Наступна фінансова криза буде куди більш серйозною та важкоздоланою

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Мільярдер Рей Даліо, засновник найбільшого у світі хедж-фонду «BridgewaterAssociates», очікує, що американську економіку неминуче чекає фінансова криза.

Про це повідомляє  портал investing.com 13 вересня. Даліо заявив, що «поточний економічний цикл знаходиться у сьомому, останньому іннінгу (періоді), так що до його завершення повинно сплинути іще приблизно два роки». Прихід кризи мільярдер вважає неминучим. «Я думаю, наступна фінансова криза буде куди більш серйозною, особливо у плані соціальних, політичних проблем та міжнародних наслідків. Її буде складніше подолати», — вважає Даліо.

У бесіді з «CNBC» інвестор порівняв нинішню обстановку з 1935/1940 роками, а кризу 2008/2009 років з початком «Великої депресії». Даліо зазначив, що тоді у політиків не залишилось іншого вибору, окрім як друкувати гроші та купувати фінансові активи, підштовхуючи ціни догори і тим самим усугубляючи розрив між багатими та бідними. Це і стало приводом для поширення популістських настроїв по усьому світу, що сказалось на фінансовій політиці багатьох країн. Даліо пояснив, що ситуація сьогодні аналогічна, внаслідок якої центробанки починають підсилення кредитно-грошової політики. Потім відсоткові ставки опускаються практично до нуля, і економіка входить у стадію депресії, що примушує центробанки скуповувати активи та застосовувати політику якісного пом’якшення.

«Ситуація, яка склалася, підкреслює необхідність розробки нової монетарної політики, головна мета якої буде полягати у доручення приватних осіб до купівлі активів», — зазначив Даліо: «У такий час інвестори повинні бути готові до усього», — порадив він.

«Ар-Рая»: суть у тому, що вже усім ясно, що істинною причиною криз світових фінансових ринків та економіки у цілому є порочність капіталістичної економічної системи та її невідповідність реальності. Фінансовий розвиток у ній гарантує справедливість, щастя та процвітання для людини. Навпаки, кризи вважаються частиною, яка складаю капіталістичну систему економіки, як написало про це інтернет-видання «Finance&BusinessMagazine»: «Криза, жадібність та зубожіння є частиною західної фінансової системи». Отож, на думку західних економістів, людині нічого не залишається, окрім як терпіти та жити під гнітом відсотків, інфляції, страждань, рецесій, безробіття, жадібності та експлуатування при тому, що усі визнають: це хронологічні хвороби капіталізму».

Аллах сказав:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكا

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя» (20:124).


Огляд новин газети «Ар-Рая»
19.09.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню