Аль-Кудс поза інтересів королів Йорданії з того часу, як Британія створила це королівство

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У вівторок (26.06.2018) на сайті «Al-Jazeera» була опублікована новина:

«У понеділок, під час зустрічі у Білому домі з королем Йорданії Абдуллахом II, який прилетів у Вашингтон з кількаденним візитом, президент США Дональд Трамп заявив, що був досягнутий значний прогрес у відродженні мирного процесу на Близькому Сході.

Зі свого боку, король Йорданії оцінив «смиренність» президента США, сказавши: «Якщо б решта усього світу просто взяла би трохи Вашої смиренності та Вашої милості, щоб допомогти нам, то ми були б у набагато кращому положенні». У відповідь на це Трамп сказав: «Це, мабуть, найприємніший комплімент, який я отримував за довгий час».

«Ар-Рая»: цей візит прошов через декілька днів після турне радника та зятя президента США Джареда Кушнера та «посланця миру» на Близькому Сході Джейсона Грінблатта у Катар, Йорданію, єврейське утворення, Єгипет та Саудівську Аравію у межах підготовки до проголошення «угоди сторіччя». Цьому туру передували неочікуваний візит прем’єр-міністра єврейського утворення Нетаньяху в Йорданію, під час якого він он зустрівся з королем Абдуллахом II, а також візит головного парламентера Палестинської автономії Саеба Ереката та голови палестинської розвідки Маджида Фарая в Йорданію після завершення візиту Кушнера та Грінблатта. Візит також співпав з подорожжю Уільяма в — Йорданію, а потім — і на окуповану територію, щоб зустрітись з лідерами єврейського утворення та Палестинської автономії.

Ці челночні тури та конкуруючі зібрання підтверджують масштаби колоніального суперництва, ступінь змови та жадібності до палестинської проблеми та поспіх в улагодженні цього питання через так звану «угоду сторіччя».

Що стосується йорданського режиму, то з тієї миті, як це королівство було створено Британією, воно реалізує англійську політику та служить єврейському утворенню. Йорданський режим здав Західний берег євреям на срібному блюдці за наказом своєї британської хазяйки. Він оберігав єврейське утворення останні десятиріччя та продовжує виконувати цю брудну роботу до сьогоднішнього дня. Усі розмови про те, що йорданський режим захищає Палестину та її святині — це брехня, що підтверджується діями королів Йорданії з миті створення цього режиму.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
11.07.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню