Закон про викорінення насильства проти жінки. Красиві гасла з поганими цілями

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Закон про викорінення насильства проти жінки, ратифікований парламентом Туніса 26 липня минулого року, закликаний нанести удар по усьому, що пов’язано з Ісламом, як і закликаний нанести удар по родині яка вважається першим осередком у побудові здорового та розвиненого суспільства.

Мусульманці дозволили виходити заміж за невірного (іноземця) після того, як ес-Себсі об’явив 13 серпня з приводу святкування дня жінки про скасування 73-ї статі, перегляді питання про спадок та встановленні рівності між чоловіком та жінкою.

Закон про викорінення насильства проти жінки був прийнятий у 2014 р. згідно з вимогами ООН по запровадженню проекту CEDAW. Ес-Себсі був першим, хто почав запроваджувати елементи цього проекту у Тунісі у 2011 р., а Мехді Джума у 2014 р. прямо перед ООН заявив про його повну реалізацію.

Колонізатор зміг стримати революцію, яка спалахнула у країні, і увести її у потрібне для себе русло, почавши з втілення конституції Ноя Фельдмана, а потім пішло повне розграбування ресурсів та економіки Тунісу, тому що країна впала у довгострокове підкорення державам Заходу через великі заборгованості перед МВФ та Всесвітнім Банком. Ті ж самі обличчя, які раніше переступали проти права народу, сьогодні є лідерами політичної арени Тунісу.

Країна Туніс приймає політику позик як єдине магічне рішення,тобто позичає засоби для погашення попередніх позик плюс оплачує відсоткові ставки (риба)! Усі уряди Тунісу, які змінюють одні інших, не мають ніяких альтернативних рішень. До 2018 року держава зобов’язана виплатити зовнішній борг розміром у 4300 млрд. динарів, якщо бажає вийти із боргової ями. Вже тривалий час Туніс шукає нові закордонні фонди,бажаючи взяти борг розміром у 12 млрд. доларів для вдоволення державного бюджету на 2018 р.

Фонди готові надати позику під умовами та тиском. Рівність між чоловіком та жінкою — це усього лише одна із умов, висунутих з боку ЄС іще у 2016 р. на інвестиційній конференції Туніс-2020. Також ЄС почав вимагати легалізації гомосексуалізму, скасування смертної кари та поблажливості до вживання наркотиків! Нещодавно Всесвітній банк почав вимагати від Тунісу поквапитись з реалізацією вимагаємих реформ. По суті своїй, ці реформи скеровані на змінення просвіти у країні та знищення впливу Ісламу. Саіда Караш, прес-секретар прем’єр-міністра країни, на одному із телеканалів відкрито заявила, що «ініціатива ес-Себсі є новаторським кроком у Тунісі, тому що ес-Себсі почав революцію проти відсталості та чоловічого погляду на релігію». Такими є реформи, бажані західними державами!!! Таким є положення держави, яка не має панування на своїй землі і не має своєї волі!!! Так колонізаторські держави можуть нав’язувати нам свій диктат, а нашим правителям не залишається нічого, окрім послуху та підкори їм.

Показова боротьба проти насильства над жінками є усього лише зброєю у руках капіталістичної системи. І ось ми живемо по штучним законам та користуємось «благами» новаторства!

Туніс є лідером серед арабських країн та четвертим у світі по кількості розлучень. По статистиці у нас було 4 розлучення за 3 години у 2016 р. Кількість незаміжніх жінок перевищує 62%, а ступінь неграмотності серед них зросла до 25%. Насильство над жінками спостерігається у 45% випадків. Кожен рік біля 50 жінок наражаються на вбивства у результаті грубого насильства. У нас 14000 абортів на рік, тобто 14000 дітей вбивається щорічно. Так чому на усьому цьому фоні ведуться нападки на Іслам та його закони? Хіба не з метою змови проти його соціальної системи або, точніше, того, що від неї залишилось?

Міністр по справам жінки, родини та дитини Назіха Обейді підтвердила, що Основний закон вступить у силу з січня 2018 р. Згідно цьому закону, буде скасований махр, який вважається однією із умов правильності нікяха згідно малікітському мазхабу, буде скасований обов’язок чоловіка витрачати на дружину, буде скасований обов’язок витрачання на доньку по досягненню нею 18 років, після чого їй надається повна свобода витрачати на себе засоби (тобто заробляти) усіма шляхами та способами, які вона обере, і ніхто не має права їй цього заборонити. Якщо батько заборонить їй виходити із дому, то це буде вважатись насильством над нею і вона має право подати на нього у суд. Таким чином, руйнується ісламська родина, тому що вона залишається без лідера, без пастиря.

Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ

«Усі ви — пастирі і усі ви відповідальні за свою паству».

Ось так і поширюється порочність, розпуста та перелюбство.

Іслам віднісся з повагою до жінки. Вона є матір’ю, хранителькою домашнього вогнища, а її честь повинна бути обов’язково захищена; у неї є право займатись торгівлею, сільським господарством, промисловістю, а її родинне життя наповнюється милосердям та спокоєм.

Сказав Аллах Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّـهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ ﴿٧﴾ وَالَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْسًا لَّهُمْ وَأَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ

«О ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і він допоможе вам та ствердить ваші стопи. Загибель тим, які не увірували! Він зробить марними їх діяння» (47:7,8).

Шлях до порятунку — один, і не більше, а отож, неодмінно треба позбутися від колонізаторського, капіталістичного режиму.

Рішенням для жителів Тунісу та інших земель мусульман стане позбавлення від оков, надітих на них західними колонізаторськими державами, тобто робота над встановленням своєї держави Праведного Халіфату за методом пророцтва, яка захистить та підтримає їх, надасть їм допомогу та втілить у життя закони їх релігії.

Сказав Всевишній:

وَلَن يَجْعَلَ اللَّـهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Газета "Ар-Рая"
Автор: Зейнаб бен Рахума — Туніс
25 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
13.12.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню