Хізб ут-Тахриір у Сирії організував демонстрацію в Еріха

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

З закликом звільнити його членів , затриманих угрупуванням «Сукураш-Шам»

Активісти Хізб ут-Тахрір влаштували демонстрацію у місті Еріха муфахази Ідліб з вимогою звільнити членів Хізба, які покинули Гуту та були затримані угрупуванням «Сукураш-Шам». Протестуючі несли плакати з посланнями до керівників та рядових членів угрупування. На одному із яких було написано: «Абу Іса аль-Шейх! Ти повинен піддавати звіту тих, хто здав Гуту, а не тримати ї у себе в угрупуванні», — що мало на увазі тих, хто несправедливо заарештував членів Хізба , що переселилися із Гути.

Напис на іншому транспаранті був  звернутий до членів угрупування «Сукураш-Шам»: «Чи задоволенні ви своїм керівництвом , яке заарештовує молодь Гути та відправляє її у в’язницю Балута? Чи не знайдеться серед вас праведних чоловіків?», — маючи на увазі в’язницю, у яку несправедливо були заточені члені члени Хізба.

Іще один плакат попереджав про наслідки цієї несправедливості у Судний день. У відповідному контексті інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Сирії опублікував прес-реліз, який роздавався у п’ятницю у вигляді листовок по усім звільненим районам під заголовком «Після позбавлення підтримки та вимушеного переселення — викрадення членів Хізба в Еріха». У прес-релізі засуджувався арешт членів Хізба, які переселились із Гути, виламування дверей їх домів, залякування жінок та дітей без будь-якого дотримання недоторканості домів з боку служб безпеки угрупування «Сукураш-Шам».

Також прес-реліз містить вимогу до народу Шама зупинити тиранічні керівництва угрупувань та виправити хід революції, перш аніж вона буде викрадена зрадниками. Окрім того, прес-реліз нагадує, що служба безпеки угрупування «Сукураш-Шам» більше двох тижнів назад заарештувала чотирьох членів Хізб ут-Тахрір в Еріха провінції Ідліб , троє із яких переселились із Гути, а четвертий — із Эриха. Пізніше двох затриманих звільнили, а двоє переселенців із Гути досі залишаються в ув’язненні.


Газета «Ар-Рая»
02.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню