Міжнародні інститути є колоніальними інструментами, і їх рішення проти наддержав не варті і гроша

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

США пригрозили санкціями Міжнародному кримінальному суду (МКС) за розгляд справи у відношенні американських військовослужбовців в Афганістані, де вони жорстоко поводились з затриманими.

Як повідомляє 10 вересня «BBCArabic», радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав МКС в Гаазі «небезпечним та безвідповідальним « і пообіцяв, що Штати будуть використовувати будь-які засоби, необхідні для захисту своїх громадян та союзників, від «несправедливого судового переслідування цим незаконним судом».

«Якщо суд почне розслідування у відношенні нас, «Ізраїлю» або інших союзників, ми не будемо сидіти, склавши руки», — попередив Болтон.

«Ми заборонимо суддям та звинувачувачам (у МКС) в’їжджати у Сполучені Штати. Ми накладемо санкції на їх засоби у фінансовій системі США, а самі вони піддадуться кримінальному переслідуванню у США», — сказав він, додавши, що «відповідні заходи» будуть застосовані проти будь-якої компанії або держави, які будуть допомагати МКС у розслідуванні проти американців.

«Ми надамо МКС можливість померти власною смертю. Якщо вже на те пішло, МКС вже фактично для нас мертвий», — додав він.

Раніше Болтон назвав МКС «прямим замахуванням на поняття національного суверенітету».

«Ар-Рая»: багато що із того, що відбувається у коридорах міжнародних інститутів та органів, є відображенням протистояння між колоніальними державами, тому кожен, хто шукає в них справедливість та правосуддя, перебуває в омані.

Говорячи про загрози США на адресу суддів та слідчих на адресу МКС, варто відзначити, що це говорить про те, рішення міжнародних інститутів в очах колоніальних держав не мають ані грошу ціни, якщо суперечать їх інтересам. Так само злочини Америки в Афганістані, Іраку та злочини євреїв у Палестині не вимагають яких-небудь доказів; вони кояться демонстративно, і ми бачимо це у прямому ефірі супутникових телеканалів.

Таким чином, злочини колонізаторів та окупантів у мусульманських країнах не можуть бути зупинені шляхом винесення засуджень та подібних рішень з боку даних колоніальних інститутів. Навпаки, необхідно висунути армії мусульман для того, щоб викоренити колонізаторів та окупантів і покласти край їх присутності у мусульманських землях.


Огляд новин газети «Ар-Рая»
19.09.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню