Огляд новин «Ар-Рая» від 13.12.2017

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Любити аль-Кудс та стерегти його означає невпинно та відверто діяти заради повного звільнення міста від окупації та гидоти євреїв, а не прагнути розділити його на східний — арабам — і західний — іудеям. Адже цей аль-Кудс — не якийсь інший, а той же: відкритий Умаром ібн аль-Хаттабом (р.а.), звільнений Салахуддіном аль-Аюбі та збережений султаном Абдуль-Хамідом (нехай змилується над ними Аллах).

І той, хто чесний та відвертий по відношенню до аль-Кудсу, повинен слідувати по стопам наших героїв. До тих же, хто, кинувшись в обійми колоніальних держав та у їх Організацію Об’єднаних Націй, закликає «дарувати» рішення на основі «двох держав» або, як вони говорять, «угоди сторіччя», аль-Кудс і палестинці не причетні до Судного дня, як би ті не стверджували протилежне.


Хізб ут-Тахрір провів мітинг у мечеті аль-Акса із закликом звільнити аль-Кудс та викоренити окупаційну країну

У відповідь на вороже рішення недалекоглядного президента Америки Трампа про об’явлення аль-Кудса столицею потворного сіоністського утворення та перенос сюди посольства із Тель-ар-Рабі (Тель-Авів), Хізб ут-Тахрір організувала на благословенній землі Палестини масовий мітинг. У ході акції, що відбулась 8 грудня на території мечеті аль-Акса після завершення п’ятничної молитви, організатори зробили заяву про те, що єдиний спосіб звільнити благословенні аль-Кудс та аль-Аксу — це задіяти мусульманські армії, а єдиною вірною реакцією на агресію американських хрестоносців проти аль-Кудса та усіх мусульманських територій стане викорінення американських посольств, впливу, а слідом — і жалюгідних агентів-правителів із наших земель.

Виступаючі на мітингу акцентували увагу на тому, що сам факт переносу американського посольства із Тель-ар-Рабі у місто аль-Кудс підтверджує і остаточно розвіює найменші сумніви навколо прийнятності надії на американських хрестоносців. «Ті, хто покладались на неї та невірних західних колоніалістів у цілому — покладались на міраж, глупо приймаючи його за воду. Хіба будь-якому розуміючому іще не очевидна закореніла, принципова, ідеологічна ворожнеча Америки проти Ісламської Умми, Палестини та її народу?», — зазначили у заяві.

На мітингу звернулись до усіх синів від Сходу до Заходу :

«Ми очікуємо від вас непідробної люті, яку ви проявите заради Аллаха і виступите проти зрадників та злочинів, скандуючи «Аллаху Акбар» і «Ля іляхаілляЛлах», а також об’явите всезагальну мобілізацію для звільнення Байт аль-Макдіс від гидоти сіоністських узурпаторів. Вже настав час бачити, як маси мусульман, що виступили проти правителів зла, консолідувались у справі встановлення релігії Аллаха на Землі, звільнюють Байт аль-Макдіс та усю Палестину від моря до річки! Вже настав час примусити замовчати тих, хто теревенить про якийсь мирний процес та оплакує його!» звернулись до мусульман виступаючі

З іншого боку, Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Палестині у своїй заяві для преси сказав про те, що об’явлення Трампом аль-Кудса столицею єврейського утворення, що окупувало усю палестинську територію, — це черговий злочин Америки у списку її злочинів по відношенню до Палестини та палестинців. Дане об’явлення означає підсилення окупації та продовження американської військової, фінансової та політичної підтримки окупаційного утворення. Дане об’явлення також означає те, що Уммі варто іще більше переконатись у тому, що Америка — заклятий ворог, який ані на хвилину не припиняє коїти свої підступи проти Умми. Воно зобов’язує вигнати Америку з її посольствами, впливом та важелями панування у мусульманських країнах.

«Єдиною правильною відповіддю Трампу буде мобілізація армій, звільнення аль-Кудса та викорінення єврейського утворення» сказано у заяві

У прес-релізі також зазначили: «Ісламська Умма вже усвідомила те, що її правителі — боягузливі агенти та раби Америки, які беруть співучасть у змові. Умма тягнеться до корінного рішення палестинської проблеми, а саме — до долучення армій Умми, які з вигуками «Ля іляхаілляЛлах» та «Аллаху Акбар» скеруються до звільнення аль-Кудса та усієї Палестини, покінчать з сіоністськими окупантами і навіть більше цього. Умма, а на чолі її — Хізб ут-Тахрір, активно прагне до в повернення влади Ісламу, встановленню Праведного Халіфату за методом пророцтва, який покладе край американському впливу у мусульманських землях, викинувши Америку додому за океан і тим самим позабувши світ від її зла», — підкреслили в організації.


Заходи у межах світової кампанії Хізб ут-Тахрір «О армії мусульман! Аль-Кудс — столиця Праведного Халіфату — волає до вас!» на підтримку аль-Акси:

Після заяви Трампа 6 грудня 2017 року про визнання Єрусалиму столицею сіоністського утворення Хізб ут-Тахрір по усьому світу організував кампанію на підтримку аль-Кудса. У своїй діяльності Хізб підкреслив, що Єрусалим, з волі Аллаха, буде столицею Другого Праведного Халіфату, адже Посланець Аллаха ﷺповідомив про це у благородному хадісі:

هَذَا الأَمْرُ (اَيْ الْخِلَافَة) كَائِنٌ بَعْدِي بِالْمَدِينَةِ ثُمَّ بِالشَّامِ ثُمَّ بِالْجَزِيرَةِ ثُمَّ بِالْعِرَاقِ ثُمَّ بِالْمَدِينَةِ (مَدِينَةُ هِرَقْل) ثُمَّ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ فَإِذَا كَانَ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ فَثَمَّ عُقْرُ دَارِهَا وَلَنْ يُخْرِجَهَا قَوْمٌ فَتَعُودَ إِلَيْهِمْ أَبَدًا

«Ця справа (тобто Халіфат) після мене буде у Медині, потім — у Шамі, потім — на Аравійському півострові, потім — в Іраку, потім у — в Константинополі, потім — у Бейт аль-Макдіс (тобто в Єрусалимі). Коли вона буде у Бейт аль-Макдіс, там буде її сила, і ніхто не виведе її звідти».

Також Хізб акцентував увагу на тому, що проблема Палестини та аль-Кудса — це проблема усієї Ісламської Умми від Індонезії на сході до Мавританії на заході. Заборонено Шаріатом обмежувати цю проблему як проблему арабів або палестинців, тому що благословенна Палестина — це земля Ісламу, це серце Ісламської Умми, яке б’ється! Хізб ут-Тахрір нагадав Ісламській Уммі, а саме — володарям сили, що на їх плечах лежить відповідальність за встановлення Праведного Халіфату,який збере величезну армію для звільнення святинь Ісламу від гидоти сіоністського утворення так, що не залишиться від них і сліду.

Інформаційна підтримка кампанії за адресою

Хізб ут-Тахрір в Йорданії:

Мітинг гніву на підтримку аль-Кудса

Хізб ут-Тахрір в Йорданії організував масовий мітинг під назвою «Мітинг гніву на підтримку аль-Кудса». Акція, яка відбулась 8 грудня після п’ятничної молитви на території мечеті Йорданського університету в Аммані, проведена на підтримку аль-Кудса, мечеті аль-Акса та усієї Палестини, а також проти злісної антипалестинської змови та проти об’явлення Трампа — ворога Ісламу та мусульман — міста аль-Кудс столицею окупаційного єврейського утворення.


Хізб ут-Тахрір у Тунісі: мітинг гніву на підтримку аль-Акси та усіх мусульманських країн, які знаходяться під окупацією

Партія «Хізб ут-Тахрір» у Тунісі 8 грудня після п’ятничної молитви організувала мітинги, які пройшли у наступних містах:

місто Туніс — мечеть аль-Фатх

місто Сус — мечеть аль-Кябір

місто Сфакс — мечеть аль-Ляхмі

місто Габес — мечеть Саіди Абу Любаба

місто Келібія — мечеть аль-Кябір

місто Таузар — мечеть ас-Саркус.

Акція організована на підтримку аль-Кудса та усієї Палестини, а також усіх частин мусульманської землі заради їх звільнення з-під гніту невірних колонізаторів. На мітингу учасники об’явили про те, що Америка та Європа — вороги мусульман, а не друзі, і звернулись до володарів сили та влади з закликом звільнити усі мусульманські землі, у тому числі — аль-Кудс та Палестину. «У цьому полягає честь, гордість та велич, якого гідні лише кращі чоловіки, які увірували у свого Господа, поклалися на Нього і незгодні з тим, щоб у їх країнах у справи Умми та релігії втручались вороги», — заявили на мітингу.


Хізб ут-Тахрір у Туреччині: громадські звернення для преси по усій країні

Хізб ут-Тахрір у Туреччині провів громадські звернення для преси на тему: «Об’єднайтесь заради аль-Кудса — аль-Кудс буде «Ізраїлю» не столицею, а могилою». Акції відбулись у п’ятницю, 20 Рабі уль-авваля, 1439 р.х. (8 грудня 2017 р.) у 16 найбільших містах по усій країні.


Хізб ут-Тахрір у Сирії: масштабні заходи на підтримку аль-Кудса та мечеті аль-Акса

Хізб ут-Тахрір у Сирії у п’ятницю, 20 Рабі уль-авваля, 1439 р.х. (8 грудня 2017 г.) провів низку масових мітингів та демонстрацій на підтримку аль-Кудса, мечеті аль-Акса та благословенної землі Палестини проти злісних змов. Учасники виступили проти об’явлення Америкою — ворога Ісламу та мусульман — аль-Кудса столицею окупаційного єврейського утворення і закликали мусульманські армії негайно виступити на допомогу аль-Кудсу для його звільнення із лап сіоністів.


Хізб ут-Тахрір в Бангладеш: мітинги гніву проти визнання аль-Кудса столицею сіоністського утворення

У Бангладеш у багатьох частинах найбільших міст Дакка та Чіттагонг пройшли мітинги гніву проти офіційного визнання американськими хрестоносцями аль-Кудса столицею нелегального утворення «Ізраїль». В акціях, організатором яких виступив Хізб ут-Тахрір і які відбулись 8 грудня перед мечетями після здійснення п’ятничної молитви, учасники рішуче засудили відповідну заяву президента США Дональда Трампа від 6 грудня 2017 р. Виступаючі також звинуватили зрадницьких правителів арабського та мусульманського світу, які спускають політикам, подібним Трампу, з рук їх витівки та ігри зі сподіваннями мусульман у відношенні благословенного аль-Кудса.

Організатори особо акцентували увагу на тому, що крокодилячі сльози та жалюгідні засудження з боку арабських та мусульманських правителів не зітруть з пам’яті їх півсторічні зрадництва у відношенні аль-Кудса. З миті окупації аль-Кудса у 1948 році і по сей день кожен акт зрадництва та віроломства по відношенню до мусульман та чергової здачі землі правителі супроводжували порожніми полум’яними промовами та засудженнями, що не мають ніякого толку. Навпаки, правителів мусульманських територій ніколи не турбувало звільнення аль-Кудса, а, по суті, вони завжди діяли як справжні оборонні сили «Ізраїлю», щоб відновити просунення мусульман до сіоністського утворення.


У Куала-Лумпур відбулась Міжнародна конференція про Халіфат

У столиці Малайзії відбулась «Міжнародна конференція про Халіфат у Куала-Лумпур -1439 р.х./2017 р.». захід, організатором якого виступив Хізб ут-Тахрір у Малайзії, відбувся 21 Раб уль-авваля, 1439 р.х. (9 грудня 2017 р.). Конференція зачепила питання, пов’язані з нинішнім станом Ісламської Умми, тобто слабкості та немічності, які спіткали її після того, як невірним колонізаторам вдалось 3 березня 1924 року зруйнувати систему ісламського правління Халіфат. На заході також обговорили покладений на усю Умму обов’язок (фард) по повторному встановленню Халіфату за допомогою серйозної діяльності спільно з Хізб ут-Тахрір, яка працює не покладаючи рук і не жаліючи душ та засобів заради відновлення ісламського образу життя шляхом створення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва — обіцянки Аллаха і благої звістки Його Посланця ﷺ.


У Казані засуджені вісім членів Хізб ут-Тахрір

Казанський гарнізонний військовий суд 8 грудня визнав винними вісьмох мусульман в організації діяльності забороненої у Росії ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір» засудив до тюремних строків від 16 до 19 років:

Хафізова Асгата Хасановича 1985 р.н. — на 19 років і 2 місяці,

Адієва Азата Галімзяновича 1978 р.н. — на 19 років,

Саітова Ленара Азатовича 1987 р.н. — на 19 років,

Давлетшина Рузіля Рімовича 1988 р.н. — на 18 років та 6 місяців,

Валіулліна Альберта Рафіковича 1974 р.н. — на 18 років,

Хевроніна Павла Володимировича 1986 р.н. — на 18 років,

Узбекова Тімура Нарімановича 1990 р.н. — на 18 років,

Заріпова Радіка Раміловича 1985 р.н. — на 16 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Окрім того, суд зобов’язав їх виплатити штрафи у розмірі від 100 до 150 тисяч рублів.


Ердоган відправляє свої війська не в аль-Кудс, щоб його звільнити, а у Сирію, щоб покінчити з революцією

Турецькі війська та важка військова техніка увійшли у сирійську провінцію Ідліб через регіон Кафр-Лусейн, що прилягає до кордонів турецького Іскендеруна, у суботу вранці 9 грудня;вони скерувались у бік західного Алеппо. Про це повідомляє «ElDorarAlShamia», з посиланням на регіональні джерела.

Повідомляється, що колонна складається із 20 вантажівок та броньованих транспортних засобів класу БРДМ, а також декількох десятків солдатів. Поруч із цим,відомо, що військовий конвой скерувався у місто Дар-Таазза на заході Алеппо.

«Ар-Рая»: дане просунення турецької армії углиб Сирії та проти її народу відбувається одночасно з гнівом, який охопив усю Умму, та її закликами звільнити благородну землю Палестини услід за заявою Америки про перенесення свого посольства із Тель-ар-Рабі в аль-Кудс. А це означає, що Ердоган, як і решта інших мусульманських правителів, не бажає чути волання мечеті аль-Акса про звільнення із рук євреїв. Тут наші правителі, не соромлячись, обмежуються вираженням суму та засудженнями, а коли справа стосується захисту інтересів Америки та західних країн, то тут вони мобілізують армії заради здійснення інтересів своїх господ та війни проти мусульман, які вимагають правління Шаріату Аллаха і визволення з-під гніту невірного Заходу.


Іранська партія у Лівані застосовує «досвід» мусульманських правителів у справі звільнення аль-Кудса

Генеральний секретар «Хізбалли» Хасан Насралла заявив про те, що тепер мечеті аль-Акса загрожує реальна небезпека у зв’язку з її переходом під «ізраїльський» контроль. Як передає «BBCArabic» 7 грудня, «Трамп пустив останню кулю у мирний процес», — заявив Насралла.

«Ар-Рая»: мусульманські правителі вже десятиріччями пускають мильні бульбашки проти ворогів, виражаючи свою повагу перед аль-Кудсом та мечеттю аль-Акса та підлещуючись до мусульман, але не мобілізують свої армії на допомогу Палестині, незважаючи на те, що народ Палестини волав до них. Він просив допомоги, просив визволити Палестину, очистити її аль-Аксу від гидоти євреїв та їх замахувань, які не припиняються вже багато десятиріч. І ось сьогодні, коли Трамп остаточно зганьбив напівмертвих та безнадійних мусульманських правителів, зірвавши останній фіговий листок і не залишивши їм нічого, чим закрити хоча б обличчя перед своїми народами,вони знов нічого не зробили, тільки лише знов підспівуючи своїй старій шарманці.

І ось після того, як бойовики «Хізбалли» нанесли удар по сирійській революції, надали допомогу тирану у звірствах проти свого народу, один із лідерів «опору», генсек партії Ірану у Лівані, виходить до нас і так само самісінько як мусульманські правителі оплакує мирний процес і заявляє про реальну небезпеку у зв’язку з «ізраїльським» контролем. Нібито єврейське утворення не контролює мечеть аль-Акса ось вже 70 років! Проте адже аль-Акса у небезпеці і під окупацією вже 100 років! Вона не чекає мусульманських правителів, ані Іран з його крилом у Лівані. Аль-Акса чекає на своїх істинних героїв-визволителів!

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню