Яке місце відведено жінці у її Міжнародний день?!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Із року у рік 8 березня відзначається так званий «Міжнародний жіночий день», коли проводяться семінари , зустрічі та виступи , відзначаючи те, що прийнято називати досягненням жінок у політичній, економічній та соціальній сферах, і вшанування жінок на знак визнання їх зусиль у всебічному розвитку суспільства.

Деякі країни, такі як Палестинська автономія, Росія, Куба та Китай, дають жінкам у цей день офіційний вихідний.

Якщо ми повернемось до основ цього дня та задамось питанням, чому обрали саме цей день, то натикнемось на дату 8 березня 1908 року, коли тисячі працівників текстильної промисловості у Нью-Йорку вийшли на знак протесту проти нелюдяних умов та багатогодинних робочих днів . Вони назвали свою кампанію «Хліб та троянди», де у ході демонстрації тримали шматки сухого хліба та букети троянд. Вони закликали до скорочення робочих годин , припинення дитячої праці , оплаті праці жінок нарівні з чоловіками та виборчому праву для жінок. Хоча ця кампанія почалась і з робочого класу, але потім вона набрала масштаби, і до неї приєднались жінки із середніх класів. Тоді утворився сильний феміністський рух в Америці, що вимагав рівності статей. Таким чином, 8 березня ознаменувалось в Америці днем жінок, які протестують та вимагають своїх прав. Потім цей день був поширений серед інших країн, ставши Міжнародним жіночим днем.

Прийнято вважати, що це день вшанування жінок в усьому світі, як День матері або День святого Валентина. Але ці фальшиві назви та дні, в яких невіруючі приховують своє пригноблення жінок, відсутність поваги та пошани до їх гідності. Жінка повірила брехні економічних можливостей, рівноправності , соціального престижу , незалежності та свободи для себе та свого материнства!

Але оскільки цього їм було мало, вони усіма засобами та методами взялись за поширення цих концепцій та маячні серед мусульманських жінок. Вони почали твердити мусульманці, що їй треба звільнитись та повернути свої втрачені права. Вони викривили концепції Ісламу у її очах та переконали її, що вона вправі панувати, контролювати та позбутися від свого «тюремного ув’язнення». Вони говорили їй, що Іслам — це релігія насильства , яка дозволяє побивати жінок. Захід вигадав термін «ранній шлюб» і зобразив його як замасковане зґвалтування, дозволивши при цьому заборонені відносини у ранньому віці, назвавши це особистою свободою! Вони упевнили мусульманку у необхідності розширення економічних можливостей, рівності чоловіків та жінок, як і у необхідності відкидати її основну роль, вкладену у неї Аллахом, оскільки вона суперечить цим правам та рівності!

У Міжнародний жіночий день піднімаються такі питання жінок, як їх право на труд та боротьба з насильством у відношенні них, статус жінок та дітей при війні, їх політичні права та інші питання, необхідні для наближення до рівності з чоловіками. Всесвітній економічний форум передбачив , що цей розрив не буде повністю закритий до 2186 року, закликавши до рівності та припиненню переслідувань , незважаючи на причини цих явищ .

Чи зникло або зменшилось насильство у світі з цим щорічним акцентом та діяльністю з приводу Міжнародного жіночого дня? Згідно одповіді, опублікованій Всесвітньою організацією охорони здоров’я у жовтні 2014 року, біля 35% жінок в усьому світі , тобто більше третини, наражаються на сексуальне насильство та жорстоке обходження з боку родичів або незнайомців. ЮНІСЕФ (Міжнародний надзвичайний дитячий фонд ООН) також повідомив , що одна із десяти дівчат у світі, або 120 мільйонів дівча у віці до 20 років, стали жертвами сексуального насильства. Статистика жінок, що наразились на насильство у «провідних» державах з гендерною рівністю , де нібито захищаються права та свободи, шокують: у Данії — більше 52%, у Фінляндії — 47%, у Швеції — 46%, Великобританії — 44%! Ці насильства включають в себе побиття та сексуальні замахи від переслідувань до зґвалтування, а також словесне насильство, на які жінки наражаються з боку окремої особи, групи або держави. Цифри зростають з кожним днем , а річні показники із року на рік погіршуються.

Як ми бачимо насильство у відношенні жінок у неісламських країнах різноманітне та має великі об’єми, але не фокусується на них, оскілки уся його увага зосереджена на насильстві у мусульманських країнах. Хоча насправді причина утискань полягає не у самому Ісламі, а у відокремленні від нього. Але невірні стерджують і хочуть переконати мусульманку у зворотному. Вони вдалися до плутанини звичаїв, що порушують права жінки та забороняють жінкам освіту, роботу, згоду на заміжжя , право на спадкування .

Треба вшановувати жінку не один день на рік , у якому розкидаються привітаннями та яскравими словами , що очаровують розуми простих людей. Вони атакують положення Ісламу, особливо — положення соціальної системи, що регулюють стосунки жінки та чоловіка так, що це зберігає їх обох, родину та суспільство, щоб суспільство залишалось сильним, згуртованим та однорідним, а це — саме те, чого не хочуть вороги Ісламу та їх прибічники . Їм би хотілось , щоб родина та суспільство представляли собою розколотий інститут, де у кожного були б свої жадібні ідеї та концепції, щоб врешті решт їх можна було б контролювати. Але для нас велика честь втілювати положення Ісламу завжди та постійно, а не один день у році. Аллах та його Посланець ﷺ вказали на роль кожного у цьому світі, а роль жінки — це бути матір’ю, сестрою, донькою, дружиною , тіткою та бабусею. Права та обов’язки жінок,згадані у Корані та Сунні, є пошаною для неї.

З іншого боку, і при відсутності Ісламської Держав суспільство несе велику долю відповідальності . Так, існує змова та війна проти жінки ззовні. Але вороги не набули б успіху, не будь у суспільстві несправедливостей у відношенні жінки, упущень та віддалення від положень Ісламу. Це відкрило пробіли, які заповнили так звані «благодійні організації», які застосовують аргумент про те, що мусульмани сьогодні далекі від положень Ісламу, які вказують на те, як ставитись до жінки. Не говорячи вже про роль псевдовчених та різноманітних ЗМІ, орієнтованих на те, щоб прикрасити культуру Заходу та віддалити нас від концепцій істинного Ісламу.

Геть їх брехливі свята та гасла! Нехай живе істинний Іслам, який не викривляється брехнею та фетвами самозванців, які представляються вченими та старійшинами! Нехай живе істинний та чистий Іслам, беззаперечний Шаріат, його метод та Конституція життя . О жінка! Визнач свій істинний шлях та дотримуйся його. Не обманюйся брехливими та яскравими гаслами, фальшивими днями та урочистостями . Аллах сказав:

وَدُّواْ لَوۡ تَكۡفُرُونَ كَمَا كَفَرُواْ فَتَكُونُونَ سَوَآءٗۖ

«Вони хочуть, щоб ви стали невіруючими, подібно їм, і щоб ви були рівні» (4:89).


Газета «Ар-Рая»
Муслімааш-Шамі (Умму Сухайб)

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню