«Угода сторіччя» позбавляє арабів їх гідності

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У п’ятницю (29.06.2018) на сайті «MaanNews» була опублікована стаття під назвою «Угода сторіччя» позбавляє арабів їх гідності»:

«Газета «TheIndependent» опублікувала статтю відомого письменника Роберта Фіска про зусилля США по відродженню мирного процесу між палестинцями та євреями або про так звану «угоду сторіччя» та її потенційні наслідки.

Свою статтю Фіск починає з питання: «Після поразки угоди в Осло та краху рішення «двох держав» яке іще приниження залишилось для палестинців?».

Далі він пише: «Після тривалого періоду «ізраїльського» загарбання земель у арабів та після мінливих угод та переговорів, що переривалися, нав’язаних палестинцям … яку іще окупацію вони повинні пережити?

Після масових вбивств у Газі та рішення президента США Дональда Трампа перемістити посольство США в аль-Кудс та визнати місто столицею «Ізраїлю» що іще треба прийняти палестинцям?».

Фіск висміяв «угоду сторіччя», поставивши під сумнів можливість згоди палестинців з врегулюванням конфлікту з єврейським утворенням в обмін на гроші після трьох війн між арабами та єврейським утворенням, десятків тисяч вбитих та мільйонів біженців. Він також говорить про Джареда Кушнера, зятя та радника Трампа, називаючи його американським коронованим принцом, який обіцяв палестинцям мільярди доларів в обмін на їх батьківщину.

Кушнер, говорить Фіск, вважає, що ця угода буде успішною. Палестинці, які втратили свої дома біля 70 років назад, жодного разу не виходили на свої зруйновані вулиці, вимагаючи кращого життя та безпеки для своїх районів.

Як Кушнер може принижувати усі арабські народи, вважаючи, що їх свобода, незалежність, суверенітет, гідність та ідентичність були обмінені на гроші?».

«Ар-Рая»: можливо, Роберт Фіск правий незалежно від його намірів. Більше того, «угода сторіччя» є приниженням усіх мусульман, а не лише арабів. Ця угода розроблена, щоб узаконити окупацію Бейт аль-Макдіса. Проте в Ісламської Умми є могутні армії, які, якщо побажають, зможуть анулювати цю угоду. Для цього вони повинні скинути зрадницькі режими у своїх країнах та встановити Праведний Халіфат за методом пророцтва, який понесе своє бачення та погляд по усій землі за допомогою давату та джихаду, доки увесь світ не підкориться правлінню Ісламу і усі люди поділяться на два табори: або стануть мусульманами, або тими, хто підкорився правлінню Ісламу.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
11.07.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню