Форум «Надайте допомогу аль-Кудсу!» у Нідерландах

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір у Нідерландах провів форум під назвою «Надайте допомогу аль-Кудсу!». Захід, який відбувся 17 грудня, був організований у відповідь на Трампа від 7 грудня про визнання аль-Кудсу столицею єврейського утворення.

Форум відкрив брат Абу Аіша читанням уривків із Корану, потім слово взяв Абу Хішам, який розповів про історію та значущість Байт аль-Макдісу, починаючи з тієї миті, як його відвідав Посланець Аллаха ﷺ у Ніч Піднесення, як він був відкритий халіфом Умаром (нехай буде задоволений ним Аллах), що отримав ключі від міста із рук християнського патріарха Софронія. У пакті Умара, виданому халіфом, повідомляється, що на ту мить у місті не проживало жодного іудея. Далі Абу Хішам розповів присутнім про положення Байт аль-Макдис у часи халіфату Омейядів, про те, як його халіфи піклувались про забудову міста.

Також він розповів про війнах аббасидських халіфів заради звільнення аль-Кудса від хрестоносців, а також про епоху Османського Халіфату та часах султана Абдуль-Хаміда, який відкинув будь-яку пропозиції іудеїв в обмін на дозвіл їм іммігрувати у Палестину. Абу Хішам повідав про зрадництво арабських правителів та їх здачу Палестини сіоністам у 1948 та 1967 роках, а також про підступи, які плетуться по сей день західними державами на чолі з Америкою та Англією у відношенні Байт аль-Макдіс та Палестини. Ведучий акцентував увагу на тому, що проблема Палестини — це ісламська проблема, а не проблема палестинців або арабів. Він розповів, що Байт аль-Макдіс буде столицею Праведного Халіфату, який скоро настане, з дозволу Аллаха, подобається це комусь або ні. Обов’язок по звільненню Палестини лежить на плечах озброєних сил мусульман, акцентували на форумі.

Наступним слово взяв представник інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Нідерландах Окай Пала. У своїй доповіді він зачепив багато пунктів, таких як палестинська проблема, триваюча багато років єврейська окупація, про те, що навіть його батько та дід пережили цю трагедію, свідками якої вже є сьогодні його сини. У даної проблеми немає і не буде кардинального рішення з причини невпинних міжнародних та регіональних змов проти цієї благословенної землі Палестини.

Окай Пала розповів про те, що визнання єврейського утворення і хоча б незначного клаптика палестинської землі за ним означає злочин, тому що це — окупація, з якою треба покінчити, а не визнавати. І навіть якщо раптом палестинський народ визнає єврейське утворення, то з точки зору Шаріату це визнання є батиль (недійсним) і не маючим ніякої цінності, тому що палестинська земля — майно Ісламської Умми, а не палестинського народу. Окай Пала також застеріг мусульман, які, виступаючи проти рішень Трампа, піднімають національні прапори Сайкс–Піко, щодо того,що дані прапори — колонізаторські, нав’язані невірними, відповідно, неможна піднімати їх, а єдиним прапором усіх мусульман є прапор Посланця Аллаха ﷺ.

Пала провів паралель між лихами мусульман Палестини, М’янми, Кашміру та інших регіонів мусульманського світу, які не сталися б, якщо б у мусульман була держава, яка захищає їх та їх релігію.

Газета «Ар-Рая»
27.12.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню