Єгипетський режим розбазарює права Умми, а потім купує їх за гроші, продаючи їм ілюзії

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

ЗМІ єврейського утворення 19.02.2018 заявили про підписання «історичної» угоди з Єгиптом, згідно якій єврейська кампанія «Делек» отримує у користування газові родовища «Левіафан» та «Тамар».

Про щоб була підписана відповідна угода з єгипетською кампанією «Дельфін», що передала ці родовища у користування єврейському утворенню строком на 10 років за суму у 15 млрд. доларів. Окрім цього, згідно угоді, єврейське утворення надасть Єгипту 64 млрд. кубометрів здобутого газу.

В останні роки були знайдені величезні запаси природного газу на сході Середземного моря, через що цей регіон став найважливішим об’єктом георозвідки у світі. Так, у березні 2010 р. геологічна служба США (USGS) заявила про те. що запаси природного газу на сході Середземного моря оцінюються у 122 трлн. кубічних фунтів, а після більш детальних досліджень ця цифра піднялась до 227 трлн. кубічних футів. Служба заявила: «У 2009 р. «Ізраїль» заявив про відкриття газового родовища «Тамар», а у 2010 р. — про відкриття родовища «Левіафан», загальний запас природного газу у яких досягає 25 трлн. кубічних футів. В одному із досліджень говориться, що даних запасів вистачило б хватило «Ізраїлю» на 150 лет уперед. У 2011 р. Кіпр заявив про відкриття родовища «Афродіта», що містить 27 трлн. кубічних футів природного газу. Лише ці три родовища у сукупності оцінюються вже у 240 млрд. доларів».

Фактично, навіть згідно брехливим кордонам Сайкс–Пико, родовища «Афродіта» та «Левіафан» знаходяться ближче до Єгипту, тому що розташовані у 190 км від Дамієтти та у 230 км від Хайфи. Що ж стосується родовища «Самсон», про відкриття якого заявило єврейське утворення у 2012 р., то воно знаходиться у 114 км від Дамієтти та у 237 км від Хайфи. Віддавши ці родовища, Єгипет по суті розбазарив їх. Тоді тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур підписав угоду з президентом Кіпру 12.12.2013 під назвою «Рамочна конвенція по розділенню вуглеводневих районів». Потім цю угоду 27.11.2014 утвердив президент Абдуль-Фаттах Сісі від особи відсутньої тоді Національної ради. Згідно цій угоді, Кіпр, Греція та єврейське утворення отримали право розпоряджатись природними родовищами, які знаходяться всередині морських кордонів Єгипту навіть згідно брехливим кордонам Сайкс–Пико.

У серпні 2015 р. кампанія «Eni» заявила про відкриття іще одного родовища «Зохр», розміри якого перевищують решту усіх інших, відомі у Середземному морі, і вимірюються 30 трлн. кубічних футів. У зв’язку з цим міністерство нафтовидобутку Єгипту заявило про те, що Єгипет може вийти на рівень газового самозабезпечення до кінця поточного року і до надлишків — у 2019р.

Регіон, у якому здобувається газ, у тому числі — у кордонах єврейського утворення, насправді є майном Ісламської Умми, а євреї лише окупували землю мусульман та їх майно. Неможна іти їм на поступки і відмовлятись від частини багатств мусульман, не говорячи вже про те. щоб купувати у них своє ж багатство за свої ж гроші!

Усі ці угоди, усе одно, будь то угоди про демаркацію кордонів, або про надання права єврейському або кіпрському утворенню розпоряджатись майном Умми, а також угода купівлі газу у них — усі ці угоди недійсні, і Уммі неможна дотримуватись їх, неможна, щоб таким чином мусульмани погодились з існуванням єврейського утворення, налагоджували відносини з ним, як того бажає єгипетський режим, що укладає подібні угоди. Сьогодні єгипетський режим розбазарює майно під прикриттям приватних газодобувних кампаній, а його ЗМІ намагаються приховати політичний бік цих угод, надаючи їх лише як торгові, намагаючись показати, нібито така угода вигідна єгипетській економіці і навіть надасть Єгипту вагомості у регіоні. Таким чином режим та його ЗМІ намагаються виправдатись за свої дії перед громадянами країни, які ненавидять єврейське утворення, про що колишній прем’єр-міністр «Ізраїлю» Нетаньяху колись заявив: «Наша проблема — це не правителі, а народи». Єгипетський режим намагається вивести це питання із політичного русла у торгове з метою нормалізувати відносини зі своїм народом, але суть полягає у тому, що правителі мусульман вже і так затавровані їх народами.

Газова угода надає євреям право користування майном мусульман, що дасть їм можливість іще довгі роки та десятиріччя користуватись найкращими благами регіону та зміцнювати тим самим свої сили та безпеку.

Складається враження, що попередні угоди про нову демаркацію кордонів з наступним передаванням островів Тіран и Санафір під тиском династії Саудів є насправді частиною т.з. «угоди сторіччя» з метою остаточно налагодити відносини з єврейським утворенням, чого ніколи не буде, іншаАллах.

О жителі Єгипту! Правлячий режим розбазарює ваше майно, ваше право, надане вам Шаріатом! Ваші правителі не просто поступились вашими правами, але вже почали купувати їх у ваших ворогів за ваші ж гроші! Навіть будучи у своїх вузьких кордонах, Єгипет здатен стати зосередженням крупної сили, якщо б він скористався своїми багатствами, а не віддавав їх у руки ворога! Але щоб зуміти це, Єгипту треба мати щире, свідоме керівництво, потрібні люди, які здатні надати заміну існуючому режиму. Ці люди живуть серед нас, ви знаєте їх: це — члени Хізб ут-Тахрір! Допоможіть його заклику, і це вирішить ваші проблеми, поверне вам ваші багатства у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва, яке поширить милість серед вас, поверне вам велич та повергне у жах ваших ворогів, тому що Халіфат ніколи не дасть євреям або кому-небудь нашкодити вам та відняти у вас ваше майно! О Аллах, наблизь час Халіфату і зроби нас його воїнством та свідками його появи!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Газета «Ар-Рая»
Член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
Устаз Абдуллах Абд ар-Рахман
12 Джумада аль-ахіра 1439 р.х.
28.02.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню