Кампанія, присвячена поняттю «родина»: Виклики і рішення Ісламу 3 ч.

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

На дану мить проходить третій тиждень міжнародної кампанії, запущеної жіночим відділом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір. Ми вже говорили про те, що вона буде проходити у три етапи.

Раніше ми писали про причини та чинники, які негативно впливають на родину, на її членів, на родину роль кожного із них, про негативну роль ЗМІ та урядів. У даній статті ми зачепимо другий та третій етапи. На другому етапі були розкриті політичні плани секуляризму, міжнародні заходи, прийняті для боротьби з ісламськими родинними законами у наших суспільствах і для пропаганди цінностей лібералізму. Це лише частина політики правлячих режимів у мусульманських країнах, таких як Єгипет, Палестина, Йорданія, країни Перської затоки, Туніс, Марокко, Алжир, Туреччини, Азії і т.д.; у підтвердження цьому ми навели приклади, статистику і цифри. Також у ході кампанії була детально роз’яснена роль так званих «жіночих» організацій а рухів, які несуть лише шкоду мусульманській родині, адже вони:

— атакували поняття опікунства чоловіків над жінками, вимагаючи скасувати це положення;

— почали лаяти ранні шлюби, у той же час пропагуючи свободу особистості;

— стали дискредитувати закон про багатоженство, описуючи його як дещо згубне, незаконне;

— накинулись на закон про спадок, заявивши, що він несправедливий і коїть дискримінацію жінок;

— почали вимагати рівності між обома статями;

— почали розширення економічних прав жінки та свободи її особистості;

— зачепили проблему родинного насильства, описавши його як наслідок застосування законів Ісламу.

І тому подібні деструктивні методи знищення традиційної мусульманської родини та суспільства.

Третій етап кампанії завершиться до початку міжнародної жіночої конференції, яка, з дозволу Аллаха, відбудеться наприкінці жовтня поточного року. Під час цього етапу ми розкажемо, що Іслам є єдиною релігією, де є соціальна система, яка здатна зміцнити шлюб і проявити турботу про родини. Проте це здійсненне лише при наявності держави Халіфат. Також під час третього етапу будуть озвучені рішення того, як усунути причини та чинники, що ведуть до кризи та розпаду родини, про які було заявлено на першому етапі.

У ході кампанії був роз’яснений погляд Ісламу на рівність статей і те, як повинні регулюватись їх відносини у суспільстві. Була озвучена модель мусульманської родини, був роз’яснений погляд Ісламу та очікування від шлюбу, де приділяється увага важливості шлюбу, його цілям та знаходженню гармонії і щастя. У ході кампанії були розглянуті питання ролей членів родини, прав чоловіків та жінок у шлюбі, родинне життя, принципи соціальних та родинних законів Ісламу і те, як добитися міцного шлюбу. Наприклад:

— заборона позашлюбних відносин;

— турбота про знаходження гармонії та спокою у шлюбі;

— арбітраж у родинних суперечках;

— примирення подружніх пар заради збереження шлюбу.

У випадку, коли розлучення неминуче, Іслам оговорив права розлученої жінки — ті, які сьогодні відкинуті суспільствами через свої устої та зіпсовані погляди. Люди сприйняли розлучену жінку як злочинницю, яка заслуговує на засудження. Кампанія підкреслила важливість ролі матері у вихованні гідних чоловіків та у побудові родини. І, звичайно ж, вона надала яскраву картину життя в Ісламі на прикладі родинного життя Посланця ﷺ, чим ми повинні керуватись. Були згадані картинки із родинного життя сподвижників, табіїнів та тих, хто послідував по їх стопам. Іншими словами, на третьому етапі буде роз’яснено, як Другий Праведний Халіфат усуне проблему розвалу родини, буде продемонстрована фундаментальна роль ісламського правління у турботі та опіці над шлюбом та єдністю родини, тим самим показавши на ділі, що Іслам — це фортеця у захисті родини.

Як і раніше з усіх кінців світу продовжують надходити листи від жінок та дітей через гегемонію ліберальних законів Заходу. Їх публікують на сторінці «Facebook» «Жінка і Шаріат». У цих листах вони описують свій сум по тій миті, коли Ісламська Держава позбавить їх від цієї напасті.

Також продовжується трансляція відео звернень з усього світу на арабській та англійській мовах, іде активне обговорення цієї теми на сторінці «Жінка і Шаріат», виставляються пости у «Twitter», і в усьому цьому беруть актину участь мусульмани з різних кінців світу. Це, у свою чергу, підкреслює масштаби даної проблем через:

— відсутність у житті Шаріату Всевишнього;

— незнання багатьох законів Шаріату, регулюючих відносини між чоловіком та жінкою;

— незнання законів Шаріату відносно родини та дітей;

— руйнівного впливу ЗМІ та маріонеткових урядів.

Адже саме ЗМІ та уряди викривляють закони Всевишнього, зображаючи їх у непристойному світлі, позбавляючи жінок та родини можливості відродження в усіх аспектах. Кампанія показала, що Умма бажає праведного шляху, де правління в усіх сферах життя буде належати лише Аллаху.

Дорогі наші читачі, ми бачимо, що дана кампанія стала особливою, вона осяяла розуми, підкріплюючи свої послання доказами, прикладами та фактами на тлі ісламського світогляду. Як ми вже згадували, кампанія націлена на опис кризи родини, її причини та чинники, як і на надання правильних рішень для виходу із цієї кризи. Вихід полягає у поверненні до законів Всевишнього під затишком Халіфату, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва.

Залишилось зовсім небагато до закінчення цієї кампанії, по завершенні якої буде проведена міжнародна жіночі конференція, у якій візьме участь багато представників із різних країн. Ми просимо Аллаха надати їм Своє сприяння та нагородити їх великою нагородою.

 

Мусліма аш-Шамі (Умму Сухайб)
15 Сафара 1440р.х.
24.10.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню