Нагадування про річницю руйнування Халіфату — Халіфат здатен виправити помилковий курс людства. Так встановіть його!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Закономірністю Всевишнього є те, що людство, проживаючи дні, сторіччя, постійно схильне до змін, одні обставини змінюють інші, одні народи приходять на зміну іншим.

Так у 84 сурі Аллах говорить нам про зміну обставин і справ і про те, що людство очікує перехід із цього життя у Наступне:

لَتَرۡكَبُنَّ طَبَقًا عَن طَبَقٖ

«Ви переходите із одного стану в інший» (84:19).

Кожне минуле сторіччя, як і теперішнє, наближає нас до неминучого кінця. І коли прийде кінець, то з людиною залишаться лише її діяння, які були благом для її часу і людей. Адже Аллах створив людину не просто так, навпаки, Він створив і вказав людині правильний шлях за допомогою Божественного одкровення. Сьогодні це одкровення викладено у Корані і Сунні. Тому для тих, хто вилучає уроки із минулого, повинно бути ясно, що мусульманин повинен вивчати, пізнавати Іслам із книг ісламської просвіти (сакофату), щоб потім сформувати необхідне усвідомлення. Це усвідомлення дозволить зрозуміти:

— сутність часу,

— суть свого повсякденного життя,

— те, що відбувалось і відбувається у житті людства,

— яким буде майбутнє.

З тієї миті, як Аллах створив Адама, між істиною і брехнею почала відбуватись боротьба. Аллах створив людину у якості намісника на землі, а після того, як Він її створив, янголам було наказано поклонитись Адаму. Усі янголи підкорились його наказу, окрім Ібліса (нехай буде він проклятий). Сказав Всевишній:

وَإِذۡ قَالَ رَبُّكَ لِلۡمَلَٰٓئِكَةِ إِنِّي جَاعِلٞ فِي ٱلۡأَرۡضِ خَلِيفَةٗۖ قَالُوٓاْ أَتَجۡعَلُ فِيهَا مَن يُفۡسِدُ فِيهَا وَيَسۡفِكُ ٱلدِّمَآءَ وَنَحۡنُ نُسَبِّحُ بِحَمۡدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَۖ قَالَ إِنِّيٓ أَعۡلَمُ مَا لَا تَعۡلَمُونَ  ٣٠ وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَائِكَةِ فَقَالَ أَنبِئُونِي بِأَسْمَاءِ هَٰؤُلَاءِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ  ٣١ قَالُواْ سُبۡحَٰنَكَ لَا عِلۡمَ لَنَآ إِلَّا مَا عَلَّمۡتَنَآۖ إِنَّكَ أَنتَ ٱلۡعَلِيمُ ٱلۡحَكِيمُ  ٣٢ قَالَ يَٰٓـَٔادَمُ أَنۢبِئۡهُم بِأَسۡمَآئِهِمۡۖ فَلَمَّآ أَنۢبَأَهُم بِأَسۡمَآئِهِمۡ قَالَ أَلَمۡ أَقُل لَّكُمۡ إِنِّيٓ أَعۡلَمُ غَيۡبَ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِ وَأَعۡلَمُ مَا تُبۡدُونَ وَمَا كُنتُمۡ تَكۡتُمُونَ  ٣٣ وَإِذۡ قُلۡنَا لِلۡمَلَٰٓئِكَةِ ٱسۡجُدُواْ لِأٓدَمَ فَسَجَدُوٓاْ إِلَّآ إِبۡلِيسَ أَبَىٰ وَٱسۡتَكۡبَرَ وَكَانَ مِنَ ٱلۡكَٰفِرِينَ

«Ось твій Господь сказав янголам: «Я встановлю на землі намісника». Вони сказали: «Невже Ти поселиш там того, хто буде поширювати нечестя і проливати кров, тоді як ми прославляємо тебе хвалою і освячуємо Тебе?». Він сказав: «Воістину, Я знаю те, чого ви не знаєте». Він навчив Адама усіляким можливим іменам, а потім показав їх (творіння, наречені іменами) янголам і сказав: «Назвіть мені їх імена,якщо ви говорите правду». Вони відповіли: «Пречист Ти! Ми знаємо лише те, чому Ти навчив нас. Воістину, Ти — Знаючий, Мудрій». Він сказав: «О Адам! Повідай їм про їх іменах». Коли Адам повідав їм про їх іменах, Він сказав: «Хіба Я не говорив вам, що знаю сокровенне на небесах і землі, і знаю, що ви робите відкрито і що приховано?». Ось Ми сказали янголам: «Падіть ниць перед Адамом». Вони пали ниць, і лише Ібліс відмовився, загордився і став одним із невіруючих» (2:30–34).

З миті зародження Ісламу ця боротьба стала ідейним протистоянням між мусульманами і невірними. Сказав Всевишній:

ذَٰلِكَ بِأَنَّ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ ٱتَّبَعُواْ ٱلۡبَٰطِلَ وَأَنَّ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱتَّبَعُواْ ٱلۡحَقَّ مِن رَّبِّهِمۡۚ كَذَٰلِكَ يَضۡرِبُ ٱللَّهُ لِلنَّاسِ أَمۡثَٰلَهُمۡ

«Це — за те, що невіруючі послідували за брехнею, а віруючі послідували за істиною від їх Господа. Так Аллах приводить людям їх притчі» (47:3).

Мусульмани були тими, хто поніс аманат Аллаха і Його Посланця ﷺ, саме вони прийняли Послання Господа світів і втілили Шаріат, що дозволило їм жити умиротворено. Адже тоді Іслам був джерелом і орієнтиром у житті мусульман, Іслам вирішував проблеми, упорядковував мирські справи на основі своє акиди (світогляду) і законів. Мусульмани втілювали Іслам так, як це показав Посланець ﷺ. Саме він ﷺ заснував Першу Ісламську Державу у Медині, що дозволило істині проявитись і панувати на світовій арені. Так ісламське правління стало хазяїном положення, а громадяни (мусульмани і немусульмани), живучи під затишком сильної держави, були захищені від зла інших і перебували у благополуччі. Епоха ісламського правління стала світлими сторінками в історії людства.

Це дозволило минулому, сьогоденню і майбутньому людей стати чудовим проміжком часу, вони змогли вкусити у повній мірі справедливість Божественних законів. Ця епоха ознаменувалась втіленням істинного намісництва на землі, саме тоді істина зійшла на престол, а брехня прийшла у занепад. Причиною, по якій чаша вагів в ідейній боротьбі переважила у бік істини, стало головування ідей і понять Ісламу у суспільстві, накази і заборони Аллаха стали законами і основою конституції у державі.

Ми з вами знаємо що спочатку був період пророцтва, потім наступив період праведних халіфів, а потім період халіфів, які послідували по їх стопам. У ці періоди положення людей було стабільним,, лише боротьба за владу і погане запровадження Ісламу (у період злої монархії) омрачала сторінки історії Умми. Сьогодні ми живемо у період деспотичного правління, коли Захід розв’язав проти нас ідейні, колонізаторській війни. Він направив усі сили своєї культури на отруєння розумів мусульман. Саме так у свій час через зрадників Умми Захід зміг зруйнувати Халіфат. Це трапилось 28 Раджабу 1342 року по хіджрі (3 березня 1924 р.), тобто майже т 100 лет років назад по хіджрі. Тоді Захід зміг змінити курс людства, адже він хотів повернути людей у часи джахілії, коли люди погрузли у порочності.

Сьогодні люди також погрузли у порочності в усіх сферах життя: політика, економіка, соціальна система,у зв’язку з чим сьогодні людство котиться по похилій, бо воно відмовилось від дотримання наказів і заборон Аллаха, і сьогодні немає держави, яка б піклувалась про людей на основі Божественних законів і поширювала Іслам за допомогою джихаду. Проте епоха деспотичного правління дійшла до кінця, і наступає період повернення Другого Праведного Халіфату, який скерує людство у потрібну сторону. Халіфат є обіцянкою Аллаха і благою звісткою Посланця ﷺ, тому вести діяльність для встановлення Халіфату є фардом для усіх мусульман. Якщо ми бажаємо, щоб Іслам був у житті, ми повинні  привести його до влади, і тоді істина отримає перемогу над брехнею!

Іслам — це рішення усіх проблем. Другий Праведний Халіфат — це могутня держава, вона змінить сьогоднішнє положення, яким незадоволені люди. Ми бачимо, як революції в ім’я перетворення спалахують по усьому світу. Умма повинна понести тягар намісництва, щоб Шаріат став правити світом знов. З дозволу Аллаха, після періоду деспотичного правління для людства наступить період Другого Праведного Халіфату, так давайте надамо допомогу Ісламу, і тоді  Аллах надасть нам Свою допомогу!

Сказав Аллах:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ  ٥٥ وَأَقِيمُواْ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتُواْ ٱلزَّكَوٰةَ وَأَطِيعُواْ ٱلرَّسُولَ لَعَلَّكُمۡ تُرۡحَمُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, як Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняється мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями. Робіть намаз, виплачуйте закят і підкоряйтесь Посланцю, — можливо, ви будете помилувані» (24:55,56).

Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

تَكُونُ النُّبُوَّةُ فِيكُمْ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلاَفَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا عَاضًّا، فَيَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا جَبْرِيَّةً، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا،ثُمَّ تَكُونُ خِلاَفَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةٍ. ثُمَّ سَكَتَ

«Пророцтво триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, воно зникне. Потім прийде період Халіфату, заснованого на методі пророцтва. Він також триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. Потім наступить період злої монархії, яка також триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. Потім наступить період деспотичного правління, який триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. А потім знов прийде період Халіфату, заснованого на методі пророцтва.», —а потім він ﷺ замовчав» (Ахмад).

وَلَيَنصُرَنَّ ٱللَّهُ مَن يَنصُرُهُۥٓۚ إِنَّ ٱللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ  ٤٠ ٱلَّذِينَ إِن مَّكَّنَّٰهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ أَقَامُواْ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتَوُاْ ٱلزَّكَوٰةَ وَأَمَرُواْ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَنَهَوۡاْ عَنِ ٱلۡمُنكَرِۗ وَلِلَّهِ عَٰقِبَةُ ٱلۡأُمُورِ

«Аллах неодмінно допомагає тому, хто до помає Йому. Воістину, Аллах — Всесильний, Могутній. Якщо Ми обдаруємо їх владою на землі, вони будуть робити намаз, виплачувати закят, веліти робити схвалюване і забороняти засуджуване. А завершення усіх справ — у Аллаха» (22:40,41).

 

Газета «Ар-Рая»
Гадат Мухаммад Хамді
20 Раджаба 1440 р.х.
27.03.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню