Єгипетський режим прагне приховати потворність свого обличчя у боротьбі з вітряками

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

На сьогоднішній день ситуація у Синаї вкрай складна, а з боку ЗМІ — повне мовчання, оскільки суворо заборонено висвітлювати або публікувати які-небудь новини, пов’язані з тим, що там відбувається.

Дозволено публікувати новини лише у тих рамках, якими задоволений режим,так що це стало єдиним джерелом новин. Ми усі побачили, що сталося з кореспондентом газети «AlMasryAlYoum» Ахмадом Абу Діра, який висвітлював положення у Синаї: його схопили, а потім він представ перед військовим судом. Такі дії з боку влади зробили Синай напівзакритим районом, де режим коїть, що забажає: руйнує дома, вбиває людей. Режим перешкоджає ЗМІ, які здатні збудити світову громадську думку. Для самого режиму прості жителі Єгипту не несуть якої-небудь цінності, репресивна машина готова розчавити їх тисячами у випадку будь-якої непокори або заперечення, страта очікує на кожного, хто закликає людей до повстання проти кривавого режиму та головного м’ясника.

Кампанія, розгорнута режимом проти жителів Синаю, не перша і не остання; такі кампанії будуть тривати знов і знов, доки існує сіоністське утворення. Режим як і раніше потребує підтримки Заходу у війні з так званим «тероризмом», оскільки задачею режиму є захист «Ізраїлю». Абдуль-Фаттах ас-Сісі відкрито заявив, що Синай не буде плацдармом для нападу на «Ізраїль». Кампанії режиму у Синаї проводились у режимі безперервної координації з «Ізраїлем», як з точки зору розвідки, так і військової підтримки. З самого початку усі свої кампанії у Синаї армія Єгипту проводить на основі інформації, наданої розвідкою «Ізраїлю».

01.11.2014, згідно Інтернет - виданню «Al-ArabyAl-Jadeed», газета «Єдіотахронот» опублікувала слова військового кореспондента Рона Бен-Ішая: «Єгипетська та «ізраїльська» армії розділяють обов’язки у війні проти джихадистських груп у Синаї. Єгипетська армія веде військові дії проти джихадістів, а «Ізраїль» надає інформацію та розвідувальні дані на основі людських та електронних джерел». Згідно «Al-QudsAl-Arabi», декілька днів назад міністр розвідки «Ізраїлю» Ісраель Кац заявив, що існує загальна зацікавленість «Ізраїлю» та Єгипту у скасуванні «ІДІЛ» на Синайському півострові. Між Каїром та Тель-Авівом існує розвідувальне співробітництво. Для газети «Єдіотахронот» від додав, що було природним проведення польових операцій проти «ІДІЛ», щоб зупинити загрозу для обох сторін, яка виходила від нього, тому що до цього «ІДІЛ» вже проводив бойові дії проти Ейлата та у районі Негев. Газета «TheNewYorkTimes» повідомила, що повітряні сили «Ізраїлю» надали допомогу Єгипту у боротьбі проти «ІДІЛ» на Синайському півострові,додавши, що за останні 2 роки вони бомбардували більше 100 цілей «ІДІЛ» зі схвалення президента Єгипту. За даними газети, у повітряних авіаударах брали участь винищувачі, гелікоптери та дрони, що належать «Ізраїлю». Потім уся інформація про їх приналежність «Ізраїлю» була видалена. Джерела американської газети повідомили, що єврейські атаки сприяли тому, щоб армія Єгипту змогла придушити опір «ІДІЛ» у Синії, проте Каїр поквапився спростувати цю інформацію заявивши, що це — брехня.

16.02.2018 організація «AmnestyInternational» звинуватила єгипетську армію у використанні касетних бомб у межах триваючої військової кампанії у Синаї, закликавши негайно зупинити операцію. У заяві організації згадується, що її експерти проаналізували відео, опубліковане на офіційній сторінці представника єгипетської армії у «Twitter», де знято як солдати несуть касетні бомби. З іншого боку, у своєму телефонному інтерв’ю «TheNewYorkTimes» сенатор Бенджамін Кардін відмовився коментувати подробиці операцій «Ізраїлю» в Єгипті, проте згадав, що «Ізраїль» бажає блага своєму сусіду, додавши, що єврейська «держава» не хоче, щоб погані речі, які відбуваються на території Синаю, досягли його території. Він опосередковано вказав на те, що непрямо вказав на те, що старання Єгипту приховати роль «Ізраїлю» у цьому питанні не є чимось новим. Газета згадала, що, враховуючи залежність Єгипту від армії «Ізраїлю», деякі політики «Ізраїлю» почали вимагати від єгипетських офіційних осіб, дипломатів, державних ЗМІ облишити обговорювати «Ізраїль», особливо на міжнародних форумах ООН та їй подібних організацій.

Те. що сьогодні відбувається у Синаї, вигідно лише євреям, але ніяк не простому народу. Тому вони надають Єгипту будь-яку підтримку, щоб зберегти це режим, який намагається повісити усі свої невдачі та поразки у рішенні своїх внутрішніх проблем на «ІДІЛ» та «терористичні» організації. Проте найнебезпечнішим стало те, що доктрина єгипетської армії із ворожої до «Ізраїлю» перетворилась у партнерську, об’явивши своїм ворогом тих, кого Захід порахував терористами. Проте адже саме Захід об’явив Іслам джерелом тероризму. Саме таку ідею намагається прищепити режим армії Єгипту, і, можливо, саме цей мотив є причиною тому, що відбувається у Синаї ось вже на протязі багатьох років. Ми бачимо, як знищуються дома та мечеті руками самих єгиптян, адже самі євреї не насмілились би зробити це.

Істинна мета усієї цієї кампанії у Синаї полягає у тому, щоб показати Заходу готовність з боку Абдуль-Фаттаха ас-Сісі оберігати «Ізраїль», тому Захід повинен допомагати йому та зберегти його владу,адже всередині самої військової хунти іде боротьба між американськими агентами за владу у країні. Це явно простежувалось, коли сталася спроба висунути Ахмеда Шафіка та Самі Анана на пост президента республіки, проте реакція ас-Сісі була блискавичною : першого він примусив вибачитись, а другого і деяких його соратників кинув у в’язницю. До цього ми бачили, що сталося з одним із офіцерів єгипетської армії, який об’явив про свій намір висунути свою кандидатуру на вибори через ситуацію, що погіршується в Єгипті. Тому режим заклопотаний тим, щоб відволікти увагу армії від внутрішньої ситуації, що порушується у країні, особливо, враховуючи подальший ріст цін і безкінечну низку позик у Заходу, тягар яких ляже на плечі простого народу. У той же час режим дає можливість виплеснути військовим свою енергію в уявних війнах та прищепити потрібні елементи із військової доктрини.

Проте, незважаючи на таке положення речей, Умма як і раніше жива, прикладом тому служать: молодий турок, який вбив посла Росії через звірства в Алеппо, та єгипетський офіцер, який побажав висунути свою кандидатуру на вибори (незважаючи на відсутність у нього правильної політичної свідомості). Такі та до них подібні приклади доводять, що у мусульманських арміях у цілому, та в єгипетській — зокрема, є щирі чоловіки. І ми звертаємось до цих чоловіків:

«Скеруйте свою зброю проти заходу та його агентів! Вашою головною задачею повинно стати повне скасування існуючих світських режимів, що підтримуються. На вас лежить обов’язок по встановленню законів Ісламу у державі Халіфат. Саме для цього веде свою діяльність Хізб ут-Тахрір, тому він вимагає від вас надати йому допомогу у цій богоугодній справі. Саме Халіфат корінним чином вирішить усі проблеми нашої Умми. Так хто ж удостоїться честі приєднатись до його діяльності, щоб слово Аллаха було вище усього на землі? Адже слова невірних незмінні. Ми просимо у Аллаха бути поруч з нами, вести нас за руку. Ми звертаємось до щирих чоловіків:

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Абдуллах Абдуррахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
5 Джумада аль-ахіра1439 р.х.
22.02.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню