Благо і порятунок йорданського народу та усіх мусульман полягає у системі Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

В Йорданії не знайдеться жодної людини, яка б не говорила про наявні у країні небезпечну політичну ситуацію та важкі економічні умови.

Громадськість обговорює цю реальність в усіх її деталях і говорить про причини, які привели країну та її народ до страхітливого положення у надії знайти вихід із наявної ситуації, у якій йому доводиться проживати. Обговорювалась роль йорданського режиму, наслідки цієї ролі у витрачанні усього потенціалу країни на користь проектів колоніальних держав, а також важливість цієї ролі у введенні народу Йорданії в оману, фальсифікації його волі і розсіювання у ньому відчаю. Обговорювалась корупція в усіх її формах і проявах, говорилось про покровительство злочинного режиму корупційним схемам. Також зачіпалась в обговореннях інформація про рекетирство, кумівство, безчестя судової системи, запровадження служб безпеки у народ та їх підтримку порочного прошарку шляхом репресії невинних людей.

Також говорилось про нездатність палати представників представляти народ і відстоювати його інтереси. Деякі зачіпали тему нездатності законодавчої системи і тему її корумпованості та використання її в усьому, що пригноблює йорданський народі і збільшує його страждання. Також говорилось про відсутність в уряду загальних повноважень. Згадувалось про розграбування чиновниками і посадовими особами закордонної допомоги і громадських фондів і про розбазарювання державної власності у колосальних розмірах. Також говорили про передавання посад у спадок, про політику податкової системи по утисканню народу і затулянню ротів . Говорилось про залякування деяких політиків за кордоном. Таким чином, усе говорили, говорили і говорили… Але свідомо і навмисно ігнорували дійсну і безпосередню причину, яка з самого початку привела країну і народ у це лякаюче і ганебне положення, що полягає у відсутності норм Ісламу у житті, а саме — залежність від безбожного Заходу, який зробив вплив колоніальної Англії у центрі усіх аспектів управління і життя в Йорданії.

Проте на тлі послаблення колоніального впливу Британії на Йорданію і того, що британці погрузли у корупційному болоті уряду та політиків країни та їх ключової ролі у стражданнях і пригнобленні народу, а також на тлі слабкості політичного центру режиму Америці вдалось витіснити англійський вплив із Йорданії. Америці вдалось утворити політичний вакуум, щоб самій заповнити цю порожнечу, завівши Йорданію у боргову кабалу і розкриваючи деякі корупційні справи, як, наприклад, справа, яка поклала край екс-голові йорданської розвідки Саміху аль-Батихі, справа про продаж зброї, яка скинула багатьох офіцерів розвідки, або тютюнова справа, яка принесла кінець багатьом представникам управління, політики, економіки і керівників безпеки, а також через економічну блокаду, яка забороняє країнам Перської затоки надавати матеріальну допомогу Йорданії. Америка вдалась до економічного інструменту колоніальних держав — Всесвітньому банку, який спустошував кишені людей і контролював економічні рішення країни. Тоді неспроможність режиму управляти державою стала очевидною, і з’явилась потреба у пошуку правильного рішення для виходу із ситуації у країні, що погіршується.

Страх людей за сьогодення і майбутнє почав переважати над усім . Також Америка діяла через свою умовну військову допомогу Йорданії, щоб втягти останню у брудні військові операції у регіоні та за його межами і створити з ним військові альянси і альянси з питань безпеки, скеровані проти Ісламу та усієї Умми, і не варто забувати про націлювання на внутрішню безпеку і стабільність Йорданії і політичної маргіналізації у регіоні проти так званої «релігійної опіки святинь в Єрусалимі».

Сполучені Штати роблять швидкі кроки, щоб заповнити утворений ними вакуум для розширення свого колоніального впливу на Йорданію і мати можливість грабувати багатства народу під видом інвестицій, створення робочих місць, економічного росту і побудови процвітаючого майбутнього. Проте усе це робиться для того, щоб продовжити позбавляти народ Йорданії можливості користуватись своєю країною, контролювати усі аспекти життя в Йорданії і нав’язати точку зору про життя та його образ жителям, зробивши їх слугами і рабами через великі компанії, які приймають будь-якого бажаючого.

Здійснення Америкою своєї програми і плану по розширенню колоніального впливу в Йорданії призвело до страждань народу, також до його гніву і упевненості у нездатності режиму, байдужого до страждань, честі і безпеці людей. Тепер же Америка користується страхом, що охопив серця людей відносно їх сьогодення і майбутнього, і гаслом конституційної монархії, яка нібито веде до шляху порятунку і виживання, що стало гімном для багатьох політиків та активістів. Це усе є лише черговими частками американської схеми направленої проти Йорданії та її народу після появи у людей волі до змін і порятунку. Дана воля — це відображення думки людей про бажання іти по шляху порятунку та істинного відродження, представленого у поверненні Ісламу до реалій у якості образу життя. Метою Америки є прокласти шлях по розширенню свого впливу і нав’язати свою волю і колоніальні проекти в Йорданії і повний контроль над усіма аспектами життя.

Те, що треба знати кожному о жителю Йорданії, так це про недійсність монархії в усіх її проявах у Шаріаті і у тому, що монархія не має відношення до Ісламу. Немає ніякого блага в абсолютній монархії, конституційній монархії або у республіканській системі. І звідки йому бути, якщо в них міститься залежність від невірного Заходу, який обрушився на мусульман з усіма видами несправедливості, тортур і утискань?! Народу Йорданії треба зрозуміти, що порятунок і рішення положення, яке склалось, полягає у поверненні системи Ісламу, представленій у політичному утворенні — державі Халіфат за методом пророцтва, а діяльність по встановленню Халіфату — не просто найвище із благ, а найвеличніший фард, покладений Аллахом на Своїх рабів.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ

«О ті, які увірували! Відповідайте е Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).


Газета «Ар-Рая»
Мухаммад Абдуллах
13 Раджаба 1440 р.х.
20.03.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню