Нова хвиля зрадницької нормалізації відносин країн Перської затоки з єврейським утворенням

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Дрібні країни Перської затоки наввипередки прагнуть до нормалізації відносин з єврейським утворенням.

Наприкінці жовтня цього року Кабус ібн Саід, султан Оману, несподівано і без усілякої підготовки зустрівся з головою «ізраїльського» уряду Беньяміном Нетаньяху. Через декілька годин після цієї зустрічі Катар прийняв у себе спортивну делегацію єврейських гімнастів. Потім, менше аніж через 24 години після цього, в Абу Дабі була зустрінута міністр культури і спорту «Ізраїлю» Мірі Регев, яка приїхала на чолі спортивної делегації по дзюдо. Під час усіх цих ганебних візитів піднімався єврейський прапор і виспівувався гімн «Ізраїлю» у столицях трьох держав Перської затоки. Після цього іще на протязі двох днів міністр зв’язку і транспорту «Ізраїлю» відвідав Абу Дабі і Маскат, беручи участь у міжнародних конференціях, які поводились в Омані та ОАЕ.

Для політично грамотних людей не секрет, що ці дрібні маріонеткові країни Перської затоки штучно втягнуті у процес нормалізації відносин з єврейським утворенням іще з давніх часів. Це вже відомо. Але дійсно новим є те, яке якісне зрушення сталося на рівні цієї самої нормалізації відносин, тому що цього разу її інтенсивність значно підсилилась, ставши відкритою, офіційною і без посередництва якої-небудь сторони, щоб можна було її хоч якось виправдати або інтерпретувати!

Візит Нетаньяху в Оман необхідно пов’язувати з передуючими тому подіями та рухами і візитами, які послідували після нього . До Нетаньяху з візитом в Оман на декілька годин прибув голова Палестинської адміністрації Махмуд Аббас. У нещодавніх виступах Аббас проявив рішучість та бажання повернутись до громадських та прихованих переговорів з єврейським утворенням без усіляких умов. На цей крок його штовхнув страх та занепокоєність перед діями єгипетської розвідки, яка зайняла роль посередника на переговорах між єврейським утворенням та рухом «ХАМАС». Махмуд Аббас побоявся втратити свою значущість для Америки та єврейського утворення через суперництво за його владу з боку «ХАМАС». Тому він побіг до маріонеткам британців, таким як султан Омана, просить їх допомогти йому переконати євреїв піти з ним на переговори відносно «ХАМАС», але ніяк не для рішення питання Палестини, тому що він чудово знає, що у найближчому майбутньому у нього немає ніякого на те рішення.

До такого розуміння того, що відбувається, штовхають заяви оманських чиновників про те, що Палестинська адміністрація попросила Оман уговорити Нетаньяху повернутись до переговорів з адміністрацією Аббаса, до т.з. «мирного процесу». Про це говорить зустріч Юсуфа ібн Алаві, міністра закордонних справ Оману, с Махмудом Аббасом після візиту Нетаньяху в Маскат, щоб оповістити Аббаса про підсумки розмови з Нетаньяху.

Відносно ж приїзду делегації єврейських гімнастів у Катар, то він був допущений Катаром в обмін пропуску «Ізраїлем» палива у сектор Газа у допомогу «ХАМАС», а також для полегшення умов блокади, нав’язаної сектору адміністрацією Аббаса. Громадське покращення відносин є платою, яку надав Катар євреям в обмін пропуску палива через КПП, які ті контролюють, на додаток до адаптації руху «ХАМАС» до займанню ним політичного положення , схваленого для нього з боку міжнародної спільноти.

Що ж стосується Абу Дабі, то прийом у ньому міністра культури і спорту «Ізраїлю» Мірі Регев, яка відома своєю ворожнечею до Ісламу, свідчить про те, ОАЕ веде дешеву гонку з Катаром за право найпершим зблизитись з «Ізраїлем», щоб ОАЕ стали більш популярні серед євреїв, аніж Катар!

Дії цих дрібних країн Перської затоки — які слідують у своїй політиці Британії — по зближенню з єврейським утворенням поза сумнівів служить політичним планам Британії на Близькому Сході, яка прагне за допомогою нормалізації відносин роздобути певну роль у цій тенденції поруч з країнами, які слідують вказівкам Америки при рішенні важливих питань регіону.

Але майбутня, з дозволу Аллаха, Ісламська держава Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва ніколи не дозволить Америці , Британії, єврейському утворенню та усім колонізаторським державам отримати хоч яку-небудь роль у будь-якій частині ісламського світу. Що, у свою чергу, буде досягнуто за допомогою усунення політиків, які продались колонізаторам, скинення маріонеткових режимів та припинення іноземного впливу в ісламських землях остаточним та безповоротним чином.

وَيَقُولُونَ مَتَىٰ هُوَ ۖقُلْ عَسَىٰ أَن يَكُونَ قَرِيبًا

«Але вони покачають головами і скажуть: «Коли ж це станеться?». Скажи: «Можливо, це станеться дуже скоро!» (17:51).


Газета «Ар-Рая»
Устаз Ахмад Хатавані
29 Сафара 1440 р.х.
07.11.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню