Блокада арабської коаліції під головуванням предводительством КСА душить і без того помираючий Ємен

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У понеділок коаліція під керівництвом Саудівської Аравії зачинила повітряні, наземні та морські шляхи у Ємен.

У середу 8 листопада 2017 року представник ООН попередив, що якщо коаліція не зніме блокаду з Ємену, то це може призвести до голоду, яки може стати найбільшим за останні десятиріччя та потягти за собою мільйони жертв!

Рада Безпеки ООН закликала до відкриття портів та аеропортів у країні для надання гуманітарної допомоги.

Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією вирішила зачинити порти Ємену після того, як по аеропорту Ер-Ріяда була запущена балістична ракета єменськими повстанцями -хоусітами. Ракету вдалось перехопити,і ніхто не постраждав.

На протязі майже трьох років народ Ємену страждає від жахів війни між хоусітами, з одного боку, і Абд Раббо Хаді з арабською коаліцією — з іншого.

Жителі Ємену страждають від поганих житлових умов, відсутності електрики, погіршення якості послуг та різкого зниження рівня медичного обслуговування. У багатьох регіонах Ємену поширились різноманітні епідемії, інфекційні захворювання, холера та діарея. Згідно статистиці ООН, холера унесла життя тисяч єменців. Ситуація не стосується районів, контрольованих хоусітами та Салехом, але включає решту районів Ємену, у тому числі — контрольовані президентом Хаді та Об’єднаними Арабськими Еміратами. По словам ООН, зачинення портів та блокада Ємену обернеться великим голодом у країні, тому що більше аніж 20 мільйонів людей потребують допомоги. Окрім того, місцева валюта послабшала, що призвело до різкого збільшення цін на товари та продукти харчування. Усе це вказує на неминучість катастрофи у країні.

15 гуманітарних організацій закликали до негайного відновлення допомоги для запобігання «катастрофи».

Що стосується політичних подій, то наддержави, які борються за вплив та владу в Ємені, іще не домовились. Америка продовжує просувати хоусітів у владу Ємену за ініціативою Керрі або її зміненій формі, яку запропонував спецпредставник ООН по Ємену Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед. Англія підтримує Хаді та його проект федерації, а також Салеха через ОАЕ та його проект «єдиний Ємен». Проте Саудівська Аравія перешкоджає цьому, створюючи хаос у південній столиці Ємену Адені, а також в інших південних регіонах. КСА бажає схилити Хаді і того, хто стоїть за ним, до діалогу з хоусітами під прикриттям ініціативи Керрі. На це вказує заява деяких ЗМІ про те, що Хаді та деякі члени «уряду» знаходяться в Ер-Ріяді, хоча уряд Хаді заперечує це. Проте той факт, що у Хаді немає можливості повернутись в Ємен, підсилює тиск КСА на нього, щоб він відповів на американську ініціативу,згідно якій Хаді стане союзником Америки в Ємені крім хоусітів та інших військових загонів, що перебувають у південному Ємені.

Після страждань Ісламської Умми, завданих їй з боку маріонеток Заходу, їх викриття стало явним та очевидним для усіх. Підвищення політичної свідомості Умми та повернення до її колишньої величі та звільненню від оков Заходу та його маріонеток відбудеться тільки за допомогою ісламської системи правління, яка несе справедливість та благополуччя в обличчі Другого Праведного Халіфату, правління в якому здійснюється за методом пророцтва. Посланець Аллаха ﷺ обрадував нас поверненням цієї великої держави, і сьогодні ми, з волі Аллаха, є свідками цього.

Газета «Ар-Рая»
Абдуллах Базіб — Ємен
15.11.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню