Королівство Саудівська Аравія скасовує програму ісламської просвіти в усіх державних школах

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

«Уряд Саудівської Аравії вирішив відмовитись від ісламських програм просвіти в усіх державних школах. Саудівські газети опублікували постанову від імені міністерства освіти та інформаційних технологій, яка закликає усі школи скасувати ісламські програми та скасувати усі пов’язані з ними комітети.

Згідно цьому рішенню, усі заходи будуть скеровані на програму «Інтелектуальна обізнаність», почату нещодавно міністерством освіти.

Програма «ісламська свідомість» в останні роки засуджувалась прибічниками ліберального напрямку як виховання «екстремістського» покоління, що викликало її скасування.

У зв’язку з цим міністерство по справам Ісламу припинило усі освітні заходи, лекції, програми та курси, створені з початком літніх канікул, хоча припускалось, що більшість із них будуть тривати до Ід аль-Адха» («Ар-Рісаля», 14.07.2018).

«Ар-Рая»: ці дії відбуваються на тлі політики, яка проводиться Мухаммадом ібн Сальманом, кронпринцом Королівства Саудів, у гонитві за секуляризацією та моральним розкладом суспільства. Як довго жителі ан-Наджда та Хіджаза будуть мовчки спостерігати за поведінкою нікчемних маріонеткових правителів?!

 

Огляд новин «Ар-Рая»
18.07.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню