Не вбивайте душу, вбивати яку Аллах заборонив, якщо тільки у вас немає на це права

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

(Йорданія)

На тлі болісних подій, які трапились у місті ас-Сальт та супроводжувались забороненим пролиттям крові військових та громадянських осіб, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Йорданії зробив наступну заяву:

По-перше, Іслам заборонив вбивати без права. Всевишній Аллах говорить:

وَلا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلا بِالْحَقِّ

«Не вбивайте душу, вбивати яку Аллах заборонив, якщо тільки у вас немає на це права» (17:33).

Також Іслам заборонив мусульманами вбивати один одного. Пророк ﷺ у прощальному хаджі сказав:

وَيْلَكُمْ لا تَرْجِعُوا بَعْدِي كُفَّارًا يَضْرِبُ بَعْضُكُمْ رِقَابَ بَعْضٍ

«Не ставайте після мене невірними, що рублять один одному голови» (Бухарі, Муслім).

Ми дорожимо кожною краплею крові мусульман, будь то військових або громадянських, згідно словам Посланця Аллаха ﷺ:

مَنْ أَشَارَ إِلَى أَخِيهِ بِحَدِيدَةٍ فَإِنَّ الْمَلَائِكَةَ تَلْعَنُهُ حَتَّى يَدَعَهُ وَإِنْ كَانَ أَخَاهُ لِأَبِيهِ وَأُمِّهِ

«Якщо хто-небудь підніме меча на свого брата, то янголи будуть проклинати його доти, доки він не опустить його, навіть якщо це буде брат по батьку або по матері» (Муслім).

По-друге, ми вже попереджали йорданський режим після подій в ель-Караку, заявивши, що причиною пролиття забороненої крові військових та мирних жителів в ель-Караку є політика йорданського режиму, який продовжує утискати та арештовувати носіїв заклику та просвічених мислителів, нападати на них у мечетях, не допускаючи їх до мінбарів та переслідуючи усілякими можливими способами, залякуючи навіть вчених, щоб ніхто не чув їх голоси і не знав про їх заклик. Проте адже усі ці переслідувані бачать у військових надію на змінення положення Умми та здатність надати допомогу мусульманам, звільнивши святині та захистивши їх честь, оскільки вони — теж частина цієї Умми. В основі кров хоробрих солдатів повинна проливатись не в аль-Караку або інших містах нашої країни, а на фронтах джихаду на шляху звільнення аль-Акси на її околиць.

По-третє, використання деяких голосів у спробі пов’язати Іслам та його ідеї з тим, що трапилось в ас-Сальті, щоб озброїтись цією подією у боротьбі проти Ісламу, — це лише продовження американської політики, скерованої на очорнення Ісламу, пов’язуючи його з «тероризмом», «шовінізмом» та «екстремізмом». Ці голоси є лише дешевими інструментами у руках ворогів Ісламу, які ніколи не зможуть знищити істинний Іслам — релігію справедливості та милосердя, яку Аллах схвалив для усього людства і яку довів Пророк ﷺ як милість для світів. Всемогутній Аллах говорить:

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

«Ми відправили тебе лише у якості милості до світів» (21:107).

Наприкінці заяви приводиться: «Ми — Хізб ут-Тахрір — звертаємось до жителів Йорданії і до кожного, хто дорожить кров’ю мусульман, військовослужбовців та громадянських осіб, застерігаємо від племінного фанатизму та засуджуємо тих, хто закликає до нього і збирає людей навколо нього. Посланець  Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ دَعَا بِدَعْوَى الْجَاهِلِيَّةِ فَهُوَ مِنْ جُثَا جَهَنَّمَ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ وَإِنْ صَامَ وَصَلَّى قَالَ وَإِنْ صَامَ وَصَلَّى وَزَعَمَ أَنَّهُ مُسْلِمٌ

«Хто закликав джахілійським закликом — той один із могильних пагорбів Пекла ». Йому сказали: «О, Посланець Аллаха, навіть якщо він молиться та поститься?». Пророк сказав: «Навіть якщо він молиться, і поститься, і заявляє, що він — мусульманин» (Ахмад).

Також Пророк ﷺ сказав:

دَعُوهَا فَإِنَّهَا مُنْتِنَةٌ

«Облиште це, адже вона (племінна прихильність!) зловонна» (Бухарі).

Ми також закликаємо Вас поквапитись відновити систему Ісламу, яку Господь світів схвалив для усього людства. Вона позбавить від кровопролиття та захистить честь мусульман. Так, від злочинів капіталістичних держав нас врятує лише Праведний Халіфат за методом пророцтва, який застосує систему Ісламу. Ми закликаємо Вас приєднатись до нас у створення цієї держави, що є обіцянкою Аллаха та благою звісткою Його Посланця ﷺ.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
15.08.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню