О, мусульмани! Надайте допомогу вашим братам-уйгурам у Східному Туркестані

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

О, мусульмани, які живуть на цій землі! Ваші брати-уйгури у Східному Туркестані зазнають нестерпних страждань. Вони прийняли Іслам іще 1000 років тому назад, тримались і продовжують міцно триматись за нього.

У IV сторіччі по хіджрі тюркські народи Східного і Західного Туркестану в особі узбеків, таджиків, казахів, киргизів злились воєдино під керівництвом Караханідської держави, злились воєдино у тиглі Ісламу.

У кінці ХVIII сторіччя по григоріанському календарю китайський колонізатор окупував ці землі мусульман, у відповідь на це тюркські народи Східного і Західного Туркестану усіма силами і рішуче боролись проти окупанта. Тим не менш, у 1949 р. Східний Туркестан був окупований Китаєм, і з того часу мусульман Східного Туркестану піддають жахливим розправам.

На сьогоднішній день комуністичний Китай контролює багатства Східного Туркестану, це з одного боку, а з іншого боку він дотримується політики по знищенню і утисканню уйгурських мусульман, які складають більшу частину населення того регіону.

Китай також проводить політику китаїзації мусульман, а тих, хто чинить цьому опір, кидають у концтабори і піддають нелюдським тортурам і катуванням. Як наслідок увесь Східний Туркестан перетворився на великий концтабір.

Словами не передати усю жорстокість злочинів, які коїть комуністичний Китай проти мусульман.

З миті окупації Східного Туркестану Китай вбив 35 млн. мусульман різноманітними жорстокими способами. У 2016 р. були побудовані військові табори, які китайці називають «школи перевиховання». Ця спецзаклади направлені на протидію «тероризму і релігійному екстремізму». В них було ув’язнено від 3 до 5 млн. мусульман.

У цих таборах ув’язнені старі, діти, жінки, хворі, багаті, впливові люди, вчені, професора, інтелігенція. Вік в’язнів починається від 14 і до 75 років. Через нелюдські умови утримання у таборах число загиблих збільшується з кожним днем.

Китайська влада примушує мусульманок вступати у шлюб з невірними із числа китайців. Далі їх перевозять у регіони для громадського користування,де більшість проживаючих складають китайці. Нещодавно дві відомі кампанії об’явили про продаж своїх робітниць-мусульманок по низьким цінам.

Більше 1 млн. дітей було передано або у дитячі будинки під назвою «Дім любові», або у китайські родини для навчання комуністичній просвіті. Батьків же цих дітей відправили у табори. Дійшло до того, що китайські чоловіки ночують у домах тих мусульманок, чиї чоловіки-родичі і чоловіки опинились у таборах. Згідно офіційним новинам, у 2018 р. 30 млн. раз китайці переночували у домах мусульман. Усе це проводиться у межах програми «Об’єднуйся і ставай родиною». По словам китайських посадових осіб, програма сприяє «етнічній єдності».

Окрім цього, 25 тисяч мечетей було зруйновано, а історичні мечеті перетворені у місця розваг. Примірники Корану були спалені, мусульманам біло заборонено поститись, робити намаз, навіть була накладена заборона на ісламське привітання «ассаляму алейкум».

Згідно розповіді однієї нашої сестри-мусульманки, коли вона наразилась на жорстокі тортури, то від нестерпних мук у неї вирвалось слово «Аллах», на що китайський поліцейський, посміхаючись, сказав: «Закликай до свого Бога, нехай він врятує тебе». І продовжив катувати її, але з іще більшою жорстокістю. Згідно з її розповідями, з мусульманами обходяться як з психічними хворими. Влада Китаю проводить політику ізоляції уйгур від зовнішнього оточення, щоб про їх страждання ніхто не почув. Накладені обмеження на спілкування з родичами, які живуть з кордоном. Влада Китаю показує уйгур решті світу як потенційних «терористів». Ось таким чином Китай коїть злочини на очах решти усього світу!

Мовчання правителів мусульманського світу у відношенні страждань мусульман Східного Туркестану розв’язує руки Китаю, і він з іще більшим завзяттям продовжує коїти свої злочини. Ці нікчемні правителі в обмін на прибутки від торгівлі з Китаєм готові і надалі закривати очі на вбивство уйгур.

Більше того, навіть правителі із числа тюркських народів Туреччини, Киргизстану, Казахстану, Узбекистану видають Китаю біженців та емігрантів, які втекли від його репресій.

Арабські ж правителі підтвердили заяви Китаю про те, що уйгури є «терористами», додавши, що це внутрішня справа Китаю.

Невже фінанси від торгових відносин з Китаєм не встають у них поперек горла?Невже волання по допомогу мусульман Східного Туркестану не стрясають їх трони? Так коли ж вони збираються прислухатись до волань мусульман? Хіба вони думають, що світ не знає про їх боягузтво, яке розв’язує руки Китаю? Нехай знають, що від Аллаха неможливо приховати що-небудь, більше того, він покаже усім їх зрадництво!

О, мусульмани! Прислухайтесь до волань пригноблених мусульман Східного Туркестану! Знайте, що ваші правителі залишили їх на розтерзання Китаю. Хоча б ви вчините інакше, не залишайте їх без своєї допомоги, не будьте глухими до їх страждань. Відправте ваші війська, щоб покласти край тиранії Китаю!

Передається від Абдуллаха ібн Умара, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

اَلْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لَا يَظْلِمُهُ وَلَا يُسْلِمُهُ مَنْ كَانَ فِي حَاجَةِ أَخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَ عَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةً فَرَّجَ اللَّهُ عنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ

«Мусульманин мусульманину брат, він не утискає і не залишає його без допомоги. Тому, хто допоможе своєму брату у скруті, Аллах допоможе у його власній скруті, а того, хто позбавить мусульманина від печалі, Великий і Всемогутній Аллах позбавить від однієї із печалей Судного дня. Хто покриє гріхи мусульманина, того Аллах покриє у Судний день» (Бухарі, Муслім).

Час минає, волання мусульман підсилюються з кожним днем. Так знайте, що їм потрібна ваша допомога, вони потребують сміливих правителів, які здатні вирвати їх із рук Китаю і привести його до відповідальності за свої злочини.

О, мусульмани! Дієві заходи полягають не у тому, щоб бойкотувати китайські товари, і не у тому, щоб закликати Америку чи ООН врятувати уйгур. Адже Америка та ООН зміцнюють свою владу за рахунок крові і багатства мусульман, вбивають мусульман своїми торговими війнами, використовують їх у своїх інтересах,а коли досягають їх здійснення, кидають мусульман у лапи тиранів і пригноблювачів.

Мусульман Східного Туркестану врятують лише хоробрі халіфи, які подібні аль-Мутасіму Біллах. Адже Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Бухарі).

О, мусульмани! Старайтеся на шляху повернення справедливого, хороброго халіфа. І тоді мусульмани зможуть позбутися від тиранії, знайти щастя в обох світах. І здійсниться обіцянка Аллаха:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ  كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями»(24:55).

 

Газета «Ар-Рая»
Асія аль-Уйгурія
6 Джумада аль-уля 1441 р.х.
01.01.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню