Росія стала дубинкою Америки, якою та б’є мусульман

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

В останні роки Росія здійснює військові втручання в усе нові і нові мусульманські країни, відомі своєю нестабільною обстановкою, втім, як і у немусульманські також.

Особливе поширення у цих країнах отримали співробітники приватної охоронної компанії «Вагнер», помічені у Сирії, Лівії, Судані, Україні, ЦАР і Мозамбік. 19.09.2019 у соцмережах поширилось огидне відео, на якому члени «Вагнера» займаються допитом сирійського солдата, який дезертирував із сирійської армії. Допит цей здійснював диким та знущальним способом. На завершення бідоласі відрізають голову, відрізають кінцівки, підвішують тіло догори ногами і підпалюють, граючи потім головою замість м’яча. Російський уряд не виступив з засудженням членів «Вагнера», заявивши, що не несе відповідальності за дії приватних компаній.

Хто стежить за подіями, знає, що компанія «Вагнер» була заснована росіянином, наближеним до Путіна, і веде свої військові операції, опираючись на підтримку російської армії у тих країнах, де вона присутня, виконуючи брудні доручення, які не може виконувати регулярна, офіційна армія.

Усе виглядає так, що «Вагнер» виступає продовжувачем справи аналогічної компанії «Блек Уотер», яка припинила свою діяльність у Сирії після того, як та була викрита і її дії кинули тінь на міжнародний престиж Америки як держави. Якщо б «Блек Уотер» залишався і надалі діяти, то Конгрес США поклав би відповідальність за вчинки компанії на уряд, піднявши питання про законність присутності компанії у Сирії. З цієї причини американський уряд вирішив відкликати «Блек Уотер» із Сирії, замість якого аналогічну діяльність повела вже російська приватна охоронна компанія «Вагнер».

Компанія «Вагнер» довела, що здатна проводити брудні військові операції у найрізноманітніших точках світу. Так найманці «Вагнера» беруть участь у підтримці сил американського агента у Лівії Халіфи Хафтара у боях навколо Тріполі — столиці Лівії на заході країни — проти сил уряду Сараджа, лояльного Європі. Хафтар закликав членів «Вагнера» після того, як не зміг своїми силами зломити опір сил Сараджа. Коментуючи присутність «Вагнера» на боці Хафтара, лівійські дипломати у заявили: «Лівія піддалась нападу Росії». Також і сама Росія веде незаконні дії на території Лівії, як, наприклад, видання 11 млрд. лівійських динарів для Халіфи Хафтара,щоб той мав можливість закупити російську зброю.

Російський уряд намагається покривати якомога більше злочинів «Вагнера», допомагає членам компанії планувати і підготовлювати місця для майбутніх військових операцій. Вона дозволяє членам компанії входити і бути присутніми на території, підконтрольні російським військам. Тим часом Америка робить вигляд, нібито не помічає їх протизаконні дії, адже ті врешті решт усе одно відповідають інтересам США. Ясно, що військові втручання офіційної російської армії і «Вагнера» проводяться в інтересах США, як і дії американських агентів на кшталт Башара і Хафтара.

Росія має постійне місце у раді Безпеки ООН. Вона ж володіє правом вето і може уникнути тиску міжнародної спільноти як за свої злочини, так і за злочини своїх приватних охоронних компаній на кшталт «Вагнера». У розпорядження Росії є сильна, велика армія, яка дозволяє їй вторгатись у різноманітні регіони для вирішення місцевих конфліктів військовим шляхом на користь тих, хто їй добре заплатить. У Росії політична система, конституційні та юридичні органи, а також органи виконавчої влади не мають прозорості, через що вони не підлягають стягненню за військові операції і злочини, за вбивства громадянських осіб, за депортації мільйонів людей, як, наприклад, у Сирії. Система правління у Росії самодержавна і авторитарна. Її правитель не підлягає звіту чи стягуванню. З цієї точки зору система правління у Росії схожа на військову диктатуру.

Відомо, що Росія вторглась у Сирію після того, як колишній президент США Барак Обама зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним у вересні 2015 р., і останньому був наданий дозвіл втрутитись у сирійські події і врятувати режим Башара Асада, коли той готовий був рухнути.

Америка знайшла в Росії вихід для себе, тому що Росія має досить сил, щоб захистити режими тиранів від падіння. Росія у змозі припиняти революції, які загрожують Америці. Тому Америка вдалась до її послуг і доручила їй вирішити силовим варіантом конфлікти у тих або інших регіонах в інтересах Америки, в обмін на що Росія отримає якісь крихти зі столу і можливість розташовувати свої військові бази.

Америка вирішила вдатися до послуг Росії, щоб її руками вирішувати свої зовнішньополітичні проблеми, виходячи із двох якостей Росії як держави. Саме ці якості Америка вважає прийнятними для співпраці з Росією у регіоні. Перша якість — згода з Америкою у необхідності боротися проти Ісламу під гаслом боротьби з тероризмом. Друга якість — Росія будь-якими шляхами хоче зберегти свій авторитет і статус на міжнародній арені, заради чого готова виконувати навіть брудну роботу у чужих інтересах, особливо в інтересах держави №1 у світі — Америки, — аби тільки залишатись при цьому діючою особою на світовій арені. До того ж Росія — капіталістична держава, і вона не гребує занурювати руки по лікоть у кров, розправляючись з цілими народами, аби тільки залишатись на слуху в усьому світі і не втратити свого міжнародного статусу поруч з Америкою.

Росія — це ворожа нам, злочинна держава, яка об’явила війну Ісламу і мусульманам іще з часів війни у Чечні. Вона настільки ж ворожа до нас, як і Америка. Тому неможна закривати очі на її поведінку і налагоджувати з нею партнерські відносини, як це роблять деякі ісламські рухи! Неможна закликати її по допомогу для вирішення наших внутрішніх ісламських проблем, а хто так вчиняє, під яким би приводом це не було, коїть непростимий злочин.

Більше того, сучасна Росія дружелюбно ставиться до єврейського утворення і захищає його, сприяючи безпеці «Ізраїлю» у небі над Сирією і не дозволяючи проводити жодної військової кампанії, яка загрожує безпеці державі євреїв в окупованій Палестині. За останні роки прем’єр-міністр єврейського утворення Нетаньяху зустрічався з Путіним десятки разів для єднання цілей обох держав. Російські війська поводять себе немов хрестоносці на землях мусульман. Зображення православного патріарха, на яких він складає пальці хресним знаменням і благословляє руську армію вбивати мусульман Сирії, неодноразово з’являлось на військовій базі Хмеймим.

Росія перетворилась у дубинку, якою Америка б’є мусульман, намагаючись руками руських покінчити з революцією у Шамі, допомогти американській маріонетці Башару, зломити волю місцевого народу досягти змін, покінчити з їх цивілізацією, вигнати їх мільйонами і розсіяти їх...

Але мусульмани ніколи не здадуться, ніколи не підкоряться їм, вони будуть залишатись стійкими у своєму імані і боротьбі,поки не знищать своїх ворогів, не важливо, будь то руські, чи американці, чи їх приспішники.

 

Газета «Ар-Рая»
Ахмад аль-Хатавані
7 Рабі ус-сані 1441 р.х.
04.12.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню