Огляд новин «Ар-Рая» від 20.12.2017

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Хізбут-Тахрір в Йорданії

Масова демонстрація у підтримку аль-Акси, аль-Кудса та усієї Палестини

Хізбут-Тахрір в Йорданії організував масову демонстрацію у підтримку аль-Акси, аль-Кудса та усієї Палестини. У ході акції, яка відбулась 27 Рабіуль-авваля1439 р.х. (15.12.2017) на площі перед соборною мечеттю аль-Хусайні у центрі Аммана, учасники звернулись до мусульманських армій із закликом виконати свій шаріатський обов’язок по відношенню до аль-Акси та аль-Кудсу, як західному, так і східному, а саме — негайно виступити на звільнення усієї території Палестини від моря до ріки та очистити її від бруду найогидніших людей на планеті — сіоністів.

Сили держбезпеки Танзанії продовжують утримувати трьох членів Хізбут-Тахрір

Хізбут-Тахрір у Танзанії засудив акти несправедливості та агресії, скоєні владою Танзанії проти трьох членів партії, які були заарештовані, без суду ув’язнені у тюрмі на декілька тижнів та брехливо звинувачуються «у підготовці та скоєнні терористичної діяльності». Згідно зверненню для преси від 14 грудня 2017г., серед заарештованих — Вазір Сулейман Амкаліганда (вік — 31 рік ), вчитель у середній школі, заарештований 21 жовтня 2017р. біля мечеті аль-Худа, розташованої поруч з його домом у південній провінції Амтар. 27 жовтня 2017р. у Дар-ес-Саламі був викрадений Умар Салім Бомбо (49 років), по професії — будівельник, а 30 жовтня тут же заарештували торговця та вчителя релігії Рамадана Усмана.

Умар Салім був викрадений агентом спецслужб, який видав себе за замовника будівельних робіт. Коли Умар прибув на місце, його схопили та увезли на автомобілі у невідомому напрямку. Устаза Рамадана заарештували із свого дому на очах у його родини. Спецслужби набрехали, заявивши про те, що відомості про нього будуть доступні у найближчому поліцейському відділку. Проте вже декілька тижнів немає ніяких повідомлень про місцезнаходження двох викрадених або про передавання їх справ до суду.

Студентське суспільство «Аль-Вай» встало на захист аль-Кудса та благословенної мечеті аль-Акса

Враховуючи нинішню ситуацію, у якій опинились Палестина та аль-Кудс, а також зрадництво та змови, що плетуться проти них, останнім із яких стало об’явлення Тампом про визнання Америкою міста аль-Кудс столицею єврейського утворення, суспільство студентів «Аль-Вай» при Хізбут-Тахрір Палестини організувало на благословенних землях різноманітні заходи, такі як роздача прокламацій, проведення протестних виступів та вивішування плакатів.

Студентське суспільство «Аль-Вай» зробило заяву на тему «Протест мусульманських правителів проти рішення Трампа підтверджує те, що вони стурбовані євреями, а не аль-Кудсом та благословенною мечеттю аль-Акса». На думку «Аль-Вай», на це вказують заяви правителів, які зосередили увагу на «небезпеці зриву мирного процесу» з тими, хто захопив Палестину — землю Ісра та Мирадж — встановив тут свій контроль і ось вже сім десятиріч завдає муки її народу. Правителів охопив страх у зв’язку з тим, що рішення Трампа стане іскрою, від якої запалають і без того пригноблені народи, тим самим струшуючи «безпеку та стабільність регіону». Окрім цього, заяви мусульманських лідерів говорять про те, що вони б’ють на спалах у зв’язку з можливим переходом конфлікту з євреями із площі «переговорів, ООН та міжнародного права» у площину «боротьби за релігію усієї Ісламської Умми», яка переконана, що аль-Кудс, разом з його східною та західною частинами, так само як і уся Палестина від моря до ріки, належить їй.

Суспільство «Аль-Вай» у своїй заяві зазначило, що у знак правильної реакції у відповідь на рішення Трампа Умма, у першу чергу, повинна струсонути землю під тронами жалюгідних режимів і скинути їх. Далі треба встановити Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва, який мобілізує військо на звільнення Палестини, і його солдати з вигуками «Ля ілахаілляЛлах» та «Аллаху акбар» увійдуть у мечеть аль-Акса.
Студентське суспільство у ході організованих ним акцій протесту звернуло увагу на реакцію у відповідь у мусульманських правителів, яка представляє собою приховане визнання того, що Америка має можливість та владу легалізувати окупацію. Це, на думку «Аль-Вай», — злочин та політичне самогубство правителів, тому що уся палестинська земля — ісламська, і ніхто із мусульман не має влади на її поступки та легалізацію її окупації, і як при цьому вона, ця влада, може опинитись у заклятого ворога Умми — Америки?

Той факт, що мусульманські правителі у своїх протестах проти рішення Трампа керуються тим, що воно зірве мирний процес і рішення на основі «двох держав для двох народів», означає одне — альтернативи у мусульманських правителів немає, лише запропоноване Америкою рішення «двох держав», яке означає замінити один злочин на інший. А питання звільнення аль-Кудса та його позбавлення від гидоти окупації цими правителями навіть не розглядається.

Хізбут-Тахрір в Індонезії

Масові акції у підтримку Єрусалиму та мечеті аль-Акса

Хізбут-Тахрір в Індонезії організував низку мітингів та масових демонстрацій перед посольством США у Джакарті та в інших містах. Заходи, які 25 Рабіуль-авваля 1439 р.х. (13.12.2017), були організовані у підтримку аль-Кудса, благородної мечеті аль-Акса та усієї благословенної Палестини у відповідь на брудну змову проти усієї її території на об’явлення ворожої до Ісламу мусульманам Америки аль-Кудса столицею єврейського утворення. У ході демонстрацій учасники закликали мусульманські армії негайно надати допомогу аль-Кудсу та звільнити його із лап єврейського утворення.

О мусульмани! Ми повинні розглядати палестинську проблему як ісламське питання, рішення якого не може братися поза Ісламу. Тому пора відкласти у бік усі запропоновані світські колонізаторські рішення по палестинській проблемі. Ми повинні вкрай щиро та ретельно, вдень та вночі, не покладаючи рук діяти заради встановлення влади Ісламу під керівництвом Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Це єдиний спосіб зібрати воєдино Ісламську Умму, її армії та усі її ресурси для того, щоб захистити мусульман, звільнити мечеть аль-Акса, аль-Кудс, благословенну Палестину, а також усі окуповані мусульманські території. Це єдиний спосіб для того, щоб далі нести Іслам усьому світу за допомогою заклику та джихаду на шляху Аллаха. Іншого шляху немає!

20.12.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню