа.

Прес-секретар МЗС Ірана Бахрам Касімі виразив глибоку занепокоєність у зв’язку з продовженням військової кампанії проти мусульман-рохінджа. Усе, що зробив президент Туреччини Ердоган — це звинуватив М’янму у геноциді, нібито це не було очевидним! Шейх Хасіна ж бачить у рохінджа потенційну загрозу для безпеки Бангладеш, таким чином ігноруючи їх скрутне становище.

Єдиним рішенням цієї кризи є позбавлення від маріонеткових правителів мусульманських країн та встановлення щирого та справедливого керівництва у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва. Лише Халіфат здатен знов об’єднати мусульман та забезпечити захист їм та решті своїх громадян.

فَٱصۡبِرۡ صَبۡرٗا جَمِيلًا ٥ إِنَّهُمۡ يَرَوۡنَهُۥ بَعِيدٗا ٦ وَنَرَىٰهُ قَرِيبٗا

«Прояви ж красиве терпіння. Вони вважають його далеким. Ми ж бачимо, що воно близько» (70:5–7).

Газета «Ар-Рая»
Амадуддін аль-Амін, Бангладеш
6 вересня 2017р.
15 Зуль-хіджа 1438р.х

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню