Студентська спільнота «Аль-Вай» провела лекцію в Ісламському університеті Гази

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Під назвою «Аль-Кудс звільниться зі зміщення правителів та висуненням армій»

У понеділок 23.04.2018 студентська спільнота «Аль-Вай» із Хізб ут-Тахрір провела публічну лекцію в Ісламському університеті Гази під назвою «Аль-Кудс звільниться зі зміщенням правителів та висуненням армій».

Семінар почався з вітальної промови, звернутої до присутніх, та читання Священного Корану.

З лекцією витупив г-н Хасан аль-Мадхун, член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині, який підкреслив, що реальне рішення палестинської проблеми полягає у висуненні армій для знищення єврейського утворення, у той же час засуджуючи тих, хто хоче обмежити проблему вузькими національними рамками.

Аль-Мадхун вказав, що усі рішення, які обмежують проблему народом Палестини, незалежно від їх форми або опису, на практиці довели свою невдачу та помилку.

У своєму виступі він сказав, що ті, хто покладає на Умму та її армії відповідальність за знищення єврейського утворення та обмежується проханням до режимів щодо політичної та матеріальної підтримки, цілком задоволені продовженням окупації, оскільки їх основною турботою стало покращення умов життя під окупацією та боротьба за те, щоб представляти палестинський народ.

Аль-Мадхун заявив, що позиція влади, яка відкидає «угоду сторіччя» та наполягає на необхідності створення держави на частині землі Палестини, не є героїзмом, а є зрадництвом.

У розпал дискусій та питань між студентами та присутніми після завершення виступу аль-Мадхун попередив про небезпеку створення режимами ворожості в Уммі та між її арміями, щоб зберегти безпорадність, примусити її звертатись до міжнародних форумів та зберегти залежність та підкорення Заходу,який надає підтримку цим режимам.

Він також зазначив, що ці режими побоюються своїх армій, а також активістів та політиків, які прагнуть до змінень, привівши у приклад звільнення і навіть вбивства та шпигунство за більшістю офіцерів армій та нагадуючи про постійні авіаційні катастрофи у мусульманських країнах, що уносять життя офіцерів.

Аль-Мадхун підкреслив, що основна робота пов’язана з Уммою і що теплота віри в ідею Халіфату та звільнення мусульманських країн може передатись арміям, щоб вони скинули ці режими та схилились до тих, хто створить Праведний Халіфат за методом пророцтва, об’єднає країни та скерує енергію на звільнення Палестини.

Окрім того, він підкреслив у своєму виступі, що Умма має багато хорошого, але їй потрібно щире керівництво, яке поведе її до благу, а не буде користуватись нею у своїх інтересах.

Ця лекція стала частиною заходів, присвячених 97-й річниці знищення Халіфату, і у ньому взяли участь групи студентів, вчених та активістів.


Газета «Ар-Рая»
02.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню