Марокканська партія «Справедливість та розвиток» прихильна монархії, що є злочином з двох боків

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У неділю 11.03.2018 на сайті «Al-Araby Al-Jadeed» була опублікована наступна новина:

«Голова уряду Марокко, генеральний секретар партії «Справедливість та розвиток» Саад ад-Дін аль-Усмані підкреслив, що його партія «прихильна монархії» і «пишається тією роллю, яку вона грає у зміцненні демократії у країні», а також додав, що монархія створює сприятливу атмосферу для подальшого здійснення урядом реформ та виправдання очікувань марокканців. У неділю (11.03.2018) під час виступу на першій нараді виконавчого орган партії «Справедливість та розвиток» аль-Усмані дійшов висновку, що необхідно знайти взаємну згоду з королівським інститутом заради стабільності країни».

«Ар-Рая»: форма правління в Ісламі — це Халіфат, який не є монархією, не визнає монархію і не схожий на монархію. Це тому, що у монархічній системі влада успадковується від батьків до синів, а Умма не має до цього ніякого відношення. У системі Халіфату немає спадкування у владі, навпаки, методом обрання халіфа є байат. Також монархія наділяє короля особливими правами та привілеями, яких ніхто із громадян держави, окрім нього, не має. Вона ставить його вище за закон і робить його недоторканою особистістю, визначаючи його символом для народу. Він або має титул короля, і не займається правлінням, або володіє титулом короля і править, і навіть є джерелом правління, розпоряджаючись державою та громадянами, як побажає, залишаючись недоторканим,як би погано він не вчиняв та не коїв зла.

Проте система Халіфату не наділяє халіфа яким-небудь особливими правами або привілеями, на кшталт монархічній системі. Він має лише те, що має кожен окремий індивід Умми. Він не є символом для Умми, як це згадано у монархічній системі. Він виступає у владі від імені Умми, яка обрала його та дала йому присягу на вірність зі згодою, щоб він виконував над нею Шаріат Аллаха. В усіх своїх розпорядженнях, рішеннях та турботі про справи та інтереси Умми він обмежений законами Шаріату.

Окрім усього цього, монархічні та республіканські режими у мусульманських країнах, включаючи марокканський, є агентами колоніального Заходу, ворогами Аллаха та Його релігії. Вони породили тяжке життя, завдали страждань Уммі та прагнуть продовжити життя колонізатора у наших країнах та увіковічити правління куфру.

Тому те, що робить партія «Справедливість та розвиток» у Марокко, є злочином у відношенні Ісламу та мусульман з двох сторін : перша — це відданість агентурному режиму у Марокко та робота по його захисту, а друга — прихильність системі монархії всупереч Ісламу та робота по її збереженню.


Газета «Ар-Рая»
21.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню