CEDAW захоплює наші останні оплоти

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

CEDAW — Конвенція про ліквідацію усіх форд дискримінації у відношенні жінок. Даний документ був прийнятий генеральною Асамблеєю ООН у 1979 р. Конвенція була проголошена як договір про дотримання прав жінки на міжнародному рівні.

3 вересня 1981 р. цей договір вступив у силу. Під ним підписались 189 держав, із яких понад 50 підписались з низкою зауважень і заперечень і ще 38, відмовившись виконувати дію ст. 38 Конвенції, пов’язаної зі способом врегулювання суперечок у Конвенції, які суперечать конституціям цих держав. Деякі країни підписали Конвенцію, зовсім не виконуючи її, інші не підписали її і взагалі.

Нас не хвилює особливо те, хто саме її підписував, а хто ні. Нам більш цікавий сам зміст пунктів Конвенції, їх формулювання і цілі, як вони відображаються на усіх мусульманах у світі, і зокрема — на мусульманах Палестини.

Звичайно ж, пункти Конвенції отримали натхнення в ідеях західних мислителів. По суті, вони є втіленням їх ідей, тобто ідей немусульман, бачення немусульманами того, якими повинні бути стосунки між чоловіком і жінкою, якою повинна бути родина, як повинна бути побудована уся соціальна система. З їх точки зору, захист жінки від експлуатації повинен виражатись у пропаганді її абсолютної рівності з чоловіком та у пропаганді повної свободи. Ці ідеї вони тепер хочуть експортувати і у наші країни у відношенні мусульманської жінки, зруйнувавши структуру соціальних відносин серед мусульман(насправді — через заздрощі до них).

Після того, як невірні зруйнували Османську державу, вони змінили політичну карту ісламського світу, змінили закони цих земель, вбили і депортували мільйони мусульман, проте так і не змогли захопити один із найбільш сильних оплотів: соціальну систему, інститут ісламської родини і особливість мусульманської жінки як ключового елементу формування суспільства мусульман. У зв’язку з цим їм довелось відокремити закони Шаріату, які стосуються особистості, від законів Шаріату, які стосуються суспільства, залишивши перший вид законів як інстанцію в усіх державах, заснованих на уривках колишнього Халіфату, незважаючи на усю відмінність у мазхабах. По сьогоднішній день у Палестині Закон про положення особистостей опирається на ханафітський мазхаб.

Коли CEDAW добралась до самого серця ісламського світу і увійшла у співпрацю з місцевими правителями-зрадниками, готовими працювати в інтересах ООН, власне, яка видала CEDAW, то остання взялась нав’язувати свої вимоги місцевому населенню, поширювати серед нього західну культуру, у т.ч. — гасла про т.з. «звільнення жінки» за допомогою численних асоціацій, які втручаються у справи родини, права жінки і т.п. CEDAW поширила брудні ідеї у суспільстві мусульман. Цим ідеям надали покровительство провідні діячі Палестини, зачаровані західною культурою.

На вищих рівнях влади Палестинської автономії проводились засідання міністрів, мукфтіїв і суддів з метою обговорити деякі пункти Конвенції CEDAW, після чого була прийнята низка законів, серед яких — закон про обмеження віку для вступу у шлюб з 18 років для юнаків і дівчат, окрім як у виняткових випадках, схвалених суддею! Ця тягне за собою серйозну проблему, тому що якщо юнак у 20 років захоче одружитись на 17-річній дівчині, то, згідно закону, він повинен бути покараний, якщо укладе з нею шлюб, легітимний з точки зору Шаріату і нелегітимний з точки зору діючого закону. У той же самий час діючий закон не передбачає покарання, якщо той же юнак побажає скоїти з нею зіна (перелюбство)! Вони підписали згоду визнати не лише цей пункт Конвенції, але й інші пункти, пов’язані з опікою чоловіка над жінкою у нікяху і т.д.

Конвенція CEDAW є відвертою атакою на нашу честь і культурну особливість, вона загрожує нашій древній культурі, яка не приймає розпусти, по-перше, згідно нашій фітрі (людській сутності), а по-друге — згідно благородним поняттям, які є у нас і які захищають чистоту нашого громадського життя. Це нападки на наш останній оплот, який ми захищали на протязі довгих років усіма силами і засобами. Якщо нападки виявляться вдалими — не дай Аллах, — то ми увійдемо у такий темний соціальний тунель, у кінці якого не буде і промінчика світла. CEDAW доб'ється свого, якщо мусульмани не прийдуть зараз же до активного руху і не зупинять летячий на них сніговий ком, що збільшується з кожним днем. Зупинити його можна, лише приєднавшись до діяльності тих, хто щиро старається над встановленням Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Усі мусульмани повинні твердо виступити проти цього закону, як і проти самої Конвенції розпусти, адже вона здатна розбестити мусульман, особливо зараз, коли вони втратили владу Ісламу і над ними більше не запроваджується Книга Аллаха і Сунна Його Посланця ﷺ.

1. Обмеження строку укладання шлюбу приведе до того, що молодий юнак буде прагнути до інших — не узаконених у Шаріаті — методів, щоб вдовольнити свої інстинкти, що приведе до поширення пороків у суспільстві і зруйнує його. Так воно і трапиться, адже замість Шарітау сьогодні над нами виконуються світські закони, які цілком сприяють поширенню хараму.

2. Збільшиться кількість незаміжніх жінок, які не знайдуть собі чоловіків і залишаться без родини, так і не ставши не те щоб першою, але навіть і не другою, і не третьою дружинами, хоча краще бути другою, третьою або четвертою, аніж взагалі прожити життя одинокою без родини і чоловіка.

3. Чоловік втратить свої права як голова родини. Він перестане бути опікуном і захисником чести і гідності жінки, тобто своєї честі і своєї гідності.

4. Інститут родини серед мусульман буде похитнутий, а потім зруйнований з причини спотворення ролей чоловіка і жінки у родині.

5. Мусульмани іще більше віддаляться від своєї релігії через падіння останнього оплоту.

Формат цієї статті не дозволяє описати усі проблеми, які ми отримаємо у випадку успіху CEDAW. Ми закликаємо усіх мусульман, зокрема — членів ісламських рухів, муфтіїв, вчителів і проповідників у мечетях, приєднатись до нашої кампанії і не дати ходу огидній Конвенції CEDAW, бо сказав Всевишній:

وَاصْبِرْ فَإِنَّ اللَّـهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ

«Терпи, адже Аллах не губить винагороди тих, хто творить добро» (11:115).


Газета «Ар-Рая»
Рула Ібрагім — Шам
7 Рабі ус-сані 1441 р.х.
04.12.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню