Умма прокинулась, прийшла в себе та обрала божественній шлях, так коли ж прокинуться володарі сили, приєднаються до Умми і стануть помічниками Аллаха?!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Після знищення Османського Халіфату в історії мусульман прийшов період правління колоніальних держав, а потім — правління авторитарних режимів на основі конституцій, розроблених Заходом.

Основними задачами, стоячими перед Заходом після цього, стали недопущення повернення законів Ісламу у життя суспільства та забезпечення своїх інтересів за рахунок Умми.

Приход другого десятиріччя XXI епохи ознаменувався революціями у мусульманських країнах, які розгорілись проти правлячих режимів. Ці режими піддавали та піддають Умму мукам, плели та плетуть проти неї змови. Вони не вирішують проблеми мусульман, навпаки — постійно усугубляють їх. Прикладом тому слугують проблеми Палестини, Афганістану, Іраку. Ці правителі відправляли війська мусульман проти їх братів по вірі, щоб вислужитись перед своїми хазяями. Подібне положення вказує на те, що вплив Заходу існує, хоча фізичної його присутності у країнах мусульман в основному немає. Зрадництво правителів та змови проти свого народу видні як сонце у ясну погоду. Ці зрадники віддали у лапи колонізаторів можливості Умми та її багатства. Саме ці правителі стоять на передовій боротьби з Ісламом та його носіями.

Рушійною силою у революціях Умми був ісламський світогляд, саме він мобілізував людей кинутись з відкритими грудьми на танки. Подібне добре простежується у революції Шаму, де мусульмани промовляли гасло: «Наш лідер назавжди — наш господин Мухаммад!». Мусульмани згуртувались навколо ісламського проекту, яким пишається Умма.

Коли революції почали перекидатись на інші країни, Захід охопила паніка і страх, адже він усвідомив, що перемога революцій та скинення правителів — це питання життя та смерті для нього самого. Якщо Умма переможе,то впливу Заходу прийде кінець, тому він вирішив підсилити вплив на володарів сили, тобто на керівництво мусульманських армій. Причина цього полягала у тому, що саме вони захищають правителів та режими; подібне ми побачили у Тунісі, Єгипті та інших країнах.

І, на жаль, у Шамі наступає день битви при Буаса (у цей день сталася кривава бійня між племенами Аус и Хазрадж), незважаючи на те, що армія режиму ослабла. Захід кинув усі сили та засоби для підкорення керівників бойових загонів. Були створені йорданська організація MOC (TheMilitaryOperationsCenter) і турецька MOM (MüşterekOperasyonMerkezi), де накази віддає США, а керують ними спецслужби правлячих режимів. Лідерів військових загонів підсадили на брудні політичні гроші, які є основною причиною відхилення від мети революції. Потім деяких із них відправили на переговори у Женеву, Астану, Ер-Ріяд. У результаті своїми діями лідери дали згоду на те, що жертви народу Сирії, понесені за сім років, були віддані у благо інтересам держав Заходу. У подальшому для збереження решток сил режиму були заморожені фронти, як і був розпалений вгонь братовбивства між загонами. Звільнені райони були передані назад режиму, як це сталося з Алеппо, районами басейну Євфрату, районами Дера, Дамаском, населеними пунктами Хомса, провінціями Хама та Ідліб.

Те, що відбувається у провінції Ідліб, є доказом тому, що лідери загонів підкоряються наказам Заходу та його агентам. Підтвердженням тому також слугує втілення домовленостей Женеви та Астани. Після цього сили режиму без труда змогли зайняти населені пункти та міста, виганяючи людей і при цьому не зустрічаючи опору. Деякі щирі повстанці закликали один одного до опору ослабілим силам режиму, ми бачили, як до цього режим терпів поразки одна за одною, а полонені солдати Асада поводили себе нібито вівці.

У Хараста-ель-Басалі, недалеко від Дамаска, невелика група повстанців зуміла здолати сили режиму і захопити один із важливих опорних пунктів, хоча до цього крупні угрупування у цьому регіоні не могли зробити цього. Те, що сталося у Хараста-ель-Басаль, іще раз підтверджує, що лідери крупних загонів знаходяться по інший бік барикад, тому вони не піклуються про інтереси Умми.

Так коли ж ці керівники зрозуміють що їх взаємодія зі спецслужбами режимів, за якими стоїть Захід — це загибель у цьому світі та приниження і крах у Наступному?! Коли ж вони зрозуміють, що Захід, очолюваний Америкою, ніколи не буде вважати їх своєю рівнею і не буде задоволений ними, навіть якщо вони віддадуть йому усі наші країни та багатства і витратять усе своє життя?

Пакистанський генерал Камар Джавед Баджва заявив, що Пакистан відчуває зрадництво з боку Америки у зв’язку з її брехливими звинуваченнями на адресу Пакистану, і після того, як Пакистан витратив мільярди на боротьбу з тероризмом, щоб дядя Сем був задоволений.

Невже положення лідерів бойових загонів буде краще? Сказав Всевишній Аллах:

وَلَن تَرۡضَىٰ عَنكَ ٱلۡيَهُودُ وَلَا ٱلنَّصَٰرَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمۡ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії» (2:120).

До яких пір лідери загонів будуть по один бік з ворогами Умми? Хіба вони не читали слів Всевишнього:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُونُوٓاْ أَنصَارَ ٱللَّهِ

«О ті, які увірували! Будьте помічниками Аллаха» (61:14)?

Хіба ви не хочете статусу Саада ібн Муаза та Саада ібн Убади? Так надайте допомогу ісламському проекту, покажіть на ділі,що здатні діяти так само, як це зробили ансари, якими Аллах був задоволений!

Варто згадати, що коли помер умер Саад ібн Муаз (р.а.), трон Аллаха здригнувся не через намази, пости та інші поклоніння, а через його рішучу позицію у наданні допомоги Ісламу та мусульманам, і при цьому він був лідером свого народу.

Ми б хотіли нагадати вам, адже, як сказав Аллах:

وَذَكِّرۡ فَإِنَّ ٱلذِّكۡرَىٰ تَنفَعُ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ

«І нагадай, адже нагадування приносить допомогу віруючим» (51:55).

Нагадати про те, що знає кожна дитина у Шамі:

— поверніться в один ряд з Уммою,
— надайте їй підтримку,
— уповайте на Аллаха,
— просіть допомоги лише у Нього Одного,
— вдовольняйтесь тим, що маєте у руках, не просіть нічого у ворогів Умми,
— відкрийте нові фронти у напрямку Дамаска, долини Хавран, Голанських висот, Хами, Ідліба, морського узбережжя, Алеппо.

Лише тоді режим зможе протриматись усього лише декілька годин, і кінець його наступить у Дамаску. Так позбавте міста та народ від тиранії режиму, почніть діяльність по наданню допомоги проекту Ісламу, як це зробили ансари Медини. Вони надали допомогу проекту, з яким прийшов Посланець ﷺ, і вони вшанувались честі встановити першу державу Ісламу, де люди відчули справжню безпеку та справедливість законів Аллаха. Так несіть Іслам усьому світу, і ви набудете щастя в обох світах!

Нагадуємо вам, що Аллах неодмінно надасть Свою допомогу релігії, адже він обіцяв нам намісництво, обіцяв надати можливість сповідувати нашу релігію, а Його обіцянка — істина:

وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ كَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمۡ دِينَهُمُ ٱلَّذِي ٱرۡتَضَىٰ لَهُمۡ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّنۢ بَعۡدِ خَوۡفِهِمۡ أَمۡنٗاۚ يَعۡبُدُونَنِي لَا يُشۡرِكُونَ بِي شَيۡ‍ٔٗاۚ وَمَن كَفَرَ بَعۡدَ ذَٰلِكَ فَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та робили праведні діяння, що він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і замінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

Посланець ﷺ обіцяв нам, що після деспотії наступить період Халіфату:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«а потім буде Халіфат за методом пророцтва».

Те, що сьогодні відбувається, явно вказує на те, що Умма свідомо іде у бік ісламського проекту. Час Халіфату вже дуже близько, з дозволу Аллаха. Так коли ж володарі сили встануть в один ряд зі своєю Уммою, нададуть допомогу проекту Ісламу та досягнуть вдоволення Аллаха, а інакше Він замінить вас іншими:

وَإِن تَتَوَلَّوۡاْ يَسۡتَبۡدِلۡ قَوۡمًا غَيۡرَكُمۡ ثُمَّ لَا يَكُونُوٓاْ أَمۡثَٰلَكُم

«І якщо в відвернетесь, Він замінить вас іншими людьми, і вони не будуть подібні вам» (47:38)?!


Газета «Ар-Рая»
Мухаммад аль-Хаурані
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії
30 Рабі ус-сані 1439 р.х.
17.01.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню