О, Ердоган! Знай, що велика ненависть Аллаха до того, хто говорить те, чого не робить!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У понеділок 21.05.2018 інформаційне агентство «Anadolu» опублікувало новину:

«У понеділок ввечері президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган сказав, що його країна продовжить боротьбу доти, доки аль-Кудс не стане землею миру та стабільності для трьох божественних релігій.

З такою промовою він виступив під час іфтару, організованого в Анкарі для послів низки країн у штаб-квартирі правлячої «Партії справедливість та розвиток».

«Ми повні рішучості відстоювати наше право на Священний аль-Кудс, і ми не залишимо напризволяще нашу першу киблу, яка на протязі десятиріч страждає від сліз та окупації, у руках держави - загарбника», — сказав президент Туреччини.

«Ми продовжимо свою боротьбу доти, доки аль-Кудс не стане місцем миру, стабільності та безпеки для представників трьох основних світових релігій», — додав він.

«Ар-Рая»: відкинувши лицемірство Ердогана та його порожні промови, ми хотіли б нагадати мусульманам, що 28 серпня 2017 року Ердоган обнародував угоду про нормалізацію відносин з єврейським утворенням, яка була підписана в Анкарі та аль-Кудсі. Текст цієї угоди вказує на повну нормалізацію відносин між Анкарою та Тель-Авівом, а також включає спільне зобов’язання не завдати шкоди один одному.

Документ угоди містить важливе питання, оскільки воно «було підписано в Анкарі та аль-Кудсі», а не в Тель-Авіві! Тобто у цій угоді підписавшими сторонами виступили Туреччина зі своєю столицею Анкарою та єврейське утворення зі своєю столицею — окупованим аль-Кудсом! Про це говорив Фатіх Ербакан, син покійного Неджметтіна Ербакана, політичного наставника Ердогана, в інтерв’ю іранському інформаційному агентству «Tasnim». Навіть газета «Star», близька до Ердогану, підтвердила, що ця угода вдарила по релігійним почуттям турецького народу, особливо після його підписання в аль-Кудсі.

Також відома у Туреччині своєю ісламською скерованістю асоціація «Аль-Фуркан» порахувала цю угоду явним визнанням Туреччиною аль-Кудсу як столиці єврейського утворення. Що ж стосується покійного Неджметтіна Ербакана, який був шейхом Ердогана до того, як вони розстались, він сказав на спеціальній конференції, яка відбулась у 2007 році у Центрі економічних та соціальних досліджень у Туреччині: «У 2002 році Ердоган став головувати над проектом «Великий Ізраїль», а також над проектом колишнього президента США Буша-молодшого «Великий Близький Схід», а потім отримав єврейську медаль за мужність від іудейського лоббі в Америці». На відео Ербакан розповідає історію Ердогана, який відокремився від нього, щоб сформувати правлячу «Партію справедливості та розвитку», та про її ставлення до проекту Великий Близький Схід».


Огляд новин «Ар-Рая»
30.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню