Стосунки між чоловіком і жінкою упорядковує Всевишній Аллах, але ніяк не Захід

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Сьогодні Умма встала на шлях звільнення від кайданів Заходу та його агентів із числа мусульман. Незважаючи на перешкоди на цьому шляху, щирі сини Умми вдень і вночі ведуть діяльність для відновлення ісламського образу життя і повернення колишньої слави Умми,у зв’язку з чим Захід з усіх сил перешкоджає цьому.

Для цього він виховав і продовжує виховувати політичних лідерів, які отруєні західною культурою, які навчались у західних закладах і прийняли ідею секуляризму. Перед ними Захід ставить задачу: принести на наші землі західну культуру, реалізувавши її за допомогою договорів та угод.

Саме тому, коли відбулась революція у Судані, Захід (Америка та ЄС) і його агенти (Військова рада, прибічники Декларації свободи і змін) розгорнули діяльність з метою вкрасти революцію. Для цього вони долучили рупори ЗМІ у виді «ВВС», «France 24», «AlJazeera», «AlArabiya», «AlHadath» та інші. Таким чином, на політичному небосхилі засяяли нові поборники секуляризму. Тому після свого приходу до влади прибічники Декларації свободи і змін почали робити заяви, скеровані проти Ісламу і народу Судану. Ось що заявив міністр юстиції Судану: «Судан проголошує про приєднання до усіх міжнародних конвенцій, про скасування Закону про громадський порядок і внесення поправок у статті Кримінального кодексу».

У числі ратифікований конвенцій стала конвенція CEDAW. Це означає, що уряд Судану прийняв порочні західні цінності, західний образ життя у стосунках між чоловіками і жінками. Прийняття цієї конвенції тягне за собою усунення шаріатських законів у кодексі про особистий статус і встановлення на їх місце західних, у тому числі — законів позбавлення опікуна права у питанні шлюбу, рівноправності у питанні спадку, усунення опіки чоловіка над жінкою, а також рівноправності у питаннях розлучення і шлюбу, скасування поняття «ідда», заборони на багатоженство, дозволу виходити заміж за невірного і т.д.

Хіба заради цього люди виходили на вулиці?

أَلَا سَآءَ مَا يَحۡكُمُونَ

«Воістину, огидні їх рішення!» (16:59),

صَارَ الشُّذُوذُ بِعُرْفِهِمْ حُرِّيَّةً *** يَتَفَاخَرُونَ بِهَا عَلَى الْإِعْلَامِ

Відхилення, по їх визначенню, стали свободою, якими вони хизуються у ЗМІ

Насправді мусульмани не мають потреби у західних і законах, адже Всевишній ниспослав нам досконалу релігію:

ٱلۡيَوۡمَ أَكۡمَلۡتُ لَكُمۡ دِينَكُمۡ وَأَتۡمَمۡتُ عَلَيۡكُمۡ نِعۡمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ ٱلۡإِسۡلَٰمَ دِينٗا

«Сьогодні Я заради вас вдосконалив вашу релігію, довів до кінця Мою милість і схвалив у якості релігії Іслам» (5:3).

Шановні брати! Саме про таке положення речей попереджав нас Посланець Аллаха ﷺ:

لَتَتْبَعُنَّ سَنَنَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ شِبْرًا شِبْرًا وَذِرَاعًا بِذِرَاعٍ حَتَّى لَوْ دَخَلُوا جُحْرَ ضَبٍّ تَبِعْتُمُوهُمْ قُلْنَا يَا رَسُولَ اللَّهِ اليَهُودُ وَالنَّصَارَى قَالَ فَمَنْ

«Ви неодмінно послідуєте практиці тих, хто був до вас, п’ядь за п’яддю, лікоть за ліктем, аж до того, що якщо вони залізуть у нору ящірки, то і ви неодмінно полізете слідом!».Сподвижники спитали: «О,Посланець  Аллаха, за іудеями і християнами?», — на що він сказав: «А за ким же іще?!»(Бухарі, Муслім).

Проблеми, які виникають у мусульманських країнах, у тому числі — які стосуються стосунків між чоловіками і жінками, пов’язані з відсутністю влади Ісламу.

Адже саме Божественні закони створюють баланс між подружжям, і якщо вони будуть дотримуватись, то усі набудуть успіху, у протилежному випадку приречуть себе на загибель.

Закони Ісламу не знають, що таке дискримінація статей, але при цьому це не означає повну рівноправність в усьому. Навпаки, Іслам враховує кожен випадок окремо, враховує реальність проблеми. Наприклад, Іслам упорядкував відносини між двома статями, при цьому він врахував їх якості як чоловіка і жінки. І ми бачимо, що існують закони,які стосуються лише чоловіків, і закони, які стосуються лише жінок. Так,аурат жінки відрізняється від аурату чоловіка.

Існують закони, які роз’яснюють питання менструальних циклів, післяпологової кровотечі і пологів. Іслам визначив, що в основі жінка є матір’ю, хранителькою родинного вогнища, честю, яку треба захищати. Повторюсь іще раз, природа жінки відрізняється від природи чоловіка, а, отож, будуть відрізнятись і деякі закони Шаріату на їх адресу. У той же час Іслам зобов’язав чоловіка піклуватись про дружину та дітях, забезпечувати їх. З урахуванням цього частка чоловіка у спадку перевищує частку жінки.

Подібна відмінність не говорить про відмінність людей, а говорить про урахування положення речей. Тому народ Судану повинен стерегтись планів Заходу, адже їх прийняття тягне за собою гнів Всевишнього Аллаха.

Жінки на Заході знемагають від несправедливості і порочності капіталістичної системи. Адже жінку розглядають лише у якості товару, який купується і продається. Коли ж їх наздоганяє старість, то їх відправляють до дома престарілих, де вони доживають свої дні. Це стало однією із з причин, через які на Заході так поширились аборти. Проблеми Заходу породили різного роду організації, які виступають за права жінок, породили такі конвенції як CEDAW. Більше того, ці проблеми штучно були принесені у наші землі.

Що стосується виходу із ситуації, яка склалась, то єдиним виходом є встановлення Другого Праведного Халіфату. Адже саме він покладе край гегемонії Заходу, зруйнує його кайдани і понесе світло Ісламу решті світу.


Газета «Ар-Рая»
Садик Алі Муса (Абу Мухаммад)
21 Рабі ус-сані 1441 р.х.
18.12.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню