Військові М’янми уперше визнали факт вбивства мусульман-рохінджа

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Армія М’янми офіційно визнала вбивство 10 мусульман-рохінджа, останки яких були знайдені у масовій могилі поруч з селищем Інн Дін у штаті Ракхан у грудні минулого року.

Як передає «Аль-Ватан аль-Арабі», військові визнали, що у вбивство, яке трапилось на початку вересня, втягнуті декілька солдатів та четверо місцевих жителів селища.

Тим не менш, бірманські військові віддають перевагу називати загиблих жителів селища «бенгальськими терористами», які «погрожували» місцевим буддистам: «Це правда, що і жителі селища і сили безпеки зізнались у вбивстві десяти бенгальських терористів. Армія візьме на себе відповідальність за тих, хто скоїв вбивство і порушив правила застосування сили», — зазначив головнокомандуючий армією Мін Аунг Хлаінг на своїй сторінці у «Facebook». Відомо, що мусульмани спочатку були заарештовані, їх примусили вирити яму, а потім вбили.

«Бенгальці» є переважним терміном для звернення до мусульман-рохінджа у М’янмі, на основі чого їх вважають незаконними іммігрантами із Бангладеш, хоча багато хто із них проживають у М’янмі на протязі декількох поколінь.

«Ар-Рая»: язичники-буддисти уперше визнали факт масового вбивства мусульман-рохінджа після того, як довгий час вони заперечували геноцид, який вони коять, незважаючи на вагомі докази багатьох фактів масової різанини та злочинів проти мусульман у М’янмі. Чи залишилась іще відмовка у мусульманських військ після того, як армія М’янми зізналась у злочинах, щоб продовжувати бездіяльність, не наносити відповідний удар і не захищати життя та честь мусульман?


Газет «Ар-Рая»
24.01.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая