Невже Судан став новим гніздом змов проти Ісламу?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

27 та 28 вересня 2017 р. у місті Хартум відбулось засідання Комітету розвідувальних служб та служб безпеки Африки (CISSA). На цьому засіданні були присутні директора спецслужб більше аніж із 30 країн Африки, а також представники ЦРУ, розвідки Франції, Саудівської Аравії та ОАЕ.

Це чотирнадцяте за рахунком засідання проводилось на протязі двох днів. Цього разу воно пройшло під гаслом: «Всебічне стратегічне партнерство у боротьбі з тероризмом та забезпечення територіальної цілісності країн Африки».

Засідання відкривав президент Судану Умар аль-Башир; він позитивно відгукнувся про всебічне стратегічне партнерство у боротьбі з тероризмом та говорив про забезпечення політичної стабільності в Африці, охарактеризувавши те, що відбувається, як «успішний крок» у цьому напрямку. Наприкінці засідання генеральний директор Комітету розвідувальних служб запевнив, що підтримання безпеки та стабільності у регіоні — це два питання, що нерозривно зв’язані одне з одним. Також він відзначив, що на засіданні якісно та всебічно були обговорені історія та корені проблеми тероризму справжнього та майбутнього. Він також підкреслив, що учасники засідання довіряють всебічному стратегічному партнерству у боротьбі з тероризмом, а також настирливо рекомендують почати проводити дії по налагодженню політичної ситуації та стабільності на континенті.

Взявши до уваги гасло засідання, слова президента Судана Умара аль-Башира та генерального директора Комітету розвідувальних служб та служб безпеки Африки (CISSA), ми розуміємо, що акцент засідання робився на так звану «боротьбу з тероризмом». Що стосується розмов про політичну стабільність на Африканському континенті, то це — ніщо інше, як пускання пилу у вічі, тому що основною темою була боротьба з тероризмом. Виникає питання: так що це за тероризм, який примусив усі ці розвідувальні служби та служби безпеки зібратися для розробки всебічного стратегічного партнерства у боротьбі з ним?

Кожен, хто стежить за міжнародною політикою, очолюваною Америкою, знає, що боротьба з тероризмом — це американський проект, задача якого — мобілізувати увесь світ на боротьбу з ним. Агенти Заходу на чолі з Америкою в обличчі правителів мусульманського регіону та Африканського континенту не залишились осторонь; плазуючи перед Америкою, вони взяли активну участь у цій боротьбі, мобілізувавши усі свої можливості у благо Америки. Що це за тероризм, з яким Америка хоче вести війну, приваблюючи правителів мусульман та правителів Африки, зокрема — правителя Судану?

Війна з тероризмом, на який вказує Америка, безперечно, представляє собою війну проти Ісламу, тому що вона усвідомлює, що її вихід на пряме протистояння з Ісламом викличе проти неї самої та її агентів гнів мільярду мусульман. Америка розуміє, що у такому випадку вона буде однозначно принижена. США та увесь західний світ знають, що протистояти Ісламу ідеологічно та фізично неможливо, вони намагались це зробити на протязі багатьох сторіч, але зазнали поразки. Тому вони вирішили зробити по-іншому: вони об’явили боротьбу озброєним ісламським рухам, таким як «Аль-Каіда» та «ІДІЛ», зробивши їх приводом та виправданням для своїх злочинів, брехні та тиранії. Дії «ІДІЛ», на яких будується уся брехня та змови Америки, скеровані проти Ісламу та мусульман, вони сослужили «хорошу» службу політиці Америки проти Ісламу та мусульман. Ці дії наповнені гидотою, викликаючи відразу та страх у людей, що привело до втечі від їх влади. Коли з’явився «ІДІЛ», перше, що він зробив, це проголосив «Халіфат», заявивши, що усе, що він робить, є втіленням Ісламу. У результаті це стало невід’ємним внеском у проект Америки у боротьбі з Ісламом його ж послідовників. Війна з тероризмом — це змова Заходу на чолі з Америкою, це брехня від початку і до кінця. Насправді, боротьба ведеться проти Ісламу, тому що він є політичною системою, ідейним поглядом та образом життя. Він загрожує образу життя капіталізму, який кинув життя усього людства у страждання та нещастя, перетворивши його у суцільне пекло.

Америка бажає правити у країнах мусульман та контролювати їх багатства, проте цьому заважає Іслам з його законами та його щирими послідовниками в обличчі носіїв заклику. Тому вона прийняла приховану тактику боротьби з Ісламом під приводом боротьби з тероризмом для того, щоб викоренити Іслам та встановити замість нього закони невір’я. Америка бажає, щоб у цій боротьбі брали участь не лише правителі, але й сам мусульманський народ. Тактика Америки у цій боротьбі полягає у тому, що після об’явлення війни своєму ворогу вона намагається усіляко переконати його у тому, що не збирається воювати з ним навпаки, вона хоче йому процвітання та розвитку, але для цього він повинен довіритись їй, скласти зброю, не боятися нікого і нічого та оголити свою шию перед ударом її меча. Саме такою є стратегія Америки, тому вона зазиває мусульман красивими гаслами для прийняття участі у її планах. У результаті обдурені її підступністю дурні почали відчувати себе великими людьми, партнерами великої держави. Проте дивує залучення уряду Судану у боротьбу проти Ісламу, його законів та носіїв заклику, адже саме він раніше піднімав гасла Ісламу, заявляючи про втілення Шаріату. Як показав час, це були порожні гасла, які усе ж таки збудили у жителях Судану сильне прагнення жити під владою Ісламу та його справедливістю.

Тепер, щоб добитися вдоволення Америки, уряд Судану пропонує піти на поступки, він відмовився від Ісламу та від розмов про втілення Шаріату. Його вдавання зникло повністю, коли він усунув деякі шаріатській закони, щоб добитися вдоволення Заходу (зокрема — Америки), проте, як виявилось, Америка задоволена урядом Судану лише частково. Так, вона скасувала економічні санкції, накладені на Судан 20 років назад, але лише для того,щоб знов принизити цю систему, адже Судан як і колись знаходиться у списку тих, хто покровительствує тероризму. Якщо б уряд Судану розумів би хоч щось, то він зрозумів би, що боротьба з тероризмом — це боротьба з Ісламом. Повірений у справах США у Хартумі Стівен Кутсіс заявив про те, що у справжній час умови для діалогу з Хартумом — несприятливі, доки він знаходиться в американському списку країн, які надають підтримку тероризму. Також на прес-конференції, проведеній в американському посольстві 07.10.2017, він додав: «Уряд Судану знає, що треба зробити, щоб цю країну виключили із списку, і ми сподіваємось, що ці умови будуть виконані у найближчий час».

Незалежно від того, що зробила та зробить Америка у боротьбі проти Ісламу, і як би не допомагали їй у цьому ті, хто продав свою релігію за мінливі насолоди цього світу в угоду Заходу,вони не зможуть загасити світ Аллаха своїми вустами, адже Аллах збереже Свій світ, навіть якщо не ненависно невіруючим та лицемірам. Він — Той, Хто виконує свої обіцянки, і у найближчий час з Його дозволу встановиться Другий Праведний Халіфат, правління, в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Саме тоді Іслам та його послідовники набудуть своєї величі, а невірні та його прихвосні будуть принижені. Ми просимо Аллаха про близькість цієї миті, адже Він — наш Покровитель і Він здатен на усіляку річ!

Газета «Ар-Рая»
Автор: Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
21 Мухаррама 1439г.х.
11.10.2017 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню