Революція платить велику ціну через відсутність політичного керівництва

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Благословенна революція у Сирії увійшла у восьмий рік невпинних страждань та руйнувань, причиною чому стали мовчання та слабкість мусульман, а також змови їх правителів з Заходом.

Вже восьмий рік революція позбавлена прямого шляху до своєї мети, особливо це стосується командирів військових загонів. Ми бачимо, що спіткало Східну Гуту, звідки масово виселяють населення. Ми бачимо, як північні угрупування воюють між собою, а південні пішли на переговори з державами-спонсорами, які перетворили їх на в бройлерних курчат, що чекають на свою участь.

Народ Сирії заплатив високу ціну з причини того, що довірив керівництво революцією людям, у яких немає поличної свідомості, і тут розмова полягає не у тому, що вони можуть бути агентами. Занепад торкнувся не лише Гути, а також Алеппо, Хомса, Дарайі, Аз-Забадані та інших міст Сирії. Командири угрупувань, зв’язані з міжнародними та регіональними державами, не зрушили з місця, коли до них волали діти з-під завалів! Той, хто не піднявся заради своєї релігії та честі, коли виселяли людей із міст, не підніметься і зараз.

Хізб ут-Тахрір надав рішення цій смертельній напасті, але командири угрупувань відкинули його. Хізб ут-Тахрір заклав принципи революції та вимагав від революціонерів слідувати їм, щоб революція досягла успіху і не зайшла у глухий кут. Суть цих принципів полягає у відмові від зовнішньої підтримки, переслідування закордонних цілей та від отруйних грошей, які стали бомбою уповільненої дії проти революціонерів. Захід підклав та замінував цю «бомбу» за допомогою своїх агентів — Туреччина, Катару та Саудівської Аравії. Ми кожного дня спостерігаємо катастрофічний результат цього: командири загонів замість того, щоб скинути режим, ідуть на переговори з ним. Замість того, щоб звільнитись від несправедливої міжнародної системи, вони підкорились їй. Вони змінили мету революції, відмовившись замінити світську систему влади на Праведний Халіфат.

Значну роль за страждання сирійського народу несуть командири загонів, які пішли на угоду з міжнародною спільнотою. Вони зв’язали своє рішення з їх конференціями та спецпосланцями. Вони погодились, що Росія та Іран будуть виступати у якості гаранта дотримання угоди по деескалації конфлікту; таким чином, ворог став суддею та стороною конфлікту. Зараз ми не будемо вдаватись у деталі революції, яку пережив народ Сирії у приниження та стражданні. Великий політик — той, хто надав правильне рішення проблемі, з якою стикнувся його народ, незважаючи на зовнішнє втручання на користь і на стороні режиму, або більше того, навіть запровадження ворога у табір повстанців.

Революція має потребу у тих, хто знов об’єднає її сили, але не таким чином, як це зробили командири угрупувань, зв’язавшись з міжнародною системою. Навпаки, об’єднання повинно відбуватись, який успішно завершить поставлену мету і скине злочинний режим. А це можливо лише з щирим політичним керівництвом, яке надасть ясний проект, що витікає із акиди Умми, який поведе революцію та об’єднає військові формування з народом. Ми повинні нагадати, що для утворення держави необхідна ідея, тобто політичний проект; народ, який прийняв цей проект та обізнаний про нього, про його подробиці та інструменти, а також про метод його втілення; і армія, яка надасть підтримку цьому проекту. Лише таким чином революція збере свої сили та досягне успіху.

Політичне керівництво — це реальна гарантія того, що революція досягне своєї мети, від якої вони відхилилась; повстанці з самого початку революції шукають це керівництво, незважаючи на те, що воно — перед ними. Щирі сини Умми несуть це керівництво, вони дали обітницю Аллаху, що їх рішучість не ослабне, і вони до переможного кінця будуть іти до обіцяної перемоги, міцно тримаючись верві Аллаха та шляху Його и Пророка ﷺ. Вони — шабаби політичної партії Хізб ут-Тахрір, які присвятили себе тому, щоб бути для Умми, щоб привести її до пробудження та величі.

О мусульмани, о народ Сирії! Ви стали свідками того, що порятунок мусульман не станеться завдяки роботі окремих осіб, груп або фракцій. Навпаки, порятунок мусульман — лише створення Ісламської Держави, яка вишукує ряди мусульман, визначить їх пріоритети та скерує їх енергію у бік ворогів. Уся Ісламська Умма — її мислителі, інтелектуали, політики та ін. — повинна знати, що Аллах обрав її із усіх народів, щоб вона протистояла мерзотникам, що коять нечестя, які знищують усе живе та неживе на землі. Зараз Умма повинна взяти ситуацію під свій контроль та надати керівництво щирим синам, що ті скерували корабель Ісламу до того, що любить Аллах та його Посланець ﷺ.

О народ Сирії! Ви принесли багато жертв і показали своє терпіння та рішучість, будьте ж тверді на тому, заради чого ви вийшли на вулиці, і тоді Аллах допоможе вам, адже допомога близька! Це — час випробувань та спокутування гріхів, кажіть же своє слово та витратьте усі сили, щоб повернути революцію у правильне русло, і, можливо, Аллах ниспошле вам допомогу та зрадіють серця віруючих.

وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ

«Ми побажали надати милість тим, хто був принижений на землі, зробити їх ватажками та спадкоємцями» (28:5).


Газета «Ар-Рая»
Ахмад Муаз
28.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню