Єгипет потонув у проблемах високих цін, позиках, стратах невинних людей і виправданнях вбивць і злочинців

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Хвиля високих цін і крайнє зубожіння зростають з кожним днем. Також і численні позики лягли на плечі збіднілого народу.

І якщо народу намагається виступити проти рішень режиму і його волі, то кулі поліцейських і армії вже готові уразити його, при цьому вартість цих куль оплачена із кишені народу. А хто із синів народу виживе після розстрілу, той предстане перед судом, де йому винесуть вирок про страту, при цьому заробітна плата судів оплачена із кишені народу. Усі ці судді захищають тиранів, які стоять при владі, які, у свою чергу, захищають інтереси хазяїна у Білому домі.

У той же час 09.05.2019 єгипетський суд виправдав екс-голову МВС країни Хабіба аль-Адлі по звинуваченню у розтраті і сприянні у розтраті державних коштів. Згідно джерелу у суді (по даним «BBC» від 09.05.2019), цей суд же при розгляді інших справ виносить масові рішення про страту молодих хлопців в Єгипті. В останньому рішенні до страти були засуджені 13 людей, які проходили по справі про «Аджнаду Міср» («Солдати Єгипту»). За словами судового чиновника, сказаними в інтерв’ю «ВВС» 07.05.2019, Касаційний суд залишив у силі винесений вирок, згідно якому сімнадцять людей були засуджені до довічного позбавлення волі (25 рокам), двоє — до тюремного ув’язнення строком на 15 років, і семеро — до строку на 7 років.

Зверніть увагу на різницю між двома судовими розглядами: в одному бере участь екс-голова МВС, про злочини якого знає кожен, а у другому — молоді люди, яких забрали із домів, пред’явили звинувачення і вибили, застосовуючи катування, свідчення щодо своєї провини. Подібні рішення — нібито послання режиму на адресу своїх приспішників і народу. У посланні до своїх приспішників режим запевнять у тому, що вони будуть огороджені від будь-якого покарання, доки режим при владі і доки ті продовжують захищати його. У посланні до народу режим попереджає, що така доля чекає кожного, хто насмілиться заперечувати його рішенням. Нібито він говорить народу, що у нього немає ніякого вибору, окрім як беззаперечне підкорення волі злочинного режиму  та його політиці, навіть якщо він відбере усе їх майно. Таким чином, режим вказує народу на те, що він раб, який знаходиться на службі правителів, а інакше у нього відберуть життя!

Сьогодні режим збільшує позики як ззовні, так і всередині, щоб витратити їх на палаци і будівлі, де ніхто не буде жити; більше того, обслуговування, будівництво доріг і мостів для нової столиці вимагає мільярдних вкладів. При цьому Палата представників Єгипту обговорює пропозицію про збільшення пенсії військовим на 15 %, і це відбувається у той час, коли міністр фінансів країни озвучив порталу новин «Masrawy», що дефіцит бюджету складе 15%. Більше того, влада Єгипту позбавляє 13 млн. 782 тисячі людей продовольчих карток, як про це повідомив той же портал новин «Masrawy». І це робиться після того, як держава неприкрито займалась жебрацтвом з екранів телевізорів і проявляла повну халатність у питаннях ведення справ населення, хоча це — прямий її обов’язок.

Такою є жахаюча реальність Єгипту, де правлячий режим скеровує свою зброю проти народу та його синів і вганяє людей у зубожіння, щоб придушити їх волю. Внаслідок цього сьогодні люди вимушені харчуватись покидьками, які відкрито продаються на ринках. Такого землі Єгипту не бачили за усе своє існування, адже він завжди був джерелом продовольчого постачання, як, наприклад, у «рік попелу» у часи правління Умара ібн аль-Хаттаба. Так, у часи пророка Юсуфа був період голоду в Єгипті, але тоді це питання вирішувалось на основі Божественного одкровення, чого немає сьогодні!

Сьогоднішня гірка реальність Єгипту гірша, аніж у часи Хосні Мубарака, і це розуміє кожен єгиптянин. Це проявляється в усіх сферах, зокрема — у політиці, економіці, безпеці. Причиною такого положення, що погіршується, є капіталізм і його неспроможність у вирішенні проблем суспільства, більше того — саме він ввергає народ у зубожіння і голод. Тому режиму та його приспішникам залишається лише утискати волю людей і примушувати їх прийняти життя у резервації, загнаними у жорсткі рамки, і вдовольнятись подачками зі столу режиму. Більше того, від них вимагають дякувати режиму за ці подачки, які даються їм, якщо люди беруть участь у виборах і референдумах. Так за участь в останньому референдумі роздавались продукти, при цьому спонсорами усього цього вимусили бути торговців і підприємців. Таке положення передвіщає неминучий народний вибух, який трапиться перед обличчям зростаючого рівня бідності. Народ Єгипту не зможе довго терпіти, яким би він не був терплячим, адже голод, зубожіння і хвороби вже «з’їли» його зсередини.

Проте революція, яка насувається, вимагає свідомого і політичного керівництва, яке б володіло політичним проектом. Проектом, який здатен змінити ситуацію і вирішити усі проблеми суспільства, і такий проект мається у Хізб ут-Тахрір. Проте політичне керівництво і проект потребують підтримки народ Єгипту, підтримки з боку щирих військових. Вони повинні підтримати передачу цієї справи у руки політичного керівництва, яке буде правити на основі законів Ісламу під затишком Другого Праведного Халіфату. Сьогодні від підтримки військових залежить багато що, адже біль народу — це біль їх родин, родичів, братів і сестер по вірі, і цей біль неминуче торкнеться їх. Більше того, вони повинні пам’ятати, що Аллах спитає з них за бездіяльність у Судний день.

Сьогодні Умма у цілому готова до встановлення Халіфату, який відновить її колишню велич, пошану і гідне життя. Вона готова прийняти Іслам у свої обійми і жертвувати усім дорогим на цьому шляху. Адже на протязі десятиріч Умма терпіла нав’язані їй порочність і нікчемність капіталізму та його приспішників. Сьогодні вона готова скеруватись до променя надії, щоб добро і гідність повернулись до неї, як і раніше. Проте повернення добра, величі і пошани можливе лише під затишком головування законів Ісламу у державі Халіфат, поява якого можлива при підтримці щирих синів Умми, здатних надати допомогу Ісламу. І це розуміє Захід, що викликає у нього безсоння і страх перед майбутньою державою, яка покладе край режимам капіталізму як у наших країнах, так і за їх межами.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡ

«О ті, які увірували ! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

 

Газета «Ар-Рая»
Саід Фадль
Член Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
17 Рамадану 1440 р.х.
22.05.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню