Уряд Хаді та сили коаліції звинувачують ООН у легалізації хоусітів, у той час як представник хоусітів закликає жителів Півдня до відокремлення

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Агентство новин «Саба», що належить президенту Хаді, заявило про те, що офіційний представник коаліційних сил, закликаний сприяти встановленню закону та порядку в Ємені, виразив жалкування у зв’язку з заявою, зробленою координатором гуманітарної допомоги в Ємені Джиммі Макголдріком, в якій він проявів упередженість по відношенню до ополченців - хоусітів, які спонсоруються Іраном.

Представник коаліційних сил сказав: «Така заява породжує постійний сумнів у здравості відомостей та заяв, на які потім спирається ООН, вони підривають та авторитет цієї організації, про що вже згадувалось коаліційними силами у попередніх заявах, останньою із яких стали відомості, надані у доповіді спеціальної представниці Генерального секретаря з питань про дітей та озброєний конфлікт».

Офіційний представник коаліційних сил засудив подібну упереджену позицію і вказав на те, що ООН потребує перегляду механізму надання гуманітарної допомоги, а також у перегляді ефективності її співробітників, працюючих в Ємені, для чого треба обновити систему контролю над ними. Він почав вимагати від ООН виконати пропозиції її ж посланця в Ємені Ісмаїла Ульд Шейха Ахмеда відносно порту Ходейда — пропозиція, відкинута хоусітами, незважаючи на її ствердження з боку їх «законного» уряду.

Координатор гуманітарної допомоги в Ємені передчасно назвав хоусітів «владою де-факто», суперечачи тим самим резолюціям Ради Безпеки та заявам ООН. Таким чином він намагається додати легітимності прибічникам перевороту в Ємені та продовжити вводити в оману міжнародну громадську думку, постійно повторюючи свою думку у ЗМІ та у соцмережах, вступаючись за хоусітів і тим самим ігноруючи наявність безпосереднього каналу зв’язку з представниками гуманітарних операцій під керівництвом управління сил альянсу, здатних роз’яснити йому істинні відомості, які відрізняються від його неперевірених заяв, що вказує на його лояльність до хоусітів та політизацію їм довіреної йому гуманітарної роботи. Він проігнорував дії хоусітів, їх злочини проти народу Ємену, останнім із яких стали фізична ліквідація, викрадення та арешти колишнього президента Ємену, а також сотень членів партії «Всезагальний народний конгрес», їх дітей та дружин, і д усього іншого — іще і обстріли громадянських осіб (кінець).

Начальник Генштабу генерал-майор Тахір Акілі заявив про те, що єменська армія, яка підкоряється наказам президента Хаді, отримала пропозиції із Азії та Європи про готовність надати їй матеріально-технічну допомогу, посилаючись на те, що поточні угоди підуть на користь армії. В інтерв’ю газеті «Аш-Шарк аль-Аусат» у п’ятницю Акілі заявив, що перемоги на полях битв, осягнуті в останній час, сильно піднімуть бойовий дух національної армії перед обличчям плутанини та занепаду духу серед хоусітів.

Акілі заявив: «З приводу Ходейди буде прийнято спільне рішення на місцевому, регіональному та міжнародному рівнях. У слушний час ми висунемось у бік міста».

Раніше ціла низка ЗМІ передала новину про заклик офіційного представника хоусітів Мухаммада Абд ас-Саляма до жителів Півдня розпочати відокремлення. Він заявив: «Я повторюю свою обіцянку до жителів Півдня: «Якщо у вас є єдиний представник, якого ви визнаєте, то закличте його зустрітись з посланцем ООН Ісмаїлом Ульд Шейхом, і нехай він зробить те ж саме, що і ми. Ми обіцяємо що «Ансаруллах» готовий вивести свої сили з усіх південних земель, але вимагаємо такого ж і для себе, тобто ми вимагаємо, щоб жителі Півдня вивели свої сили із Байда, Мааріба, Бука, з західного узбережжя і з усіх земель, які не відносяться до них». Офіційний представник хоусітів також додав: «Під егідою ООН ми будемо вести роботу наді рішенням по створенню двох держав, тому що досить з мусульман зла вбивств». На таких словах закінчилась новина, передана у ЗМІ, яку хоусіти не спростували по сей день.

Ясно, що ООН слугує найбільшій силі у цьому світі — Америці. ООН обслуговує її інтереси. Ми бачимо, як сьогодні ООН намагається узаконити хоусітів, тому що їм допомагає Америка, називаючи їх «владою де-факто» після того, як вони вбили британського агента Алі Салеха. За допомогою ООН Америка спричиняє тиск на сили альянсу, особливо — на озброєні сили ОАЕ та президента Хаді, щоб зупинити їх наступ у бік Ходейди і не дати їм її захопити, тому що Америка розуміє, що якщо ОАЕ та Хаді — агенти Британії — захоплять Ходейду, то візьмуть тим самим хоусітів за горло. Можливо, врешті решт Америка спробує цьому завадити за допомогою передавання міста разом з морським портом під управління ООН, яка узгоджує дії з хоусітами, після чого почне проштовхувати політичне рішення конфлікту за участю хоусітів в уряді, як вона того і бажає.

Заяви Мухаммада Абд ас-Саляма, офіційного представника хоусітів, на адресу жителів півдня країни, особливо — до сепаратистського «Південного Руху», лояльному Америці, — це ніщо інше, як спроба спричинити тиск на британських агентів, щоб схилити їх до політичного рішення або ж, у протилежному випадку, бути відокремленню Півдня. Таким чином, Америка натякає «Південному Руху», щоб той розпочав сепаратистські маневри з метою внести сум’яття у стан уряду Хаді, що знаходиться у м. Аден, і вимусити його покинути поля битв, що проводяться за планами ОАЕ, особливо по напрямку до Ходейди. Що ж стосується самої Британії та її агентів, то вони ведуть силовий наступ і наносять удари по хоусітам у різноманітних районах у Ходейди, Шабви, Маарібі і т.д. Як заявив Тахір Акілі, начальник Генштабу озброєних сил, лояльних уряду Хаді, Європа надає їм допомогу у логістиці, про що вже досягнуті відповідні домовленості. Усе уе робиться з метою спричинити тиск на хоусітів, щоб вони погодились з альтернативним політичним рішенням, згідно якому вони отримують обмежені можливості — такі, які не влаштовують Америку, що роздуває їх значущість.

Істинне рішення ніколи не поступить з боку ООН та її тиранічних законів, що застосовуються колонізаторськими державами. Жителі Ємену повинні почати працювати зі своїми братами, які перебувають серед них та мають з ними одну ісламську акиду, із якої виходить система, що здатна вирішити усі життєві проблеми. Жителі Ємену ніколи не будуть жити у спокої, безпеці та мудрості, що проростає із віри, окрім як у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва, до побудови якого закликає їх Хізб ут-Тахрір, який, за допомогою Аллаха, і очолить Умму.

Газета «Ар-Рая»
Автор: Абд аль-Мумін аль-Зейляі
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Ємені
16 Рабі ус-сані 1439 р.х.
03.01.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню