Чим повний сосуд, тим він і плескається!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Грубі ображання президента США Дональда Трампа на адресу країн, із яких в Америку приїздять мігранти, викликали шквал критики та обурення по усьому світу, незважаючи на те, що сам президент спростував той факт, що назвав їх «смердючою дірою» (shitholecountries),повідомляє агентство «Франс Пресс» 13 січня.

«Чому ми приймаємо усіх цих людей із смердючих дір? Навіщо нам треба вихідці із Гаїті, Сальвадору або із країн Африки?», — виразився він у ході закритої зустрічі з парламентарями в Овальному кабінеті Білого дому, де обговорювалась проблема легалізації незаконних мігрантів (програма DACA). На зустрічі було присутнє анонімне джерело газети «TheWashingtonPost», що поширило цю інформацію.

Перший заступник прес-секретаря Білого дому Радж Шах після публікації матеріалу виступив з заявою, у якій підтримав позицію Трампа у питанні імміграції, але при цьому ніяк не прокоментував його висловлювання: «деякі вашингтонські політики віддають перевагу боротися за чужі країни, але президент Трамп завжди буде боротись за американський народ», — сказав він.

Трамп, який довгий час знаходився у пошуках компромісу у Конгресі по чутливому питанню імміграції, опинившись у центрі чергового світового скандалу, намагався спочатку виправдатись: «Мова, яку я використав на зустрічі, де обговорювалась DACA, була грубою, але цих слів я не казав!», — заявив він у звичному йому «Твіттері».

При цьому по спливанню декількох хвилин сенатор-демократ Дік Дурбін, який також брав участь в Овальному кабінеті, підтвердив журналістам, що Трамп дійсно вжив настільки жорстке висловлювання декілька разів.

«Ар-Рая»: гегемонія капіталістичної системи над усім світом — найбільша катастрофа. Трамп же правдиво висловився про те, що по-справжньому думає Америка про інші народи, які на її погляд, лише раби, які не мають права на користування власними ресурсами і на гідне життя.

Капіталізм і надалі буде виливати усе своє зло проти усього людства, допоки гегемонія належить йому. Саме цей зарозумілий погляд, що біла раса — хазяйка світу, колись став причиною поневолення африканців, це ж використав Гітлер, а сьогодні використовує Трамп.

Порятунок усього людства стане можливим лише з поверненням Ісламу до життя у державі, яка втілить його найкращим чином і покаже усьому, що означає оберігати честь та гідність людини, рятувати потребуючого, допомагати слабкому і як гідно нагодувати бідного.


Газет «Ар-Рая»
24.01.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню