Трамп продовжує ображати та шантажувати короля Сальмана. Чи урозуміють Сальман або його колеги — нікчемні правителі мусульман?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Президент США Дональд Трамп повернувся до питання необхідності Саудівської Аравії платити США за свою безпеку та образив короля Сальмана ібн Абдуль-Азіза в ході телефонної розмови.

Як повідомляє 3 жовтня «Аль-Джазіра» з посиланням на агентство «Рейтерз», Трамп заявив, що без підтримки та захисту американських військових король Саудівської Аравії, близький союзник Америки, «не протягне на своєму посту і двох тижнів». Про це американський лідер сказав, виступаючи перед виборцями у місті Саутавен (штат Міссісіпі).

«Ми захищаємо Саудівську Аравію. Знаєте, вони багаті. І я люблю їх короля, короля Сальмана. Але я сказав йому: «Король, ми захищаємо вас; ймовірно, ми не протримаєтесь без нас і двох тижнів, і вам доведеться платити за наших військових», — заявив Трамп.

Три дня раніше подібні вирази Трамп використовував на виступі у штаті Вірджинія, нагадавши, що у королівства є «трильйони доларів» і що воно може оплатити свої військові рахунки: «Тільки Бог знає, що може статись з Саудівською Аравією без нас. Я сказав королю під час телефонної розмови, що у нього є трильйони доларів. Без нас невідомо, що могло б трапитись з ними». «Можливо, без нас він не зміг би захищати ці літаки, коли піддавався атакам. З нашою присутністю вони у повній безпеці», — заявив Трамп на виступі у межах виборчої пропаганди.

«Ар-Рая»: король Сальман з сином надають президенту Америки Трампу сотні мільярдів доларів та усі форми залежності і лояльності, бездоганно виконуючи усе, що накаже Трамп, включаючи розбещення країни та народу, війну проти Ісламу, надання можливості грабувати мусульманські землі та використовувати армію Неджда та Хіджаза у політичних проектах Америки в Ємені та в інших місцях. Всупереч усьому цьому Трамп навмисно ображає короля Сальмана в усіх на виду, не замислюючись про те, щоб зберегти обличчя свого агента, щоб продемонструвати свою пихатість, здатність шантажувати та «вибивати» гроші з метою зібрати більше голосів для своєї партії на проміжних виборах.

Напрошується питання: хіба Америка служить королівству родини Саудів?Або ж правителі Саудівської Аравії надають послуги Америці грошима, військовими та участю у її війнах? Хіба Америка захищає королівство Саудів?Або правителі Саудівської Аравії є тими, хто береже інтереси Америки на землі Двох святинь, у Перській затоці і на інших мусульманських територіях? Чи Америка вплутується у війни королівства, або усе ж таки королівство воює від імені Америки проти Ісламу та мусульман заради досягнення колоніальних інтересів США, і, звичайно, роблячи це за рахунок Саудівської Аравії із мусульманських засобів?

 


Огляд новин газети «Ар-Рая»
10.10.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню